Savich & Razz Working Unit u Buldogu

Savich & Razz Working Unit u Buldogu
Datum objave:
12.03.2009.
Maja Savić
Maja Savić i Denis Razz  predstavljaju novi jazz projekt –
Savich & Razz Working Unit

„Spoj be-bopa i Brazila, instrumentala i vokala“ riječi su kojima Maja Savić, jazz glazbenica, vokalistica i kompozitorica opisuje svoj novopokrenuti jazz projekt Savich & Razz Working Unit, u kojem svoj glazbeni izričaj spaja s Denisom Razzom, renomiranim riječkim jazz saksofonistom.
Savich & Razz Working Unit koji čini pet sjajnih jazzera, predstavit će se live svirkom u zagrebačkom Bulldog Clubu, Bogovićeva 6, u četvrtak, 12. ožujka 2009. s početkom u 21,30 sati, a sam naziv govori da se radi o „radnoj skupini“ koja radi i stvara vrijedne trenutke svirajući dobri stari jazz....

Repertoar ovog kvinteta sastoji se od  spoja Razzovog  be-boperskog stila i brazilske bossa nove te od autorskih kompozicija Denisa Razumovića i instrumentala u vokalnoj izvedbi Maje Savić. „Uz Razza, u projekt je uključen i mladi virtuozni pijanist Zvjezdan Ružić koji briljira svojom tehnikom i ekspresijom, kontrabasist Nenad Mirt koji daje stabilnost i oštrinu svojim fraziranjem te bubnjar Nikola Dupor koji je već dulje vrijeme stalni član moje postave.“, kaže Maja naglašavajući da sve članove kvinteta Savich & Razz Working Unit prije svega povezuje veliki entuzijazam i strast prema improviziranoj jazz glazbi, zajedničkom muziciranju i jazz standardima. 
Inače, u postavi koja će u četvrtak stati na binu u Bulldogu, umjesto kontrabasiste Nenada Mirta svirat će Tihomir Hojsak.

Maja Savić, jazz interpretatorica,  vokalistica i kompozitorica svojom je bojom glasa i interpretacijom u posljednjih nekoliko godina osvojila mnoge zaljubljenike dobre glazbe i izvan hrvatskih granica. Profilirala se kroz mnogobrojna iskustva u jazz glazbenom stilu te brazilskoj bossa novi, učeći od poznatih jazz majstora kao što su Zé Eduardo, Deborah Carter, Romy Camerun, Francisco Latino Blanco, Miles Griffith, Judy Niemack, Pedro Moreira, Rez Abbasi, Deborah Brown, Shawnn Monteiro, i dr.  Značajniji nastupi koje je ostvarila su: Osječki Jazz Festival, Liburnia Jazz Festival, Krk Live Music Festival, Jazzlook – Banja Luka Jazz Festival, Jazz večeri u Maloj Sceni Centra za kulturu Čakovec, Nove Jazz Nade 2007. (Lisinski), Večeri domaćih autora s HRT Big Bandom 2008. gdje se predstavila kao autorica te izvela vlastitu skladbu „Sonhos Musicais“, te mnogobrojni nastupi po jazz klubovima i kulturnim centrima u Hrvatskoj i Portugalu.

http://www.majasavic.com/
http://www.myspace.com/majazzy

Denis Razumović Razz, renomirani jazz glazbenik  za sobom ima već dvadest godina glazbene karijere u jazzu. Virtuozni saksofonist na glasu je kao  „čistokrvni be-boper„ koji ponajviše voli svirati u brzom tempu. Prije dvije godine objavljuje album „In Umbra“ na kojem kombinira autorske skladbe i jazz standarde. 
Dobitnik je glazbene strukovne nagrade Status za 2003. godinu, kada je izabran za najboljeg jazz alt saksofonista Hrvatske, te je također dobitnik priznanja Odjela za kulturu grada Rijeke za više od dvadeset godina bavljenja glazbom i promicanja glazbene kulture.

http://www.myspace.com/denisrazz
© 2008-2015 Jazz.hr / Hrvatsko društvo skladatelja