Mirokado Quartet u Centru za kulturu Trešnjevka

Mirokado Quartet u Centru za kulturu Trešnjevka
Datum objave:
14.01.2009.
Miro Kadoić
Centar za kulturu Trešnjevka
Park Stara Trešnjevka 1, Zagreb

Utorak 3. veljače, početak u 20 sati

Mirokado Quartet
Miro Kadoić - alt saksofon
Janko Novoselić - bubnjevi
Goran Rukavina - kontrabas
Elvis Penava - gitara
Gošća: Gordana Kovačić - vokal

Ansambl će izvoditi originalne skladbe koje su izdane na nosaču zvuka 'Monster in The Garden' koje je nominirano za ovogodišnju nagradu Porin u kategorijama jazz glazbe.
Kao gost nastupitui će vokalna solistica Gordana Kovačić.
Album „Monster in The Garden“ rezultat je predanosti kompletnog i zrelog jazz umjetnika Mira Kadoića koji je uz pomoć 'mladih lavova' zg jazz scene kreirao jedan od najsvježijih izdanja jazz glazbe zadnjih godina u Hrvatskoj. Mirokado kvartet je u devet kompozicija Mira Kadoića pokazao ne samo vladanje svim aspektima jazz glazbe već i smisao za komunikaciju između različitih glazbenih žanrova i podneblja. Tako je i sama naslovna kompozicija „Monster in the Garden“ primjer fanastičnog spoja jazz, funka i istarskog etno zvuka. Kod Mirokado kvarteta ti spojevi zvuče tako prirodno i organski da nam se čini da slušamo glazbu koja postoji već mnogo godina, a ne kreaciju nastalu u trećem milenijumu.

Miro Kadoić , multiinstrumentaist, skladadelj jedan je od najvitalnijih protagonista hrvatske jazz scene. Bio je član jednog od najboljih jazz orkestara u Europi Big Banda RTV Slovenije više od 13 godina te je kao solist tog orkestra surađivao sa mnogim glazbenicima kao što su Johnny Griffin, Clark Terry, Erni Wilkins, N.H.O. Pedersen, Herb Pomeroy, Jerry Van Royen, Boško Petrović, Maria Schneider, David Murray, Bill Holman. Više puta je nagrađivan kao najbolji altsaksofonist u Hrvatskoj, a za skladbu “Monster in the Garden” dobio je 2008 godine nagradu Hrvatskog društva skladatelja.

Elvis Penava proglašen je od Hrvatske glazbene unije za najboljeg instrumentalistu 2007 godine te je kao član Mirokado quarteta prepoznat kao gitarist iznimno velikog potencijala.
Kao potrvrdu svoje kvalitete bio je finalista velikog gitarističkog natjecanja Montreux u 2008 godini.

© 2008-2015 Jazz.hr / Hrvatsko društvo skladatelja