Objavljeno 26. 1. 2015. u kategoriji koncerti i festivali
Ravi Coltrane
Ugledni američki saksofonist Ravi Coltrane, koji je ime dobio po čuvenom indijskom sitaristu Raviju Shankaru s kojim je njegov otac John Coltrane surađivao, 25. će veljače sa svojim kvartetom nastupiti u Lisinskom, na prvom ovosezonskom koncertu ciklusa Jazz.hr.
Objavljeno 26. 1. 2015. u kategoriji koncerti i festivali
Zoran Predin i Damir Kukuruzović Django Group
GKL Split i ove godine organizira ciklus koncerata pod nazivom „Jazz u veljači" koji će na daske splitskog lutkarskog kazališta dovesti poznate zvijezde, ali i neka nova imena jazz scene. Nastupit će Repassage, Zoran Predin i Damir Kukuruzović Band te  Blazin' Quartet.
Objavljeno 24. 1. 2015. u kategoriji koncerti i festivali
Vip Club i grupa Chui predstavljaju novi glazbeni program četvrtkom pod nazivom “Chui ovu glazbu”. Programa će promovirati jazz, soul, funk, elektroniku, psihodeliju, ambijentalnu glazbu, etno, hip-hop i mnoge druge glazbene stilove. Osim nastupa bendova i jam sessiona koje će izvoditi posebni gosti, večer 'Chui ovu glazbu' završavat će DJ D-Gree svojim plesnim ritmovima. Ulaz na “Chui ovu glazbu” bit će uvijek besplatan.
Objavljeno 23. 1. 2015. u kategoriji novosti
Jazz.hr je objavio poziv za sudjelovanje na Novim nadama jazza koje će se održati 27. ožujka 2015. na festivalu Jazz.hr proljeće u MD Lisinski.
Objavljeno u kategoriji koncerti i festivali
Fred Frith Trio
Tekstopisac, skladatelj, majstor improvizacije i multiinstrumentalist Fred Frith stiže u Teatar &TD s bubnjarom Jordanom Glenom i basistom Jasonom Hoopesom. Koncert će se održati 19. veljače u velikoj dvorani Teatra &TD, s početkom u 21 sat.
Objavljeno 21. 1. 2015. u kategoriji koncerti i festivali
Miro Kadoić
Alt saksofonit, flautist i skladatelj Miro Kadoić, zvijezda  domaćeg jazza, objavio je novi album "Human Link" u izdanju Aquarius Recordsa. Koncertna promocija održat će se 29. siječnja u Centru za kulturu Novi Zagreb s početkom od 20 sati. Ulaz je besplatan.
Objavljeno 15. 9. 2014. u kategoriji koncerti i festivali
Oregon
Ove sezone jazz manifestacije u organizaciji HDS-a i KD Lisinski (Jazz.hr/proljeće i Jazz.hr 2014/2015) predstavit će niz uglednih jazz glazbenika i sastava (Alan Broadbent, Ravi Coltrane, Oregon, Steve Kuhn. Chico Freeman...)
Objavljeno  05.01.2015.  u kategoriji diskografija
Povodom objavljivanja albuma »Swing Analysis« (Fonart/Aquarius Records), skladatelj i aranžer Antun Tomislav Šaban govori o svojem stvaralaštvu na području orkestralnog jazza. Naime, na CD su uvrštena njegova djela u izvedbi Jazz orkestra HRT-a, Big Banda RTV Sovenija i Austrian Jazz Composers Orchestra.
Objavljeno 24. 12. 2014. u kategoriji novosti
Damir Kukuruzović Django Group i Zoran Predin
Sisak i sisački Siscia Jazz Klub 22. su prosinca odisali gypsy swing zvukom. Damir Kukuruzović je upravo tamo, uz prisutnost prijatelja, mnogih kolega i bliskih suradnika, te uz malu pomoć pjevača Zorana Predina, uživo predstavio svoj novi album „My Django Family".
Objavljeno 11. 12. 2014. u kategoriji novosti
U dvorani Hrvatskog društva skladatelja 8. je prosinca 2014. promoviran novi jazz album skladatelja i aranžera Antuna Tomislava Šabana, “Swing Analysis” u izdanju Fonarta i Aquarius Recordsa. Uz autora, o ovom su izdanju, koje predstavlja Šabanovu glazbu za jazz orkestre, govorili akademik Nikša Gligo, šef-dirigent Jazz orkestra HRT-a Saša Nestorović i novinar Davor Hrvoj.