1. Croatian Blues Challenge

1. Croatian Blues Challenge
Datum objave:
04.11.2009.
Otvorenjem izložbe Božidara Milinovića "On the Road Again" u ponedjeljak 02.11. u Galeriji Roland, Zvonimirova 13, Zagreb počinju dani bluesa u studenom

1st Croatian Blues Challenge powered by Mega Muzika - Fender u organizaciji Hrvatskih Blues Snaga. Otvorenje izložbe je u 18 sati a program se nastavlja koncertom američkog dua Joe Filisko & Eric Noden u klubu Sax! s početkom u 21.30 uz support izvođača HBS-a Tomislava Golubana & Ante Prgina.

Joe Filisko & Eric Noden spadaju u sam vrh svjetskoga bluesa tako da možemo reći da sami korijeni delta bluesa stižu u Hrvatsku. Joe Filisko (usna harmonica i vokal) te Eric Noden (akustična gitara i vokal) dvojica su američkih glazbenika koji žive u Chicagu te izvode korijene američke blues glazbe s puno osjećaja i energije. Ovaj akustični duo proveo je mnogo godina istraživajući i zapisivajući glazbu ranih američkih blues glazbenika poput Big Bill Broonzyja, Sonny Boy Williamsona, Sonny Terryja i Mississippi John Hurta. Svoje znanje i strast unose u svaki svoj koncert koji zna postati svojevrsni edukacijsko-zabavni show. Njihov prvi album «Live» postao je omiljen među europskim i američkim fanovima akustičnog bluesa ali i glazbenim kritičarima diljem svijeta. Joe i Eric nastupali su na brojnim specijaliziranim festivalima, seminarima i klubovima diljem svijeta. Ovo je njihov prvi posjet Hrvatskoj tako da će svi zasigurno uživati u izvornim zvucima glazbene forme nastale u delti rijeke Mississipi prije više od 100 godina, a usput sigurno i ponešto naučiti. Na svojoj europskoj turneji promoviraju novi album "I.C. Special". Nakon Zagreba nastupiti će 03.11. u Čakovcu - Aqua kaktus - Totomore uz support izvođače Two For Blues te 04.11. u Splitu na Pučkom Otvorenom Učilištu Kinoteka Zlatna Vrata uz potporu Jukes.

U večeri BlueSax! 03.11. održati će se promocija albuma Robert Johnson's Backbone "Yonder come the blues", album koji su Hrvatske Blues Snage izabrale za predstavnika na 26th IBC u Memphisu u kategoriji "best self produced cd".
www.croblues.com


© 2008-2015 Jazz.hr / Hrvatsko društvo skladatelja