Osvrti [Arhiva studeni 2008]

Održan Vip Zagreb Jazz Festival 2008

Osvrti / 11.11.2008
Od 5. do 8. studenog 2008. u dvorani Zagrebačkog kazališta mladih održan je Vip Zagreb Jazz Festival.Svojim nastupom Festival je otvorio Trio Matije Dedića. Skladatelj osebujna rukopisa i klavirist zavidne tehnike, te maštovit improvizator, Dedić je, uz poticanju suradnju kontrabasista Martina Djakonovskog i bubnjara Deana Terzića, atraktivnim izvedbama zaslužio ovacije publike.

HGM jazz orkestar Zagreb svirao glazbu Boba Florencea

Osvrti / 05.11.2008
HGM jazz orkestar Zagreb je 2. studenog u Studiju Bajsić HRT-a održao drugi koncert šeste sezone ciklusa "Nedjeljne večeri". Pod vodstvom Sigija Feigla Orkestar je izvodio skladbe i aranžmane Boba Florencea. Tom prigodom direktor tvrtke Euro-Unit, zastupnika tvrtke Yamaha, Ivan Senčar je Orkestru donirao vrhunski bariton saksofon.

Održani Međunarodni dani jazza 2008

Osvrti / 04.11.2008
Nastupom trija Roditi-Ignatzek-Rasinfosse 24. su listopada, u Maloj dvorani Vatroslava Lisinskog, završeni tradicionalni Međunarodni dani jazza, ove godine posvećeni slavnom, 1993. preminulom trubaču, skladatelju i vođi jazz orkestra Dizzyju Gillespieu. Zvijezda festivala bio je američki trubač, skladatelj i aranžer Jon Faddis koji je na otvorenju festivala nastupio uz Big band HRT-a pod ravnanjem Antuna Tomislava Šabana, a dan poslije sa svojim kvartetom.

Promocija reizdanja CD albuma 'Pigeon`s Flight'

Osvrti / 04.11.2008
U BP Clubu je 25. listopada 2008. održana promocija reizdanja CD albuma "Pigeon`s Flight" usnog harmonikaša Tomislava Golubana, koji je nastupio uz gitarista Antu Prgina. Nova verzija albuma sadrži tri bonusa: videospotove pjesama "Diggin` My Potatoes" i "Pigeon`s Flight" te live snimku "See You Latter Alligator" snimljenu 2005. u zagrebačkom Boogaloou.

U B.P. Clubu održan Hrvatski jazz sabor 2008.

Osvrti / 04.11.2008
U B.P. Clubu je od 3. do 16. listopada održan održan Hrvatski jazz sabor 2008. Jedini festival koji sustavno predstavlja hrvatske jazz glazbenike i ove je godine ispunio zadaću, a predstavili su se Elvis Stanić, Boško Petrović, David Gazarov, Matija Dedić i Maja Vučić, Jasna Bilušić, Greena House Jazz Band, Hot Club Zagreb, Argus, Seaside Quartet, Satelite trio s Davorom Križićem, Damir Kukuruzović i Denis Razumović, te polaznici ljetnih jazz škola u Grožnjanu i Kranju.

Kvintet Enrica Rave nastupio u Lisinskom

Osvrti / 04.11.2008
U prvom ovosezonskom koncertu Jazz ciklusa, što ga organiziraju Hrvatsko društvo skladatelja i Koncertna dvorana Lisinski, 7. je listopada 2008. u Maloj dvorani Vatroslava Lisinskog nastupio kvintet jednog od najpoznatijih europskih jazz glazbenika, trubača i skladatelja Enrica Rave. Koncert je bio iznimno posjećen, a organizator je morao aktivirati pomoćne stolice.

HGM jazz orkestar Zagreb započeo novi ciklus Sunday Nights

Osvrti / 04.11.2008
HGM jazz orkestar Zagreb je 5. listopada u Studiju Bajsić HRT-a održao prvi koncert svoje šeste sezone tradicionalnog ciklusa "Nedjeljne večeri". Za ovu prigodu stalni je vođa Orkestra Sigi Feigl odabrao skladbe čuvenog, 1993. preminulog gitarista, pjevača, skladatelja, aranžera i vođe skupine Mothers of Invention, Franka Zappe.

ZAVRŠENO DEVETO IZDANJE FESTIVALA JAZZ IS BACK!

Osvrti / 04.11.2008
Već devetu godinu Grožnjan na puna dva tjedna je postao prava "meka" jazz muziciranja - tu se naime održavaju festival Jazz is Back!, u organizaciji Općine Grožnjan i BP Cluba iz Zagreba, a istovremeno se održava i Ljetna škola Hrvatske glazbene mladeži, koja je ove godine okupila oko 25 polaznika iz cijele Europe.

U Opatiji održan 8. Liburnia Jazz Festival

Osvrti / 04.11.2008
U Opatiji je od 4. do 6. srpnja 2008. održan 8. Liburnia Jazz Festival. Kao i prethodih i ove smo godine, uz vrhunske jazz, svjedočili i nastupima poznatih world music, blues i pop glazbenika, a festival su obilježile izvedbe pjevača. Na festivalu je nastupilo stotinjak glazbenika, najviše do sada. Tradicionalni program koji se odvija u parkovima i plažama, te na terasama hotela i kafića, upotpunjen je s dva nova sadržaja: jazz brodom i jazz autobusom.

ODRŽAN 4. JAZZ FESTIVAL LOŠINJ

Osvrti / 04.11.2008
Programskom koncepcijom koja obuhvaća sve podvrste jazza i srodne glazbe od soula i funka do bluesa i tradicionalnih jazz formi, 4. Jazz festival Lošinj i ove je godine privukao velik broj ljubitelja dobre glazbe na ljetnu pozornicu kina "Vladimir Nazor" u Malom Lošinju. Od 25. do 27. srpnja, nastupila su vrhunska imena domaće glazbene scene kao i sjajni gosti iz inozemstva.
Radio Jazz
Kalendar događanja
07.06.2020. / nedjelja
Vedran Ružić -Libertin Kaštel Pazin , 19:00
12.06.2020. / petak
Jazz orkestar HRT-a - Tribute to Buddy Rich HRT, Prisavlje 3, dvorište, 20:00
© 2008-2015 Jazz.hr / Hrvatsko društvo skladatelja