Blues u klubu Sax!

Blues u klubu Sax!
Datum objave:
26.10.2009.
Igor Djeke
27.10. BLUESAX!

od 21.30 sat

Harp Explosion - Thee One Man Band
Harp Explosion naziv je novog projekta Igora Djeke koji je svojevrstan spoj tradicionalnog s modernim, gdje s jedne strane stoji usna harmonika i vokal a sa druge strane digitalni efekti, loopovi i ritmovi. Sve zajedno zapakirano je u garage-blues repertoar koji se sastoji od autorskih stvari i manje poznatih obrada. Iggy je inače frontmen garage benda Thee Knuckleheads gdje pjeva i svira usnu harmoniku. Redovni je sudionik na blues harp festivalima, voditelj radionica usne harmonike i autor jedinog bloga o usnim harmonikama.
www.myspace.com/iggyknucklehead

TASTE OF BLUES
Jedan od najvećih bijelih blues/rock gitarista, ory Gallagher probio se na blues/rock scenu kasnih šezdesetih kao lider grupe Taste, koja je vrlo brzo zaradila reputaciju jedne od najboljih koncertnih atrakcija u Europi. Taste je odlično prošao i u Americi, pa je, na primjer, grupa izazvala nepamćene ovacije na Isle Of Wight festivalu 1971. godine. U društvu velikana kao što su Emerson, Lake & Palmer, Ten Years After, Jethro Tull, Miles Davis, Jimi Hendrix, The Doors, The Who, Leonard Cohen i drugi, publika je Taste pozvala na sedam (!) uzastopnih bisova. No, Rory je ubrzo napustio Taste, u potrazi za maksimalnom kreativnom slobodom. Pokrenuo je solo karijeru, te nanizao dvadesetak vrlo kvalitetnih albuma, utemeljenih na bluesu i rocku. Komercijalni vrhunac doživio je ranih sedamdesetih, kada su albumi "Tattoo", "Blueprint" i "Irish Tour '74." dospjeli na britanski Top 10. 1995. Rory Gallagher preminuo je zbog komplikacija pri transplantaciji jetre.
U počast grupi Taste u sklopu BlueSax! večeri nastupaju legende hrvatske blues scene Branko Bogunović Pif, gitara - Tomas Krkač, bas gitara i Krešo Randić , bubnjevi.


© 2008-2015 Jazz.hr / Hrvatsko društvo skladatelja