Osvrti [Arhiva veljača 2009]

Matija Dedić Trio nastupio u Jazz & Latino Clubu Phoenix

Osvrti / 24.02.2009
Matija Dedić Trio, u postavi s kontrabasistom Tihomirom Hojsakom i bubnjarom Bornom Šercarom, nastupio je 25. veljače u «Jazz & Latino Clubu Phoenix», u Sesvetama. Trio je izvodio jazz standarde na prepoznatljiv i osebujan način s odličnim improvizacijama uvijek inspiriranog Dedića i sjajne ritam sekcije.

Han Bennink Trio nastupio u Lisinskom

Osvrti / 18.02.2009
U Maloj dvorani Vatroslava Lisinskog 17. je veljače održan 3. ovosezonski koncert Jazz ciklusa Lisinski/HDS na kojem je nastupio dobitnik Europske jazz nagrade za 2008., nizozemski bubnjar Han Bennink sa svojim triom. Pun pogodak organizatora. Odlična jazz večer!

Legenda europskog jazza Han Bennink nastupio u Lisinskom

Osvrti / 17.02.2009 / Mirna Marić

Jazz ciklus Lisinskog u 2009. nastavlja s odličnim koncertnim programom, a prvi ovogodišnji koncert, kao i svake godine, rezerviran je za aktualnog dobitnika Europske nagrade za jazz. Prijašnjih godina se uglavnom radilo o mlađim glazbenicima "u usponu", no ove godine prestižnu nagradu je odnio veteran europskog free jazza, legendarni nizozemski bubnjar Han Bennink. Kao što su organizatori jazz ciklusa istaknuli, ovim se koncertom ujedno najavljuje i 25. Muzički biennale, koji će se održati u travnju, a koji je u svojoj povijesti predstavio niz velikana free jazza.

Dobitnik Eurpske jazz nagrade Han Bennink nastupio u Lisinskom

Osvrti / 17.02.2009 / Davor Hrvoj

Glazbene ludorije legendarnog free-jazzista: prošlogodišnji dobitnik Europske jazz nagrade, nizozemski bubnjar Han Bennink je 17. veljače nastupio u Maloj dvorani Vatroslava Lisinskog. Njegov je koncert, održan u sklopu Jazz ciklusa što ga organiziraju Jazz klub Zagreb HDS-a i KD Lisinski, ujedno bio uvodni događaj ovogodišnjeg Muzičkog biennala Zagreb koji će se održati od 17. do 26. travnja na temu Umjetnost/Politika. Bio je to koncert primjeren načelima MBZ-a, koji je postavio visoke kriterije pred umjetnike što će nastupiti na ovogodišnjem izdanju ove svečanosti suvremene glazbe svjetskoga glasa.

HGM jazz orkestar Zagreb svirao glazbu Johna Hollenbecka

Osvrti / 09.02.2009
U okviru ciklusa Sunday Night, u Studiju Bajsić HRT,  8. veljače nastupio je HGM jazz orkestar Zagreb pod ravnanjem Sigija Feigla. Kao gosti uz njih su svirali John Hollenbeck, Gary Versace i Theo Bleckmann. Bio je to uspješan spoj specifična zvuka Hollenbeckova tria s mladim hrvatskim glazbenicima.

Skupina Jewsers nastupila u Siscia jazz klubu

Osvrti / 07.02.2009
U petak, 6. veljače, zagrebačka klezmer skupina Jewsers nastavila je seriju nastupa dobrih glazbenika u Siscia jazz klubu.  Izmjene ritmova, harmonijskih struktura, pa gotovo jazzistička improvizacija - učinilo se kao dobitna kombinacija kako dobra dva sata držati publiku raširenih očiju i ušiju.
Radio Jazz
Kalendar događanja
03.06.2020. / srijeda
07.06.2020. / nedjelja
Vedran Ružić -Libertin Kaštel Pazin , 19:00
© 2008-2015 Jazz.hr / Hrvatsko društvo skladatelja