Osvrti [Arhiva veljača 2011]

Kvartet Corona nastupio u Siscia Jazz Clubu

Osvrti / 28.02.2011

 Kvartet Corona nastupio je 25. veljače 2011. u Siscia Jazz Clubu. Sastav spajaja brač, bugariju i berdu s klavirom te uspješno aranžiraj i obrađuje kako tradicijske slavonske i dalmatinske skladbe, tako i znane jazz uspješnice i filmsku glazbu.

Eldar Džangirov nastupio u jazz ciklusu Lisinskog

Osvrti / 27.02.2011 / Mirna Marić

Već 5 dana nakon koncerta ‘'Another Porgy, a Different Bess'' jazz ciklus Lisinskog i HDS-a nastavio se klavirskim recitalom Eldara Džangirova, mladog njujorškog pijanista porijeklom iz Kirgistana, kojemu je ovo bio drugi nastup u Hrvatskoj (nastupio je već u Dubrovniku 2008.)

Eldar Djangirov nastupio u Jazz ciklusu Jazz kluba Zagreb HDS-a i KD Lisinski

Osvrti / 26.02.2011 / Davor Hrvoj

Osjećajne, ali moćne improvizacije. Jazz glazbenik svjetskoga ugleda, pijanist Eldar Djangirov, rođen u Kirgistanu, a od desete godine života stanovnik Sjedinjenih Američkih Država, 26. je veljače ove godine nastupio u Maloj dvorani Vatroslava Lisinskog, na trećem koncertu ovosezonskog Jazz ciklusa. Tom prigodom nastupio je solo predstavivši program sa svojeg albuma »Three Stories - Solo Piano« što ga je ovih dana objavila diskografska tvrtka Sony Music/Menart. U izvedbama je obuhvatio tri glazbena područja: standarde, vlastite skladbe i djela klasične glazbe.

Alternativni Porgy i Bess u jazz ciklusu Lisinskog

Osvrti / 21.02.2011 / Mirna Marić

Ove su godine koncerti Jazz ciklusa Lisinski/HDS prilično gusto raspoređeni, pa već 3 tjedna nakon nastupa Gonzala Rubalcabe u nedjelju je nastupio Brussels Jazz Orchestra uz pjevače Mariju Joao i Davida Linxa, s programom pod nazivom Another Porgy, a different Bess. Radi se naravno o genijalnoj Gershwinovoj operi, čije se arije postale toliko nezaobilaznim dijelom klasične jazz pjesmarice, da se često zaboravi njihov originalni kontekst opere.

Another Gershwin, different Brussels Jazz Orchestra

Osvrti / 21.02.2011
U drugom koncertu ovosezonskog Jazz ciklusa, što ga organiziraju Jazz klub Zagreb HDS-a i KD Lisinski, nastupio je Brussels Jazz Orchestra. U programu “"A Different Porgy, another Bess", kao vokalni solisti oduševili su Maria Joao i David Linx.

David Linx i Brussels Jazz Orchestra: pučka opera “Porgy and Bess”

Osvrti / 20.02.2011 / Davor Hrvoj

Članovi big banda i na ovom su nastupu potvrdili reputaciju sjanih svirača i aranžera, a Maria Joao i David Linx još jednom su demonstrirali svoj osebujan način vokalne interpretacije zasnovan na bogatom iskustvu, poznavanju tradicije i maštovitosti.

 

Yorgui Loeffler & Damir Kukuruzović Gypsy Swing Band oduševili u Zagrebu i Sisku

Osvrti / 20.02.2011
Francuski gitarist Yorgui Loeffler & Damir Kukuruzović Gypsy Swing Band oduševili su publiku nastupima u ispunjenim dvoranama - 18. veljače 2011. u Maloj dvorani KD Vatroslava Lisinskog u Zagrebu i 19. veljače u Kristalnoj kocki vedrine u Sisku.

Randy Brecker, HGM jazz orkestar Zagreb i Zagrebačka filharmonija oduševili publiku

Osvrti / 19.02.2011
U koncertu pod nazivom “Zagreb Philharmmonic Goes Jazz”, posvećenom preminulom Bošku Petroviću, HGM jazz orkestar Zagreb i Zagrebačka filharmonija, pod ravnanjem Sigija Feigla i sa solistima: Randyjem Breckerom i Šimunom Matišićem, oduševili su publiku u ispunjenoj dvorani Lisinski.

HGM jazz orkestar Zagreb i Thana Pavelić nastupili u ZKL-u

Osvrti / 07.02.2011
U Zagrebačkom kazalištu lutaka, 6. je veljače. 2011. održan  koncert HGM jazz orkestra Zagreb iz ciklusa SUNDAY NIGHT, na kojem je kao gošća nastupila mlada Thana Pavelić, jazz i blues pjevačica hrvatskog porijekla. Dirigent je i ove večeri bio jedinstveni Sigi Feigl, alfa i omega svih projekata HGM jazz orkestra Zagreb.
Radio Jazz
Kalendar događanja
07.06.2020. / nedjelja
Vedran Ružić -Libertin Kaštel Pazin , 19:00
12.06.2020. / petak
Jazz orkestar HRT-a - Tribute to Buddy Rich HRT, Prisavlje 3, dvorište, 20:00
© 2008-2015 Jazz.hr / Hrvatsko društvo skladatelja