Duško Gojković nastupa na Trsatskoj gradini

Duško Gojković nastupa na Trsatskoj gradini
Datum objave:
23.07.2009.
Duško Gojković
U sklopu "Ljeta na gradini" u nedjelju, 26. srpnja na Trsatskoj gradini gostuje istinska legenda jazza - trubač Duško Gojković, čija karijera traje više od 50 godina.

U najavi koncerta gospodina Gojkovića koji će zasvirati u pratnji Darko Jurković Charlie Trija stoji:

Njegova je glazba uzrokovala stilski napredak, postavljao je tehničke standarde i svirao sa svim velikanima žanra i naposlijetku, postao jednim od njih. Od 1955. godine vrši snažan utjecaj na njemačku jazz scenu i smatra se esencijalistom jazz glazbe diljem Europe, ali i u SAD-u i Japanu gdje je također izuzetno cijenjen. Rođen je 1931. u Jajcu, srpski je trubač, kompozitor i aranžer. U svojoj je bogatoj karijeri nastupao s raznim Big bandovima i orkestrima od kojih izdvajamo one Kurta Edelhagena, Woodsa Hermana, te Clarke-Boland Big Band koji je okupljao neke od najboljih glazbenika Europe šezdesetih i u kritičkim je krugovima proglašen najboljim orkestrom toga desetljeća. Od 1986. svira u vlastitom orkestru, Munich Big Bendu, koji postoji sve do danas. U posljednjih 15 godina snimio je 3 albuma nagrađenih German Jazz Critics nagradom. U Rijeci će nastupiti u pratnji jednog od najboljih hrvatskih jazz bendova – Darko Jurković Charlie Trio.

Nastup gospodina Gojkovića, kao prve inozemne jazz glazbene zvijezde, najznačajniji je jazz koncert u protekle 4 godine "Ljeta na gradini".
© 2008-2015 Jazz.hr / Hrvatsko društvo skladatelja