Osvrti [Arhiva listopad 2011]

Promocija albuma “Manouche”

Osvrti / 31.10.2011
Dan poslije zagrebačke promocije u klubu Bulldog, u subotu 29. listopada u Sisicia Jazz Clubu novi album «Manouche» - Damira Kukuruzovića i njegova Gipsy Swing Quarteta, predstavljen je i sisačkoj publici.
Zanimljivi gosti uveličali su trenutak, a klub je bio premalen za sve zainteresirane.

HGM A Band i Big band Čakovec u kinu Forum

Osvrti / 30.10.2011
HGM A Band je, pod ravnanjem Sigija Feigla, 28. listopada 2011. održao prvi koncert u ovosezonskom ciklusu “HGM Jazz Night”. Kao njihov gost te je večeri, u Kinu Forum u Studentskom naselju Stjepan Radić u Zagrebu, nastupio Big band Čakovec pod ravnanjem Maria Jageca.

Michel Camilo intenzivno glazbeno iskustvo

Osvrti / 19.10.2011 / Davor Hrvoj

Zagreb je prošli tjedan imao čast i sreću da čak dvaput ugosti velikog pijanista Michela Camila, prvi put u intimističkoj solo piano jazz varijanti, a drugi put uz pratnju Zagrebačke filharmonije i pod ravnanjem poznatog dirigenta Ernesta Martineza Izquierda. Oba koncerta održana su u sklopu Jazz.hr/Jesen programa, a drugi koncert istodobno je označio početak Zvjezdanog ciklusa Zagrebačke filharmonije.

Vokalne obrade djela Boška Petrovića

Osvrti / 16.10.2011 / Davor Hrvoj

U Lisinskom održan festival Jazz.hr / jesen u organizaciji Jazz kluba Zagreb Hrvatskog društva skladatelja i Koncertne dvorane Vatroslava Lisinskog

Nastupom Michela Camila i Zagrebačke filharmonije u Lisinskom završio festival Jazz.hr / jesen

Osvrti / 16.10.2011
Nastupom višestrukog dobitnika nagrade Grammy, pijanista Michela Camila uz Zagrebačku filharmoniju, u petak 14. listopada završen je četverodnevni festival Jazz.hr / jesen, koji je održan u Lisinskom u organizaciji Jazz kluba Zagreb HDS-a i KD Lisinski.

Umjesto najavljene tropske oluje Lisinskim harao uragan 5. kategorije

Osvrti / 15.10.2011 / Davor Hrvoj

Nastupom višestrukog dobitnika nagrade Grammy, pijanista Michela Camila uz Zagrebačku filharmoniju, u petak 14. listopada završen je četverodnevni festival Jazz.hr / jesen, koji je održan u Lisinskom u organizaciji Jazz kluba Zagreb HDS-a i KD Lisinski. Spomenuti koncert ostvaren je u suradnji sa Zagrebačkom filharmonijom i bio je održan u sklopu Zvjezdanog ciklusa.

Jazz uragan razdrmao »Lisinski«

Osvrti / 14.10.2011 / Davor Hrvoj

»Ovako nešto nikad nisam čuo!«, »ovo je nevjerojatno!«, »ovaj će čovjek pojesti klavir!«, »on sam zvuči poput orkestra!«... Takvi su se komentari čuli tijekom i nakon koncerta slavnog pijanista iz Dominikanske Republike Michela Camila. Već nakon prve izvedbe - ovacije, i tako tijekom cijelog nastupa koji je okončan tek nakon dva dodatka.

Michel Camilo nastupio na festivalu Jazz.hr / jesen

Osvrti / 14.10.2011
»Ovaj će čovjek pojesti klavir!«, »on sam zvuči poput orkestra!«... Takvi su se komentari čuli tijekom i nakon koncerta slavnog pijanista iz Dominikanske Republike Michela Camila. Već nakon prve izvedbe - ovacije, i tako tijekom cijelog nastupa koji je okončan tek nakon dva dodatka.

Izvrsno otvorenje festivala Jazz.hr / jesen

Osvrti / 12.10.2011
Izvrsno otvorenje festivala Jazz.hr / jesen - sinoćnji koncert, after svirka, izložba slika, ljudi, atmosfera... Vidimo se večeras na prvom koncertu virtuoznog pijanista Michela Camila. After party za vas muzički oplemenjuju Borna, Zvjezdan i Vedran + iznenađenje!

Koncert povodom 500. emisije Vrijeme je za jazz HTV-a

Osvrti / 11.10.2011 / Davor Hrvoj

Festival Jazz.hr / jesen, što ga organiziraju Jazz klub Zagreb HDS-a i KD Lisinski, započeo je u utorak 11. listopada nastupima hrvatskih sastava - dva klavirska trija i dva banda koja vode pjevačice. Budući da Hrvatska televizija, za potrebe emisije Vrijeme je za jazz urednika Žarka Černjula, što se emitira već sedamnaestu sezonu, redovito snima koncerte i festivale u njihovoj organizaciji, tim koncertom obilježena je 500. emisija.

12>>
Radio Jazz
Kalendar događanja
07.06.2020. / nedjelja
Vedran Ružić -Libertin Kaštel Pazin , 19:00
12.06.2020. / petak
Jazz orkestar HRT-a - Tribute to Buddy Rich HRT, Prisavlje 3, dvorište, 20:00
© 2008-2015 Jazz.hr / Hrvatsko društvo skladatelja