Adrian B. Burns u Hrvatskoj

Adrian B. Burns u Hrvatskoj
Datum objave:
04.07.2009.
Adrian B. Burns

Adrian Burns-- HR/Slo turneja 2009

www.adrianburns.com


--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
KONCERTI

subota, 4.07. - Labin, " Labin Art Republika " + Telefon Blues Band, 21:00

ponedjeljak, 6.07. - Zagreb, Klovićevi dvori + Telefon Blues Band, program " Black, White & Blues ", 21:00

utorak, 7.07.- Portorož, Kanela bar, 22h (Slo)  - solo

četvrtak,  9.07. -- Crikvenica, Međunarodni glazbeni festival "Crikvenica 2009", atrij hotela "Kaštel", 21:00  -solo

petak, 10.07. - Sisak,  " Siscia Open Jazz & Blues Festival", + Telefon Blues Band, 22:00
---------------------------------------------------------------------------------------------------------
Godine 1903. na željezničkoj postaji Tutwiler, afro-američki skladatelj W. C. Handy susreo je čovjeka čiju svirku je prepoznao kao novu glazbenu formu radi čega mu je dodijeljena titula 'otac bluesa'. Ranih 60-ih godina prošlog stoljeća u Engleskoj počinje europska afirmacija bluesa, tako da danas govorimo o više od stoljeća u kojem su ravnopravno 'crni i bijeli' autori i glazbenici obilježili taj stil glazbe. Telefon Blues Band već više od 20 godina, nastupajući po Hrvatskoj i inozemstvu, ugrađuje u sebe to svjetsko bratstvo. Ovom prigodom pridružiti će im se američki glazbenik Adrian B. Burns, poznat po suradnji s B. B. Kingom, R. Cray, N. Lofgrin i dr.


Adrian B. Burns jedan od najuzbudljivijih suvremenih blues glazbenika, koji oduševljava glasom i virtuoznim sviranjem gitare, započinje u subotu 4.srpnja, nastupom u Labinu, svoju kratku hrvatsku turneju ( sa malim izletom u slovenski Portorož, 7.7.).

Svoj glazbeni senzibilitet i umijeće Adrian Byron Burns je dokazao otvarajući koncert Neila Younga i Richiea Havensa davne 1969. godine. Od tog nastupa njegova karijera doživljava stalni uspon; nastupa na brojnim festivalima, djeleći pozornicu s renomiranim glazbenicima poput B. B. Kinga i Roberta Craya.

Priznanje njegove kvalitete i vrhunske umjetnosti odali su mu brojni glazbeni kritičari te poznati mediji poput BBC Radija.

Adrian Burns će na hrvatskoj turneji nastupiti u Labinu, Zagrebu i Sisku nastupiti uz pratnju Telefon Blues Banda, a u Crivenici solo.

Adrian Byron Burns je nakon nastupa na koncertu Neila Younga i Ritchiea Havensa u SAD-u, 1971. godine krenuo na europsku turneju (Njemačka, Nizozemska, Belgijia, Austrija, Švicarska i Skandinavija). Uspješni nastupi u tim zemljama potaknuli su ga da nastavi europsku turneju.

1972. godine kao član grupe Talisman u Njemačkoj je nastupio uz izvođače poput: Alexis Korner, Little Richard, Vinegar Joe, Curved Air and Marmelade.

Od 1979. godine Adrian Burns nastupao je s Jimom Mullenom, Sally Barkerom, Tommyjem Chaseom i Mickom Pinijem, što je utjecalo da njegov talent ispliva na površinu.

Više godina je otvarao koncerte i nastupao sa grupom “The Rhytm Kings” legendarnog Bill Wymana, bivšeg originalnog basista “The Rolling Stones”.

Posljednjih šest godina, Adrian Byron Burns slavu je stekao kao solo izvođač, istaknuvši se odličnim glasovnim sposobnostima i virtuoznim sviranjem akustične gitare.

Primio je brojne pohvale za svoje kompozicije i za orginalnu interpretaciju Hendrixovih, Stingovih, Lennonovih, Muddy Watersovih te pjesama brojnih drugih glazbenika.

Burns je bio nominiran za nagradu Acoustic Artist of the Year 1999. i 2000., a drugi je plasman osvojio je 2001. godine.

© 2008-2015 Jazz.hr / Hrvatsko društvo skladatelja