Mario Rašić Balkan Zoo Ensemble u Rijeci

Mario Rašić Balkan Zoo Ensemble u Rijeci
Datum objave:
15.01.2019.

Mario Rašić Balkan Zoo Ensemble:

Mario Rašić je jedan od najpoznatijih hrvatskih basista. Studijski je kao i session glazbenik. U svojoj glazbenoj karijeri snimio je 20 studijski albuma sa raznim hrvatskim izvođačima.Dugogodišnji član banda Goran Bare i Majke s kojima je osvojio 6 nagrada Porin(prestižna diskografska nagrada).2018 godine aranžira i producira album „Nuspojave“(Goran Bare i Majke)Dobitnik nagrade Status u kategoriji bass gitare. Odsvirao je veliki broj koncerata, festivala i klubskih svirki. Autor je tri studijska albuma u izdanju Croatia Recordsa..
Albumi:
2012. album „Milje“
2014. album „Balkan Zoo“
2018.album „Aftershock“
Od toga dva albuma predstavlja sa „Balkan Zoo Ensemble“
Na oba albuma nalaze se originalne kompozicije koje su balansirana fuzija različitih glazbenih stilova sa primjesama „balkanskog“ melosa, kompleksnih ritmova, jazz harmonije i improvizacije. Balkan Zoo Ensemble sačinjavaju renominirani hrvatski glazbenici koji su svojim sviračkim umijećem doprinijeli toplom i cjelovitom zvuku benda. Ensemble je osnovan
2012. godine po izlasku prvog studijskog albuma „Milje“.
Balkan Zoo Ensemble su:
Viktor Lipić-Lipa (klavijature) jedan je od najcijenjenijh hrvatskih klavijaturista koji bez poteškoća barata raznim glazbenim stilovima. Bogata autorska, studijska i koncertna karijera koju bi bilo teško ukratko predstaviti (Goran Bare & Majke, Trio Livada, Valerija Nikolovska, itd.)
Mirsad Dalipi-fantastični mladi bubnjar s Kosova.Stalni član banda Edo Maajka,Gipsy Groove (Kosovo) ,Kaira Kela (Senegal).Mirsadovo bogato glazbeno iskustvo i osebujan svirački stil doprinose egzoticnom zvuku
Balkan Zoo Ensemble
Valerija Nikolovska-profesionalno se glazbom bavi od 1987.godine.Glazbeno iskustvo je kalila u blues,soul,funk,acid jazz,hose i gospel sastavima usmjerenja kao što su Delta,Blues Power,Telefon Blues Band,Songkillers,Mayales i mnogim drugim.Od 2008 svoj rad koncentrira na Trio Livada(Damir Šomen,Viktor Lipić).

Ivan Kapec
Gitarist i kompozitor Ivan Kapec aktivno se bavi jazzom i elektroničkom glazbog od 90-ih. Svirao je u brojnim hrvatskim jazz ansamblima, a 2001. osniva vlastiti trio s kojim snima dva albuma, “Lancun” i “Bava”. Također je osnivač multimedijalne skupine “Trianguli Zona” s kojom je nastupao na brojnim festivalima u zemlji i inozemstvu. Od 2009. vodi sastav Capisconne , a zajedno s DJ Laboshom autor je projekta “Loop Chamber Music”, a s Borko Rupenom elektro-akustičnog improvise dua “Sonic Diptych”. EP “Activity”, sastava Capisconne objavljen je za meksičku net etiketu "Breathe Compilation“. Taj album svrstan je među pet najboljih Creative Commons albuma u 2009. Godine 2011. surađuju s rumunjskim etno ansamblom “Anton Pann Band” iz čega je nastao album “Emerging Landscapes”. 2014 Capisconne objavljuje hvaljeni album “Time traveling”, za koji je opširnu bilješku na CD-u napisao novinar portala “All About Jazz” John Kelman. Londonski label Dubmission uvrstio je tri Kapecove elektronske skladbe u kompilaciju “Next dubmission”. Ivanove skladbe, među ostalima, izvodili su Big Band HRT-a, multiinstrumentalist Ratko Vojtek i Varaždinski komorni orkestar, a napravio je i velik broj skladbi za filmove i umjetničke video instalacije. Ivan je nastupao u Hrvatskoj, Sloveniji, Njemačkoj, Švicarskoj, Bosni i Hercegovini, SAD, Češkoj, Turskoj i Italiji. U posljednje vrijeme vodi sessione electro-jazza pod nazivom „Sunrise Sessions“ kao novu platformu za razvoj kreativne scene improvise glazbe u Hrvatskoj. Zajedno s Jankom Novoselićem, s kojim svira u grupi Kozmodrum, pokrenuo je izdavačku kuću Zona Muzika. Ivan je pisao za časopis WAM i uređivao je temat o glazbi u časopisu Quorum. Također uređuje i radio emisiju „Jazzolovka“ koja promovira novu improvise i jazz glazbu u regiji.


Više informacija o Mario Rašić Balkan Zoo Ensemble možete saznati na
https://www.facebook.com/pages/Mario-Rasic/284289874923477?ref=hl
CDe možete poslušati na linku https://mariorasicbalkzooens.bandcamp.com/

© 2008-2015 Jazz.hr / Hrvatsko društvo skladatelja