Osvrti [Arhiva ožujak 2011]

Održan Rovinj Spring Jazz

Osvrti / 30.03.2011
U drugom dijelu Rovinj Spring Jazza, održanog od 23. do 27. ožujka u rovinjskom MMC-u nastupili su sastavi koji su se u potpunosti ukopili u programsku orjentaciju, a to je stilska eklektičnost i međunarodni karakter sastava. Burnim reakcijama odobravanja publika je pozdravila sve glazbenike.

Iskreni glazbeni užitak

Osvrti / 28.03.2011
Dan poslije odličnog rovinjskog koncerta u okviru Rovinj Spring Jazz Festivala, u nedjelju (27.3) naš je proslavljeni jazz gitarist Ratko Zjača, sa svojim ZZ QUARTETOM nastupio u Varaždinu, u Kult dvorani. Publika je pozitivno reagirala, osjetila se uigranost sastava...

Glazba koja izaziva osmjeh

Osvrti / 27.03.2011
Treće večeri Rovinj Spring Jazza, što se od 23. do 27. ožujka održava u rovinjskom MMC-u, publika je uživala u nastupu međunarodnog kvinteta poznate američke pjevačice Michele Hendricks. U pozitivnom su ozračju protekli i koncerti usnog harmonikaša Sugar Bluea i sastava New Deal pjevačice Jasne Bilušić, održani u prvom dijelu festivala.

Stiže nova generacija jazz glazbenika

Osvrti / 22.03.2011
HGM A band, najmlađi ansambl Hrvatske glazbene mladeži, održao je u petak navečer u Kinu Forum treći koncert ciklusa „HGM jazz večeri" („HGM jazz nights"). Bio je to poseban doživljaj jer orkestar predstavlja novu generaciju hrvatskih jazz glazbenika.

Suradnje hrvatskih glazbenika

Osvrti / 21.03.2011
U Maloj je dvorani Vatroslava Lisinskog od 16. do 19. ožujka 2011. održana tradicionalna Proljetna revija jazza koju organiziraju Jazz klub Zagreb HDS-a i KD Lisinski. Festival su obilježili nastupi hrvatskih ili sastava u kojima hrvatski glazbenici sviraju u suradnjama sa stranima.

U Zagrebu održana 21. Proljetna revija jazza

Osvrti / 20.03.2011 / Davor Hrvoj

U Maloj je dvorani Vatroslava Lisinskog od 16. do 19. ožujka 2011. održana tradicionalna Proljetna revija jazza koju organiziraju Jazz klub Zagreb HDS-a i KD Lisinski. Festival su obilježili nastupi hrvatskih ili sastava u kojima hrvatski glazbenici sviraju u suradnjama sa stranima. Jedini u potpunosti strani bio je sastav Wired Paradise nizozemskog tenor saksofonista Yuria Honinga koji je na zatvaranju festivala oduševio ljubitelje električnog zvuka i spajanja jazza s pop, rock klupskom glazbom.

Odlični koncerti dviju dugovječnih hrvatskih jazz skupina

Osvrti / 20.03.2011
Treće večeri 21. Proljetne revije jazza, 18. ožujka 2011., odlične koncerte ostvarile su dvije dugovječne hrvatske jazz skupine, Zagreb Jazz Portrait koji je proslavio 20 godina djelovanja i stari morski vukovi, Black Coffee,  pojačani talijanskim glazbenikom Danielom De Bonaventurom.

Zagreb Jazz Portrait, Black Coffee i Di Bonaventura obilježili treći dan Proljetne revije jazza

Osvrti / 19.03.2011 / Mirna Marić

Prvi dio večeri pripao je Zagreb Jazz Portretu, jednom od najdugovječnijih jazz sastava koji upravo slavi 20 godina djelovanja - i to u gotovo nepromjenjenom sastavu, uz tragičnu iznimku prerane smrti bubnjara Jurice Ugrinovića, kojeg je zamjenio Borna Šercar. Koncert je istodobno bio prilika za promociju njihovog novog albuma Hrvatska Jazz trilogija, na kojem im se pridružio i mladi pijanist Hrvoje Galer, koji je uveo osvježenje u zvuk ZJP-a. Inače je ZJP oduvijek njegovao autorski jazz, i uz povremene iznimke, bazirao svoj repertoar na originalnim kompozicijama svojih članova, što svakako predstavlja teži umjetnički put.

"Američki" trio Matije Dedića otvorio Proljetnu reviju jazza

Osvrti / 17.03.2011 / Mirna Marić

Ovo je nastavak Dedićevih učestalih suradnji sa renominiranim stranim glazbenicima, koje uključuju Visiting Bruxeless s kontrabasistom Jean-Louisom Rassinfosseom i bubnjarom Marekom Patrmanom, zatim From the Beginning - kada je posudio ritam sekciju Brad Mehldaua, kontrabasista Larryja Grenadiera i bubnjara Jeffa Ballarda, te najrecentniji album M.D. in N.Y.C., snimljen s Archerom i Scottom u Skyline studiju u New Yorku. Inače smo Kendricka Scotta već slušali u Zagrebu, i to na Kokanovićevom festivalu 2009, kada je nastupio u sastavu Terencea Blancharda.

Sjajan uvod u Proljetnu reviju jazza

Osvrti / 17.03.2011
Otvaranje ovogodišnje 21. Proljetne revije jazza nije moglo biti uzbudljivije. Matija Dedić nastupio je u najreprezentativnijem mogućem sastavu. Jake američke jazz likove s kojima je ostvario album "MD IN NYC" doveo je na domaći teren i pokazao kako se radi vrhunski autorski jazz, začinjen s ponešto standarda.
12>>
Radio Jazz
Kalendar događanja
27.09.2020. / nedjelja
Jazz na Vrhu: B's FUNstallation Zbirka Richter, Vrhovec 38, Zagreb, 19:00
Anastasija Kaptelova & Tomi Novak Centar za kulturu i informacije Maksimir, Zagreb, 19:30
28.09.2020. / ponedjeljak
03.10.2020. / subota
Saša Nestorović Quartet / Jazz Continuo Veliki park ili ispred Katedrale, Đakovo, 20:00
30.10.2020. / petak
31.10.2020. / subota
© 2008-2015 Jazz.hr / Hrvatsko društvo skladatelja