Osvrti [Arhiva listopad 2009]

Obilježena 5. godišnjica Siscia Jazz Cluba

Osvrti / 30.10.2009
U Siscia Jazz Clubu 29. je listopada proslavljena značajna obljetnica – pet godina rada Siscia Jazz Cluba, a predstavljena je i knjiga Dinka Husadžića Sanskog – «Pogled na jazz / zapisi iz jazz svemira» koja dobrim djelom govori i o sisačkom klubu.

Demonstracija jazz snage, emocija i glazbenog slavlja na 19. Međunarodnim danima jazza

Osvrti / 24.10.2009
Ovogodišnji 19. Međunarodni dani jazza demonstrirali su nevjerojatnu snagu jazza, oduševili publiku, a organizatori mogu biti više nego sretni. Napravili su vrlo respektabilan festival jazza, a neki su trenuci ostavili dojam visoko iznad uobičajenog standarda.

DEMONSTRACIJA JAZZ SNAGE, EMOCIJA I GLAZBENOG SLAVLJA

Osvrti / 23.10.2009 / Dinko Husadžić Sansky

19. Međunarodni dani jazzaSvi potpuno rasprodani koncerti potvrdili su puni pogodak organizatora 19. Međunarodnih dana jazza pri odabiru jazzista koji su nas četiri dana stavljali u poziciju utrnulih dlanova od silnih pljeskanja i biseva. Plus poslastica u vidu 75. rođendana velikana hrvatskog jazza Davora Kajfeša, obilježenog na najbolji mogući način - gala koncertom uz Zagrebački Jazz Quartet, koji je također imao lijepu obljetnicu - 50 godina djelovanja. Četiri koncerta od kojih bi teško bilo izdvojiti najbolji - jednostavno, sve je tako dobro štimalo i moglo je zadovoljiti najrazličitije jazzističke ukuse.

Prirodno sjedinjenje klasike i jazza

Osvrti / 23.10.2009
Drugi koncert ovogodišnjih 19. Međunarodnih dana jazza, što su se od 20. do 23. listopada održavali u Maloj dvorani "Lisinski", bio je posvećen značajnim obljetnicama hrvatskog jazza - 75. rođendanu pijanista i skladatelja Davora Kajfeša i 50. godišnjici osnutka Zagrebačkog jazz kvarteta.

Luđačka svirka na otvorenju 19. Međunarodnih dana jazza

Osvrti / 22.10.2009
Na otvorenju ovogodišnjih 19. Međunarodnih dana jazza 20. je listopada u Maloj dvorani Vatroslava Lisinskog nastupio kvintet američkog multiinstrumentalista Jamesa Cartera. U dupkom ispunjenoj dvorani uz njega su svirali trubač Corey Wilkes, klavirist Gerard Gibbs, kontrabasist Ralphe Armstrong i bubnjar Leonard King.

Uz obljetnice pijanista Davora Kajfeša i Zagrebačkog jazz kvarteta

Osvrti / 21.10.2009 / Davor Hrvoj

Prirodno sjedinjenje klasike i jazza: drugi koncert ovogodišnjih 19. Međunarodnih dana jazza, što se u organizaciji Jazz kluba Zagreb HDS-a i KD Lisinski od 20. do 23. listopada održavaju u Maloj dvorani "Lisinski", bio je posvećen značajnim obljetnicama hrvatskog jazza - 75. rođendanu pijanista i skladatelja Davora Kajfeša i 50. godišnjici osnutka Zagrebačkog jazz kvarteta, najznačajnijeg sastava u povijesti hrvatskog jazza.

James Carter po drugi (i nadamo se ne zadnji) put u Zagrebu

Osvrti / 20.10.2009 / Mirna Marić

Kao i svake godine krajem listopada Hrvatsko društvo skladatelja pripremilo je vrhunski jazz program koji se odvija u maloj dvorani Lisinskog pod nazivom Međunarodni dani jazza, a ovogodišnje izdanje je 19. po redu. Premda ova manifestacija nije toliko razvikana kao Zagreb Jazz festival, pompa joj nije ni potrebna, jer su koncerti skoro bez ikakve reklame rasprodani. Ovdje dolaze isključivo ljubitelji jazza, koji tu glazbu prate godinama, a ne od jučer jer je to postalo ''in'', što Danima daje jedan poseban šarm okupljališta istinskih jazz konosera.

Luđačka svirka na otvorenju 19. Međunarodnih dana jazza

Osvrti / 20.10.2009

Na otvorenju ovogodišnjih 19. Međunarodnih dana jazza 20. je listopada u Maloj dvorani Vatroslava Lisinskog nastupio kvintet američkog multiinstrumentalista Jamesa Cartera. To je tek jedan od sastava s kojima djeluje i s kojima izvodi stilski različitu glazbu, od funka, preko bebopa i gypsy swinga do posvete kultnoj pjevačici Billie Holiday. U dupkom ispunjenoj dvorani uz njega su sviraliu trubač Corey Wilkes, klavirist Gerard Gibbs, kontrabasist Ralphe Armstrong i bubnjar Leonard King.

Početak sezone HGM jazz orkestra Zagreb

Osvrti / 05.10.2009
HGM jazz orkestar Zagreb otvorio je sedmu sezonu koncerata «Sunday Nights» na funky način uz američkog trombonista Josepha Bowiea, utemeljitelja sastava Defunkt. Ovu sezonu koncerti će se održavati u Teatru &TD u sklopu Studentskog centra.

Dojmljiv početak Hrvatskog jazz sabora

Osvrti / 04.10.2009
Matija Dedić Trio & Kristijan Beluhan i Damir Kukuruzović Gipsy Swing Quartet nastupili na prve dvije večeri ovogodišnjeg Hrvatskog jazz sabora u zagrebačkom B.P. Clubu. Festival tijekom prva dva listopadska tjedna nudi nastupe niz sjajnih glazbenika hrvatskog jazza.
Radio Jazz
Kalendar događanja
07.06.2020. / nedjelja
Vedran Ružić -Libertin Kaštel Pazin , 19:00
12.06.2020. / petak
Jazz orkestar HRT-a - Tribute to Buddy Rich HRT, Prisavlje 3, dvorište, 20:00
© 2008-2015 Jazz.hr / Hrvatsko društvo skladatelja