Lance Lopez nastupa u Hrvatskoj

Lance Lopez nastupa u Hrvatskoj
Datum objave:
05.06.2009.
Lance Lopez
LANCE LOPEZ (Texas – U.S.A.)
 SAX 08. 6. 1909.
 ponedjeljak
Lance Lopez sjajni texaški blues gitarist dolazi po prvi puta u Hrvatsku. Ostvarit će mini turneju u sklopu koje svira u klubu Sax u Zagrebu na zatvaranju blues sezone u ponedjeljak 08. 06. od 21 sat. Kao predgrupa nastupit će B2 Blues – trio iz Zagreba. cijele je sezone u sklopu večeri BlueSax predstavljala zanimljive blues bandove iz cijele Hrvatske, a za završetak u suradnji sa Dobrim duhom rock'n'rolla dovode i jednog izvrsnog blues glazbenika iz Amerike. Ne propustite veliko finale BlueSaxa od 21 sat uz cijenu ulaznice od 30 kuna na blagajni kluba.

O Lance Lopezu su rekli:
BILLY F. GIBBONS - ZZ TOP: 
Texas je dugi niz godina poznat po tome da odgaja neke od "najopasnijih" gitarista svih vremena.....Lance je jedan od tih koji prenose tradiciju Texasa.
("Texas has been know throughout the years to be the breeding ground for some of the baddest guitar players of all time...Lance is yet another one to carry on that Texas tradition...")

JEFF BECK:
Lance je vrlo uzbudljiv i "napet" blues gitarist.
("A very exciting and intense Blues Guitarist...")

B.B. KING:
Lance Lopez je zaradio 3 bisa kad je svirao meni kao predgrupa, a ja sam bio jedan od tih koji su stajali i pljeskali.
("Lance Lopez got 3 standing ovations when he opened a show for me and I was among those standing...")

BUDDY MILES – JIMI HENDRIX: 
Kada sviramo zajedno ja se naježim jer me Lance podsjeća ne nekoga s kim sam davno svirao (Jimi Hendrix) 
("...when we are onstage together I get chills because Lance reminds me of someone I used to play with along time ago...")

LEON HENDRIX (BRAT JIMI HENDRIXA):
Stajao sam pored bine gledajući Lancea kako svira i bio sam na rubu suza.
("....I stood on the side of the stage (watching Lance play) on the verge of tears...")MUSICLOAD.COM:
Lance Lopes je jedan od najautentičnijih "opasnih" gitarista i blues Bogova na Svijetu.
("Lance Lopez is one of the most authentic badass guitarists and blues Gods on the planet today")

Lance Lopeza možete, osim u Saxu, vidjeti  i u sljedećim gradovima:
08. 06. Ponedjeljak - Zagreb - Sax, 
10. 06. Srijeda  - Čakovec – Aqua cactus – Toto more, 
11.06. Četvrtak  - Bjelovar – Courtyard Blues open air Festival, 
12. 06. Petak - Pula – Rock caffe
, 13.06. Subota - Križevci – Kvark

Lance Lopez, Texas – USA

Američki gitarist Lance Lopez rođen je u Shreveportu, Louisiana (USA), a sa 14 godina seli se u New Orleans, Louisiana gdje se počinje profesionalnije baviti glazbom. Sa 17 godina dolazi u Dallas, Texas, gdje ga angažira soul legenda JOHNNIE TAYLOR. Godinu dana kasnije počinje nastupati sa blues legendom LUCKY PETERSONOM sa kojim ostaje 3 godine te se na turnejama susreće sa izvođačima kao što su BOOTSY COLLINS, LARRY GRAHAM, LITTLE RICHARD, JIMMIE VAUGHAN, JUNIOUR WELLS i LUTHER ALLISON. Pridružuje se BUDDY MILES (Jimi Hendrix group) EXPRESS-u, a 1998. objavljuje debi album FIRST THINGS FIRST (producenti Buddy Miles i Jay Newland) koji je naišao na dobre kritike u Europi gdje je Lance već bio poznat po suradnji sa Petersonom. 1999. osvaja prvo mjesto na "JIMI HENDRIX Electric Guitar" natjecanju, a od 2000. počinje intenzivnije nastupati kao glavni i support act te je do danas nastupao sa izvođačima kao što su STEVE VAI, JEFF BECK, B.B.KING, ZZ TOP, TITO & TARANTULA... 2003-2005 snima za GROOVEYARD RECORDS (New York) te objavljuje album WALL OF SOUL (koproducent ERIC GALES), nastupa uz LOS LONELY BOYS i JOE BONAMASSU. 2005. sa TOMMY SHANNONOM (ex Stevie Ray Voughan) i BUDDY MILESOM (Jimi Hendrix) osniva "BAND OF TROUBLE" te snima album SIMPLIFY YOUR VISION(2006)., a 2007. album HIGHER GROUND.

www.myspace.com/lancelopez

© 2008-2015 Jazz.hr / Hrvatsko društvo skladatelja