Objavljeno 12. 6. 2014. u kategoriji koncerti i festivali
Mimika Mak Murtic Ensemble
U istarskom gradiću Bale od 31. srpnja do 3. kolovoza 2014. u organizaciji udruge za kulturu Kamene priče održat će se tradicionalni Last Minute Open Jazz Festival. Koncerti i jam sessioni odvijat će se u predivnim ugođajima na trgu Tomaso Bembo i u Jazz konobi Kamene priče.
Objavljeno 19. 7. 2014. u kategoriji novosti
Filip Novosel
Nedavno zaključivši studij na prestižnoj njujorškoj akademiji New School for Jazz and Contemporary Music, Filip Novosel prošao je zahtjevan curriculum i stekao naslov bachelor of fine arts of jazz performance, postavši prvi jazz glazbenik koji se školovao na tamburi.
Objavljeno u kategoriji koncerti i festivali
U sklopu, sad već dobro uhodanog, ciklusa koncerata „Jazz u veljači", koji posljednjih godina obogaćuje kulturni život grada Splita, 8. veljače 2014., u Gradskom kazalištu lutaka, nastupio je jazz sastav Marin Jerkunica Group, a u sklopu „60. Splitskog ljeta",  15. srpnja 2014., u Meštrovićevevim Crikvinama - Kaštilcu na Mejama, nastupio je poznati zagrebački jazz sastav Hot Club Zagreb, pod vodstvom svestranog hrvatskog umjetnika i jednog od najboljih hrvatskih jazz gitarista Mate Matišića.
Objavljeno 15. 7. 2014. u kategoriji koncerti i festivali
Zdenka Kovačićek
13. Međunarodni glazbeni festival "Crikvenica 2014" održat će se u razdoblju od 19.7. do 16.8.2014. u crkvi Sv.Katarine u Selcu i atriju hotela "Kaštel" u Crikvenici.  Festival se sastoji od ciklusa od 8 koncerata klasične, jazz i ambijentalne glazbe.
Objavljeno 14. 7. 2014. u kategoriji koncerti i festivali
Regina Carter
Sjajnim nastupima kvinteta violinistice Regine Carter, prglašavane najboljom jazz violinisticom na svijetu, 10. srpnja, i trija Patitucci/Perez/Blade 11. srpnja u dvorani Adris u Rovinju zaključen je ovogodišnji Avantgarde Jazz Festival.
Objavljeno 11. 7. 2014. u kategoriji novosti
Tomislav Simović
U Zagrebu je 10. srpnja 2014. u 83. godini života preminuo hrvatski glazbenik Tomislav Simović, jedan od najznačajnijih i najnagrađivanijih hrvatskih skladatelja filmske glazbe. Autor je teme „Profesora Baltazara", vjerojatno najpoznatije skladbe u povijesti hrvatskog filma.
Objavljeno 8. 7. 2014. u kategoriji koncerti i festivali
Jasna Bilušić
U sklopu Koprivničkog ljeta ove godine Jazz klub Koprivnica organizira 4 izuzetna glazbena događanja. Već 17. srpnja u atriju Doma mladih Koprivnica nastupit će Vid Jamnik i Ratko Zjača, 22. kolovoza Jazzy Nyúl Project, 5. rujna Veselino Jazz Projec, a 12. rujna Jasna Bilušić i New Deal.
Objavljeno 5. 7. 2014. u kategoriji koncerti i festivali
Kako i priliči dobroj tradiciji, dvojbama nema mjesta - opet je riječ o bogatom i kvalitetnom programu koji po 9. put sisačkoj publici nude Damir Kukuruzović i Siscia Jazz Club.
Objavljeno 19. 6. 2014. u kategoriji koncerti i festivali
Jazz orkestar HRT-a i Zakiya Hooker
Pod geslom Blues-Soul-Jazz With Big Band Sound 18. lipnja u Maloj dvorani Lisinski nastupio je Jazz orkestar HRT-a uz ugledne blues glazbenike: Franka Folgmanna, Chrisa Jamesa, Johna Lee Sandersa, Zakiyu Hooker i Krešu Oremuša.
Objavljeno 27. 5. 2014. u kategoriji edukacija
Ratko Zjača
U Novom mestu u Sloveniji od 18. do 23. kolovoza održat će se tradicionalna međunarodna jazz radionica Jazzinty. Ove godine predavači će biti pjevač JD Walter, pijanist Danny Grissett, trubač Adam Rapa, saksofonist Andy Middleton, gitarist Ratko Zjača, basist Robert Jukić te bubnjari Klemens Marktl i Andrej Hočevar.