Objavljeno 22. 4. 2014. u kategoriji koncerti i festivali
Mátyás Gayer Trio
Na sceni koprivničkog "Domoljuba" 30. će travnja 2014., s početkom u 20 sati, nastupiti izniman jazz sastav koji čine mladi glazbenici iz Mađarske i Ukrajine - Mátyás Gayer Trio. Koncert u Koprivnici uvršten je u službeni program obilježavanja Međunarodnog dana jazza.
Objavljeno  18.04.2014.  u kategoriji razgovori
Damjan Krajačić
U karlovačkom Gradskom kazalištu Zorin dom od 6. do 13. srpnja 2014. održat će se najveće okupljanje flautista u Europi. O Hrvatskoj flautističkoj akademiji govori njezin umjetnički voditelj Damjan Krajačić, i sam sjajan flautist koji živi i djeluje u SAD-u i koji je za ovaj seminar angažirao pedagoge-flautiste svjetskog ugleda.
Objavljeno 16. 4. 2014. u kategoriji novosti
30. travnja u cijelom svijetu se slavi Međunarodni dan jazza koji se ove godine po prvi puta obilježava i u Hrvatskoj. Program su osmislile udruga Liburnia Jazz i Hrvatska glazbena unija - podružnica Rijeka.
Objavljeno 17. 4. 2014. u kategoriji edukacija
Proslavljeni svjetski predavači i pedagozi, flautisti, održat će od 6. do13. srpnja u Gradskom kazalištu 'Zorin Dom' u Karlovcu Hrvatsku flautističku akademiju. Među predavačima će biti  James Newton, Pierr-Yves Artaud, Wissam Boustany, Boglarka Kiss i Damjan Krajačaić, umjetnički voditelj akademije.
Objavljeno 14. 4. 2014. u kategoriji koncerti i festivali
Jazz orkestar HRT-a, Saša Nestorović i Charles Tolliver
Jazz orkestar HRT-a pod ravnanjem Charlesa Tollivera i sa solistom Sašom Nestorovićem oduševio je publiku 11. travnja 2014. u Maloj dvorani Vatroslava Lisinskog, posljednje večeri festivala Jazz.hr/proljeće. Briljirali su u izvedbama djela s kultnog albuma “Africa/Brass” Johna Coltranea u Tolliverovim aranžmanima.
Objavljeno 11. 4. 2014. u kategoriji koncerti i festivali
Zagreb Jazz Portrait i Acoustic Project
Drugu večer festivala Jazz.hr / proljeće obilježile su domaće jazz snage. Zagreb Jazz Portrait i Acoustic project u četvrtak su, u maloj dvorani Lisinski, predstavili projekt "Klasika / Jazz", osebujan glazbeni izričaj koji spaja klasiku i jazz, a budućnost hrvatskog jazza predstavljena je smotrom Nove nade jazza "Marjan Marjanović".
Objavljeno 11. 4. 2014 u kategoriji koncerti i festivali
The New Charles Tolliver / Music Inc, featuring guest Saša Nestorović

Koncertom Charlesa Tollivera 9. je travnja u Maloj dvorani Lisinski započeo festival Jazz.hr / proljeće. Uz Tolliverov je sastav, čiji je prošlogodišnji koncert u New Yorku američka kritika proglasila jednim od najboljih jazz koncerata u 2013., kao poseban gost nastupio Saša Nestorović koji se sjajno snašao unatoč činjenici da su zajedno održali tek jednu probu.

Objavljeno 9. 4. 2014. u kategoriji novosti
Theo Hill, Devin Starks, Gene Jackson i Bruce Edwards na radionici
U dvorani MM SC-a 8. je travnja 2014, održana glazbena radionica Jazz.hr / Jazz Lab. Kao predavači sudjelovali su suradnici slavnog jazz glazbenika Charlesa Tollivera: gitarist Bruce Edwards, pijanist Theo Hill, kontrabasist Davin Starks i bubnjar Gene Jackson, sudionici ovogodišnjeg festivala Jazz.hr/proljeće.
Objavljeno 24. 3. 2014. u kategoriji novosti
Charles Tolliver
Charles Tolliver će prve večeri festivala Jazz.hr/proljeće, 9. travnja u Maloj dvorani Lisinski nastupiti sa svojim kvintetom i gostom Sašom Nestorovićem, a na zatvaranju, 11. travnja vodit će Jazz orkestar HRT-a s Nestorovićem kao solistom u izvedbi djela s albuma "Africa/Brass" Johna Coltranea.
Objavljeno 7. 4. 2014. u kategoriji koncerti i festivali
Arturo O'Farrill i HGM jazz orkestar Zagreb
U svojem redovnom ciklusu Sunday Nights, HGM jazz orkestar Zagreb je pod ravnanjem Sigija Feigla 6. travnja 2014. nastupio u Maloj dvorani Vatroslava Lisinskog. U programu “Afro Latin Big Band Night” pridružio im se poznati američki pijanist, skladatelj i aranžer Arturo O'Farrill.