Osvrti [Arhiva ožujak 2009]

Damir Kukuruzović Hot Jazz Quartet nastupio na otvaranju osiječkog Spring Jazz Festivala

Osvrti / 26.03.2009
Na otvaranju Spring Jazz Festivala 24. je ožujka u punom potkrovlju osiječkog Old Bridge Puba u Tvrđi nastupio Damir Kukuruzović Hot Jazz Quartet. Njihov razigrani i sjajno odsvirani gipsy jazz izmamio je osmijehe na lica nazočnih, uglavnom mlađih posjetitelja, ali i dobro zagrijao njihove dlanove.

Steve Turre svirao u Siscia Jazz Clubu

Osvrti / 21.03.2009
Značenje dolaska U2 u Zagreb za pop-rock može se usporediti sa značenjem dolaska Steve Turrea i njegova Quarteta koji je 20. ožujka 2009. svirao u Siscia Jazz Clubu, kako za hrvatski jazz, tako i za općekulturne vrijednosti koje već godinama promiče Damir Kukuruzović u svojem Klubu.

Savich & Razz Working Unit u Bulldogu

Osvrti / 13.03.2009
Zagrebački klub «Bulldog» 12. je ožujka 2009. pokazao senzibilitet za iznimno vrijedan novi projekt na našoj jazz sceni, ugostivši Maju Savić i Denisa Razumovića Razza, pod nazivom «Savich & Razz Working Unit». Glazbenici su se odužili publici više nego produktivnim radnim učinkom svoje «radne jedinice».

Trio Yarona Hermana nastupio u Jazz ciklusu

Osvrti / 09.03.2009
U Jazz ciklusu KD Lisinski i Jazz kluba Zagreb HDS-a 6. je ožujka u Maloj dvorani Lisinski nastupio trio klavirista Yarona Hermana. Izvedbe su se odlikovale dinamikom i komunikacijama. Nakon koncerta Hana Bennika bio je to još jedan primjeren uvod u Biennale.

Franciska Fis nastupila u Siscia Jazz Clubu

Osvrti / 08.03.2009
Pjevačica Franciska Fis je, u pratnji gitarista Ivana Kapeca, kontrabasista Henryja Radanovića i bubnjara Kolje Gjonija,. 7. ožujka 2009. nastupila u Siscia Jazz Clubu. Uz poplavu emocija Franciska Fis je dala dio sebe uvijek zahvalnoj sisačkoj publici, koja je i ovaj put do posljednjeg mjesta ispunila klub.

Nova zvijezda jazza Yaron Herman u Lisinskom

Osvrti / 06.03.2009 / Mirna Marić

Jazz ciklus Lisinskog nastavlja s praksom predstavljanja vrlo mladih glazbenika, i to u trenutku njihovog uspona. Prošle godine otprilike u ovo doba imali smo tako priliku slušati Stefana Bollanija, a ove godine nam je stigao još jedan prospektivni jazzer, porijeklom iz Izraela, a trenutno građanin Pariza. Radi se o pijanistu Yaronu Hermanu, koji je zajedno sa svojim trijom nastupio u Lisinskom 6. ožujka.

Trio Yarona Hermana nastupio u Jazz ciklusu u Lisinskom

Osvrti / 06.03.2009 / Davor Hrvoj

Nemiran duh i nepresušne ideje: u pretposljednjem koncertu ovosezonskog Jazz ciklusa, što ga organziraju KD Lisinski i Jazz klub Zagreb HDS-a, 6. je ožujka 2009. u Maloj dvorani Vatroslava Lisinskog nastupio međunarodni trio francuskog klavirista izraelskog podrijetla Yarona Hermana. Iako je klavir počeo svirati tek kao šesnaestogodišnjak, Herman je danas dvadesetosmogodišnji glazbenik koji je postigao zrelost i čija je kreativnost prepoznata od kritičara i publike. 

HGM jazz orkestar Zagreb i Mark Feldman nastupili u Studiju Bajsić HRT-a

Osvrti / 01.03.2009
HGM jazz orkestar Zagreb je pod vodstvom Sigija Feigla nastupio 1. ožujka 2009. u ciklusu Sunday Nights u Studiju Bajsić HRT-a. U drugom dijelu koncerta kao gost uz Orkestar je svirao čuveni violinst Mark Feldman. Izveli su «Koncert za violinu i jazz orkestar» koji je upravo za njega napisao Bill Dobbins.
Radio Jazz
Kalendar događanja
07.06.2020. / nedjelja
Vedran Ružić -Libertin Kaštel Pazin , 19:00
12.06.2020. / petak
Jazz orkestar HRT-a - Tribute to Buddy Rich HRT, Prisavlje 3, dvorište, 20:00
© 2008-2015 Jazz.hr / Hrvatsko društvo skladatelja