Objavljeno 7. 10. 2014. u kategoriji koncerti i festivali
Miro Kadoić

Na ovogodišnjem festivalu Jazz.hr/jesen, koji će se održati od 22. do 25. listopada u Maloj dvorani Lisinski, predstavit će niz uglednih jazz glazbenika, u popratnom programu članovi Mariusz Bogdanowicz Quarteta održat će jazz radionicu te će biti postavljena izložba fotografiija uglednog poljskog umjetnika  Mareka Karewicza.

Objavljeno  24.10.2014.  u kategoriji razgovori
Darko Jurković Charlie
“Bavljenje glazbe nema smisla ako se ne uspjeva doprijeti do emocija slušatelja”, rekao je Darko Jurković Charlie uoči nastupa što će ga 24. 10. održati u Maloj dvorani Lisinski, na festivalu Jazz.hr/jesen gdje će svirati istovremeno dvije gitare two hand tapping tehnikom.

Objavljeno  24.10.2014.  u kategoriji razgovori
Damjan Krajačić
Flautist i skladatelj porijeklom iz Zagreba s prebivalištem u Los Angelesu, Damjan Krajačić će 24. listopada nastupiti u Maloj dvorani Vatroslava Lisinskog na festivalu Jazz.hr/jesen. Na ovom koncertu predstavit će svoj novi, šesti album, "Visions" u izdanju Aquarius Recordsa.
Objavljeno 20. 10. 2014. u kategoriji novosti
Marek Karewicz
Tijekom trajanja festivala Jazz.hr/jesen, od 22. do 25. listopada u foajeu Male dvorane Lisinski bit će postavljena izložba portreta jazz glazbenika uglednog poljskog fotografa Mareka Karewicza. Otvorenje izložbe bit će prve večeri festivala, uz nazočnost autora.
Objavljeno 20. 10. 2014. u kategoriji novosti
Mariusz Bogdanowicz
“Jazz nije glazbeni stil - jazz je jezik”, rekao je poljski kontrabasist, skladatelj, glazbeni pedagog i producent Mariusz Bogdanowicz u razgovoru povodom nastupa što će ga sa svojim kvartetom 22. listopada održati u Maloj dvorani Lisinski na festivalu Jazz.hr/jesen.
Objavljeno 15. 10. 2014. u kategoriji koncerti i festivali

Treći ciklus ZEZ-a (Zavoda za eksperimentalni zvuk), koji se održava u zagrebačkom klubu KSET, otvorit će 23.10. Yedo Gibson i Vasco Trilla, te Marco Cappelli Acoustic Trio s Oscarom Noriegom, 4.11. Ciklus nastavlja Trespass Trio, tjedan dana kasnije 11.11. nastupit će PoiL i Vitas Guerulaitis , a Ciklus zatvaramo 17.12. uz grupu Obake.


Objavljeno 13. 10. 2014. u kategoriji edukacija

U okviru Jazz Laba održat će se radionice namijenjene svim glazbenicima: "Smooth Jazz Therapy" Igora Geržine 21., a "Scat Circle - vokalna improvizacija" Lele Kaplowitz 28. listopada.

Objavljeno 3. 10. 2014. u kategoriji koncerti i festivali
Ernie Watts i Jazz orkestar HRT-a
U prvom ovosezonskom koncertu Jazz orkestar HRT-a je, pod ravnanjem Saše Nestorovića 1. listopada nastupio u dvorani Gorgona Muzeja suvremene umjetnosti u Zagrebu. Kao gost, solist pridružio se slavni saksofonist i skladatelj Ernie Watts koji je oduševio publiku.
Objavljeno 29. 9. 2014. u kategoriji novosti
Novi album Lekap Quarteta, pod nazivom 'Kvarnerska rapsodija', u potpunosti je posvećen ljepotama kvarnerskoga kraja. Pjesme odabrane za ovaj album dio su hrvatske glazbene baštine, od tradicijskih do skladbi nastalih između 60-ih i 90-ih godina prošloga stoljeća, kada je zabilježen intenzivan razvoj turizma Kvarnera.
Objavljeno 18. 9. 2014. u kategoriji koncerti i festivali
Jazz orkestar HRT-a
Na konferenciji za novinare održanoj 18. rujna u Muzeju Mimara u Zagrebu, najavljena je nova sezona glazbenih ansabala Hrvatske radiotelevizije, među ostalima i Jazz orkestra HRT-a. Ove sezone Orkestar će održati osam koncerata.