Objavljeno 4. 11. 2014. u kategoriji koncerti i festivali
Trespass Trio
Članovi Gustafssonovog Fire! Orchestra formirani u Trespass Trio i predvođeni karizmatičnim saksofonistom Martinom Küchenom dolaze 4. studenoga u KSET obogatiti jesenski ZEZ (Zavod za eksperimentalni zvuk).
Objavljeno 30. 10. 2014. u kategoriji novosti
Borna Šercar's Jazziana Croatica
Sastav Borna Šercar's Jazziana Croatica uskoro će objaviti treći album. Prigodom snimanja CD-a kvartet je bio proširen u big band koji su činili najbolji jazz svirači i aranžeri mlađeg naraštaja. U očekivanju objavljivanja CD-a ansambl će nastupiti na festivalu Jazzycolors u Parizu.
Objavljeno 30. 10. 2014. u kategoriji koncerti i festivali
Matija Dedić i Šimun Matišić
Uz svjetske zvijezde jazza na 10. Vip Zagreb Jazz Festivalu nastupit će i hrvatski glazbenici - flautistica Diana Čerenšek 3. studenog prije kvarteta Anat Cohen, Matija Dedić-Šimun Matišić Duo 4. studenog prije kvarteta Garyja Burtona, a trio Chui 8. studenog prije koncerta kvarteta Medeski Scofield Martin & Wood.
Objavljeno 29. 10. 2014. u kategoriji koncerti i festivali
Tamara Obrovac Quartet
Tamara Obrovac će sa svojim kvartetom, u kojem sviraju pijanist Matija Dedić, kontrabasist Žiga Golob i bubnjar Kruno Levačić, 4. prosinca nastupiti u dvorani Gorgona u Muzeju suvremene umjetnosti. Tom prigodom promovirat će novi album “Ulika Revival”.
Objavljeno 29. 10. 2014. u kategoriji koncerti i festivali
Bruno Mičetić

Čast da zatvori ovogodišnji, četvrti Zagreb Guitar Show, pripala je riječkom jazz i rock gitaristu Bruni Mičetiću koji će u četvrtak 27. studenog sa svojim triom nastupiti u zagrebačkom klubu Route 66, Paromlinska 47.Objavljeno  24.10.2014.  u kategoriji razgovori
Darko Jurković Charlie
“Bavljenje glazbe nema smisla ako se ne uspjeva doprijeti do emocija slušatelja”, rekao je Darko Jurković Charlie uoči nastupa što će ga 24. 10. održati u Maloj dvorani Lisinski, na festivalu Jazz.hr/jesen gdje će svirati istovremeno dvije gitare two hand tapping tehnikom.

Objavljeno  24.10.2014.  u kategoriji razgovori
Damjan Krajačić
Flautist i skladatelj porijeklom iz Zagreba s prebivalištem u Los Angelesu, Damjan Krajačić će 24. listopada nastupiti u Maloj dvorani Vatroslava Lisinskog na festivalu Jazz.hr/jesen. Na ovom koncertu predstavit će svoj novi, šesti album, "Visions" u izdanju Aquarius Recordsa.
Objavljeno 20. 10. 2014. u kategoriji novosti
Mariusz Bogdanowicz
“Jazz nije glazbeni stil - jazz je jezik”, rekao je poljski kontrabasist, skladatelj, glazbeni pedagog i producent Mariusz Bogdanowicz u razgovoru povodom nastupa što će ga sa svojim kvartetom 22. listopada održati u Maloj dvorani Lisinski na festivalu Jazz.hr/jesen.
Objavljeno 15. 10. 2014. u kategoriji koncerti i festivali

Treći ciklus ZEZ-a (Zavoda za eksperimentalni zvuk), koji se održava u zagrebačkom klubu KSET, otvorit će 23.10. Yedo Gibson i Vasco Trilla, te Marco Cappelli Acoustic Trio s Oscarom Noriegom, 4.11. Ciklus nastavlja Trespass Trio, tjedan dana kasnije 11.11. nastupit će PoiL i Vitas Guerulaitis , a Ciklus zatvaramo 17.12. uz grupu Obake.


Objavljeno 3. 10. 2014. u kategoriji koncerti i festivali
Ernie Watts i Jazz orkestar HRT-a
U prvom ovosezonskom koncertu Jazz orkestar HRT-a je, pod ravnanjem Saše Nestorovića 1. listopada nastupio u dvorani Gorgona Muzeja suvremene umjetnosti u Zagrebu. Kao gost, solist pridružio se slavni saksofonist i skladatelj Ernie Watts koji je oduševio publiku.