Osvrti [Arhiva listopad 2012]

Festival dobrih jazz vibracija

Osvrti / 22.10.2012
Nakon nastupa trija Miklin/Kanzig/Hart i Charlesa Tollivera s Jazz orkestrom HRT-a, na festivalu Jazz.hr/jesen, koji se od 15. do 18. listopada u organizaciji Jazz kluba Zagreb HDS-a i KD Lisinski održao u Maloj dvorani Vatroslava Lisinskog, nastupili su Kenny Werner All Star Quintet i trio Roditi/Ignatzek/Rassinfose.

Nekonvencionalan i duboko proživljeni orkestralni jazz

Osvrti / 19.10.2012
Nastupom Jazz orkestra HRT-a s Charlesom Tolliverom 16. je listopada nastavljen festival Jazz.hr/jesen. Tolliver je bio iznimno zadovoljan Orkestrom i načinom na koji ga je njegov stalni dirigent Saša Nestorović uvježbao, tako da je tijekom proba mogao polirati nijanse i uspostaviti međusobno povjerenje.

Nastupom trija Roditi/Ignatzek/Rasinfosse zaključen ovogodišnji festival Jazz.hr/jesen

Osvrti / 18.10.2012 / Davor Hrvoj

Nakon nastupa trija Miklin/Kanzig/Hart i Charlesa Tollivera s Jazz orkestrom HRT-a, na festivalu Jazz.hr/jesen, koji se od 15. do 18. listopada u organizaciji Jazz kluba Zagreb HDS-a i KD Lisinski održao u Maloj dvorani Vatroslava Lisinskog, nastupili su Kenny Werner All Star Quintet i trio Roditi/Ignatzek/Rassinfose. Ta su dva koncerta potvrdila stilsku raznolikost i visoku razinu svih prgrama festivala s iznimnim umjetničkim dosezima. Organizatori, ali i umjetnici, potvrdu su dobili od publike koja je s oduševljenjem pozdravila sve programe.

Završio festival Jazz.hr/Jesen

Osvrti / 18.10.2012 / Mirna Marić

Od 15. do 18. listopada u MD Lisinskog održan je jazz festival Jazz.hr/Jesen (nekadašnja jesenska revija jazza), na kojem je nastupio niz zanimljivih domaćih i stranih glazbenika.

Charles Tolliver nastupio uz Jazz orkestar HRT-a na festivalu Jazz.hr/jesen u Maloj dvorani Lisinski

Osvrti / 18.10.2012 / Davor Hrvoj

Nekonvencionalan i duboko proživljeni orkestralni jazz: nastupom Jazz orkestra HRT-a s Charlesom Tolliverom u utorak je nastavljen festival Jazz.hr/jesen. Koncert, koji je održan povodom 1000. emisije Vrijeme za jazz Davora Hrvoja koja se već devetnaest godina emitira na III programu Hrvatskoga radija, izazvao je veliko zanimanje ljubitelja suvremenog orkestralnog jazza. Naime, američki trubač, skladatelj i aranžer Tolliver je jedan od najcjenjenijih big band glazbenika današnjice, što je dokazao na Zagrebačkom koncertu.

Jedinstven glazbeni jezik

Osvrti / 17.10.2012
Nastupom međunarodnog tria u kojem sviraju austrijski multiinstrumentalist Karlheinz Miklin, švicarki kontrabasist Heiri Kanzig i američki bubnjar Billy Hart, u ponedjeljak je u maloj dvorani Vatroslava Lisinskog započeo 22. festival Jazz.hr/jesen što ga organiziraju Jazz klub Zagreb HDS-a i KD Lisinski

Trio Karlheinz Miklin/Heiri Kanzig/Billy Hart nastupio na otvorenju festivala Jazz.hr/jesen

Osvrti / 16.10.2012 / Davor Hrvoj

Nastupom međunarodnog tria u kojem sviraju austrijski multiinstrumentalist Karlheinz Miklin, švicarki kontrabasist Heiri Kanzig i američki bubnjar Billy Hart, u ponedjeljak je u maloj dvorani Vatroslava Lisinskog započeo 22. festival Jazz.hr/jesen što ga organiziraju Jazz klub Zagreb HDS-a i KD Lisinski. Prema reakcijama okupljenih ljubitelja jazza, bio je to sjajan početak četverodevne priredbe koja već godinama skrbi o upoznavanju hrvatske publike s relevantnom svjetskom jazz scenom. Naime, glazbenici su tijekom koncerta bili obasipani burnim aplauzima, a oduševljenu su publiku nagradili s dva dodatka.

Alternativni HGM jazz orkestar Zagreb

Osvrti / 08.10.2012
HGM jazz orkestar Zagreb je 7. listopada 2012. održao prvi koncert svojeg ciklusa Sunday Nights u novoj, 10. sezoni. Pod ravnanjem Sigija Feigla u rasprodanoj su Maloj dvorani Vatroslava Lisinskog, Orkestar je oduševio publiku izvedbama skladbi alternatiovnog rock banda Radiohead.
Radio Jazz
Kalendar događanja
07.06.2020. / nedjelja
Vedran Ružić -Libertin Kaštel Pazin , 19:00
12.06.2020. / petak
Jazz orkestar HRT-a - Tribute to Buddy Rich HRT, Prisavlje 3, dvorište, 20:00
© 2008-2015 Jazz.hr / Hrvatsko društvo skladatelja