Objavljeno 16. 4. 2014. u kategoriji novosti
30. travnja u cijelom svijetu se slavi Međunarodni dan jazza koji se ove godine po prvi puta obilježava i u Hrvatskoj. Program su osmislile udruga Liburnia Jazz i Hrvatska glazbena unija - podružnica Rijeka.
Objavljeno 14. 4. 2014. u kategoriji koncerti i festivali
Jazz orkestar HRT-a, Saša Nestorović i Charles Tolliver
Jazz orkestar HRT-a pod ravnanjem Charlesa Tollivera i sa solistom Sašom Nestorovićem oduševio je publiku 11. travnja 2014. u Maloj dvorani Vatroslava Lisinskog, posljednje večeri festivala Jazz.hr/proljeće. Briljirali su u izvedbama djela s kultnog albuma “Africa/Brass” Johna Coltranea u Tolliverovim aranžmanima.
Objavljeno 11. 4. 2014. u kategoriji koncerti i festivali
Zagreb Jazz Portrait i Acoustic Project
Drugu večer festivala Jazz.hr / proljeće obilježile su domaće jazz snage. Zagreb Jazz Portrait i Acoustic project u četvrtak su, u maloj dvorani Lisinski, predstavili projekt "Klasika / Jazz", osebujan glazbeni izričaj koji spaja klasiku i jazz, a budućnost hrvatskog jazza predstavljena je smotrom Nove nade jazza "Marjan Marjanović".
Objavljeno 11. 4. 2014 u kategoriji koncerti i festivali
The New Charles Tolliver / Music Inc, featuring guest Saša Nestorović

Koncertom Charlesa Tollivera 9. je travnja u Maloj dvorani Lisinski započeo festival Jazz.hr / proljeće. Uz Tolliverov je sastav, čiji je prošlogodišnji koncert u New Yorku američka kritika proglasila jednim od najboljih jazz koncerata u 2013., kao poseban gost nastupio Saša Nestorović koji se sjajno snašao unatoč činjenici da su zajedno održali tek jednu probu.

Objavljeno 9. 4. 2014. u kategoriji novosti
Theo Hill, Devin Starks, Gene Jackson i Bruce Edwards na radionici
U dvorani MM SC-a 8. je travnja 2014, održana glazbena radionica Jazz.hr / Jazz Lab. Kao predavači sudjelovali su suradnici slavnog jazz glazbenika Charlesa Tollivera: gitarist Bruce Edwards, pijanist Theo Hill, kontrabasist Davin Starks i bubnjar Gene Jackson, sudionici ovogodišnjeg festivala Jazz.hr/proljeće.
Objavljeno 7. 4. 2014. u kategoriji koncerti i festivali
Arturo O'Farrill i HGM jazz orkestar Zagreb
U svojem redovnom ciklusu Sunday Nights, HGM jazz orkestar Zagreb je pod ravnanjem Sigija Feigla 6. travnja 2014. nastupio u Maloj dvorani Vatroslava Lisinskog. U programu “Afro Latin Big Band Night” pridružio im se poznati američki pijanist, skladatelj i aranžer Arturo O'Farrill.
Objavljeno 24. 3. 2014. u kategoriji novosti
Charles Tolliver
Charles Tolliver će prve večeri festivala Jazz.hr/proljeće, 9. travnja u Maloj dvorani Lisinski nastupiti sa svojim kvintetom i gostom Sašom Nestorovićem, a na zatvaranju, 11. travnja vodit će Jazz orkestar HRT-a s Nestorovićem kao solistom u izvedbi djela s albuma "Africa/Brass" Johna Coltranea.
Objavljeno 4. 4. 2014. u kategoriji novosti
Bočo's Tavern Jazz Band and Friends
Dana 02.04.2014. u večer održano je već tradicionalno druženje kvarnerskih jazz muzičara u poznatoj jazz konobi Darka Mihelića Boćota u kojoj se u zimskim mjesecima održavaju jam sessioni, a jednom u godini i ovakvo druženje. Prisutni su bili gotovo svi poznati kvarnerski jazz glazbenici.
Objavljeno  01.04.2014.  u kategoriji razgovori
Saša Nestorović
Saksofonist, skladatelj, voditelj jazz orkestra i glazbeni pedagog Saša Nestorović će na festivalu Jazz.hr/proljeće nastupiti u tri programa: kao pridruženi član uz kvintet Charlesa Tollivera, kao član ansambla Zagreb Jazz Portrait & Acoustic Project i kao solist uz Charlesa Tollivera i Jazz orkestar HRT-a.
Objavljeno 27. 3. 2014. u kategoriji novosti
Charles Tolliver
Zvijezda ovogodišnjeg festivala Jazz.hr/proljeće je Charles Tolliver, proslavljeni američki jazz trubač i utemeljitelj izdavačke kuće Strata-East Records, koji je u svojoj karijeri surađivao s imenima poput Herbieja Hancocka, Sonnyja Rollinsa, Roya Ayersa i mnogih drugih.