Hrvatska turneja Stefanovskog i Tadića

Hrvatska turneja Stefanovskog i Tadića
Datum objave:
07.07.2009.
S ponosom predstavljamo ljetnu turneju gitarističkog dua Vlatka Stefanovskog i Miroslava Tadića. 

Oni će ovo ljeto obradovati brojne poklonike odličnim repertoarom. U kolovozu 2007. snimili su live album u zagrebačkoj Opatovini. Svirka donosi predstavljanje novoga Live albuma te poznate makedonske skladbe, među kojima su Jovanko Jovanke, Dafino vino crveno, Kasapsko oro i mnoge druge.

Ovaj će događaj zainteresirati sve poklonike svjetski poznatih umjetnika te prenijeti atmosferu koncerta koji je izazvao oduševljenje zagrebačke publike.

VLATKO STEFANOVSKI
Vlatko Stefanovski jedan je od najboljih gitarista električne gitare svjetskoga glasa. Umjetnik koji svoje sposobnosti lako prenosi i na druge grane kulture često surađuje s brojnim kazalištima, na mnogim filmovima, baletu, ... Bogata karijera osigurala mu je suradnju s drugim velikim glazbenim imenima, a svoju svestranost voli prenositi i na dobrotvorni rad. Iza njega su brojni koncerti  diljem svijeta, mnogi albumi i raznovsne kulturne suradnje.   

MIROSLAV TADIĆ
Miroslav Tadić također svoju glazbenu karijeru obogaćuje brojnim suradnjama s poznatim facama svijeta glazbe poput Jacka Brucea, Palsida Dominga, Marie Joao, ... Posljednjih trideset godina živi u Los Angelesu, no radi svugdje po svijetu. Tadić predaje na sveučilištu Californian Institute of Art. Uz brojna priznanja koja je dobio, kritika ga je proglasila za jednog od trideset najoriginalnijih gitarista na svijetu.
© 2008-2015 Jazz.hr / Hrvatsko društvo skladatelja