Besplatan koncert Kolja Gjoni Tria u CeKaTe-u

Besplatan koncert Kolja Gjoni Tria u CeKaTe-u
Datum objave:
23.09.2009.
Kolja Gjoni
Jazz sastav Kolja Gjoni Trio će 25. rujna od 20-22 sata održati besplatan koncert na otvorenom u zagrebačkom Centru za kulturu Trešnjevka, na adresi Park Stara Trešnjevka 1.

Kolja Gjoni Trio se okupio u riječkom klubu JazzTunel na jednom od jazz-sessiona srijedom gdje su se slučajno našli obožavatelji Hammond tria koji je bio jako popularan 50ih i 60ih. Tada se svirao jazz s jakim blues naglaskom, i elementima R&B-a i gospela, takozvani Soul Jazz. Bend Lifetime legendarnog bubnjara Tonyja Williamsa je 70-ih ubacio i elemente rocka, te nastaje stil jazz-rock. Devedesete su obilježili Medeski, Martin&Wood svojim psihodeličnim soundom, dugim jamovima i dobrim groove-om.

Bogata i moderna zvučna slika

Muzika koju izvodi Kolja Gjoni Trio sadrži elemente gore spomenutih utjecaja, a sviraju jazz standarde i dosta autorskih pjesama. Zvuk Kolja Gjoni Tria je bogat i šaren. Muzičari se eksplozivno izražavaju, ne stedeći energiju niti u jednom trenutku. Mješavina činela, baseva i gitare čini ugodnu, modernu zvučnu sliku koja u sebi sadrži i primjese balkanske i latin glazbe. Nadamo se da ćete uživati u zvuku i zamršenim kompozicijama Vanje Kevrešana koje se lako pamte i teško zaboravljaju.

Kolja Gjoni Trio čine:

Joe Kaplowitz - Hammond (New York)
Vanja Kevrešan - gitara (Austria)
Kolja Gjoni - bubnjevi (Zagreb)

Za više informacija o programu KC Trešnjevka posjetite internetsku stranicu www.cekate.hr.


© 2008-2015 Jazz.hr / Hrvatsko društvo skladatelja