Najave [Arhiva svibanj 2013]

Promocije CD-a ''Phantom's whisper'' Brune Mičetića

Najave / 29.05.2013
Ovog će petka u riječkom Rijeka-Pariz-Texas shopu Bruno Mičetić TRiO predstaviti sjajni novi album ''Phantom's whisper''.
 Uz Brunu Mičetića, trio koji je sudjelovao na albumu čine američki pijanist, skladatelj i aranžer Joe Kaplowitz, te renomirani bubnjar Ratko Divjak, široj publici poznat kao član legendarne grupe TIME.
 


Erik Truffaz nastupa uz HGM jazz orkestar Zagreb

Najave / 27.05.2013
HGM jazz orkestar Zagreb će 2. lipnja nastupiti u Maloj dvorani Lisinski, u posljednjem ovosezonskom koncertu ciklusa Sunday Nights. Orkestrom će ravnati njegov stalni vođa Sigi Feigl, a kao gost će nastupiti proslavljeni švicarsko-francuski trubač i skladatelj Erik Truffaz.

4. Zagreb International Blues Festival

Najave / 18.05.2013
Ovogodišnji, četvrti po redu Zagreb International Blues Festival (ZIBF), održat će se od 28. svibnja do 1. lipnja na četiri zagrebačke klupske lokacije: Hard Placeu, Osnovnoj školi J.J. Strossmayera, Bikers Beer Factoryju i Titušu, te u sisačkom Voodo Baru i čakovečkom Podroomu. Shodno rednom broju festivala, u četiri festivalska dana unutar četiri tematske večeri („Memphis Night", „Promo CD Night", „Hot Stuff Night" i „Toulouse Night") nastupit će ukupno 11 izvođača, među kojima i glavne zvijezde festivala „Mountain Men" iz Francuske. 

Najavljen 9. Jazz Festival Samobor


Najave / 16.05.2013
U Samoboru će se od 21. do 26. svibnja održati 9. po redu Jazz Festival Samobor. Koncerti će se odvijati u Cafeu Havana ili na Trgu kralja Tomislava, a nastupit će Branko Bogunović Pif i Zdenka Kovačićek, sastav Artbeaters

, Kristian Terzić Band

, Damir Kukuruzović Gypsy Swing Quartet

, Groovy (A Cappella), Tomislav Goluban LPFB i gosti: Zdenka Kovačićek, Singrlice, Ksenija Erker, Hana Hegedušić i Bojana Klepač

, te Dixieland Ansambl Gradske glazbe Samobor, Bruno Crnečki Trio, Big Band Zagorje ob Savi
 i Big Band Gradske glazbe Samobor. Ulaz na sve koncerte je besplatan!

Anat Cohen nastupa u Vip Clubu

Najave / 08.05.2013
Virtuozna izraelska klarinetistica i saksofonistica Anat Cohen, prva na listama u kategoriji klarinetista na novim listama DownBeata, JazzTimesa i Međunarodne udruge jazz novinara, 15. će svibnja nastupiti. u zagrebačkom Vip Clubu. Tom prigodom promovirat će svoj novi album “Ciaroscuro”.

Promocija novog CD-a i 
instant izložba Borne Šercara u Vip Clubu

Najave / 07.05.2013

Promocija novog cd-a sastava Borna Šercar's Jazziana Croatica "Nehaj"
 održat će se 14. svibnja 2013.g. u VIP klubu. Promocija će biti začinjena slikama Borne Šercara koja je zamišljena kao instant izložba kao instalacija u prostoru u trajanju jednog dana.

Najavljen 4. Valamar Jazz Festival

Najave / 06.05.2013
Valamar Jazz Festival pod vodstvom Tamare Obrovac održat će se od 25. do 29. lipnja na prekrasnim autentičnim porečkim lokacijama. Nastupit će Eddie Palmieri, Renaud Garcia-Fons, Trilok Gurtu, Ayşe Tütüncü, Mo' Blow, Marcin Wasilewski, Billy Childs, Buster Williams.

Mediteranski krug jazzom Elvisa Stanića

Najave / 06.05.2013
Koncertom Mediteranski krug jazzom Elvis Stanić 7. svibnja u Maloj dvorani Lisinski zatvara sezonu Jazz.hr / 2012-2013. Povodom proslave pedesetog rođendana Stanić, uz svoj sastav i goste: Andreu Vicary, Nevena Frangeša, Maria Mavrina
 i Ibricu Jusića, publiku poziva na glazbeno putovanje Mediteranom.

Tamara Obrovac u Vintage Industrial Baru

Najave / 06.05.2013
U Vintage Industrial Baru 9. svibnja nastupit će legendarna istraska jazzistica Tamara Obrovac. Ovoga puta Tamara će nastupiti uz pratnju svog ensembla Transhistria Electric, stoga od ovog koncerta nemojte očekivati mirno sjedenje već energično plesanje uz ritmove funka i soula.
Radio Jazz
Kalendar događanja
15.05.2021. / subota
Jazz.hr/proljeće MBZ Open air - Pitch Shifting Group Outdoor pozornica MSU-a, Zagreb, 21:00
16.05.2021. / nedjelja
Jazz u CKIM-u - Three Colours of Jazz Centar za kulturu i informacije Maksimir, Zagreb, 19:00
21.05.2021. / petak
JAZZ POINT NOVI ZAGREB - IVAN BONAČIĆ KVARTET Centar za kulturu Novi Zagreb , 20:00
© 2008-2015 Jazz.hr / Hrvatsko društvo skladatelja