Cyro Baptista nastupa u Puli

Cyro Baptista nastupa u Puli
Datum objave:
12.05.2010.
Cyro Baptista
JAZZBINAPULA2010
SINCE1994

www.jazzbina.net

GLAZBENI SPEKTAKL: JEDAN OD NAJBOLJIH UDARALJKAŠA U PULI.

12.05.2010. srijeda @ Dom hrvatskih branitelja, Pula, 21h
CYRO BAPTISTA BANQUET OF THE SPIRITS

www.jazzbina.net

www.cyrobaptista.com
www.myspace.com/banquetofthespirits

The "musical cannibals":

Cyro Baptista - percussion, vocals
Brian Marsella - piano, keyboards, balafon
Tim Keiper - drums, percussion
Shanir Blumenkranz - acoustic/electric bass, oud, gimbre

TICKET INFO:

OSIGURAJTE NA VRIJEME SVOJU ULAZNICU!!! (OGRANICEN BROJ MJESTA)

PRODAJNA MJESTA: CENTAR CD SHOP - PULA, ROCK CAFFE - PULA, LINK - ROVINJ, PROMUSIC - PAZIN, KOMPAS - PORECČ I UMAG,
AQUARIUS SHOP - RIJEKA, DALLAS CD SHOP - RIJEKA
CIJENA: 100 KN

ONLINE TICKETING - WWW.TICKETPRO.HR (OBROČNA KUPOVINA - VISA, MASTERCARD, AMERICAN EXPRESS)

___________________________

CYRO BAPTISTA BANQUET OF THE SPIRITS

Banquet of the Spirits je izvrsni novi kvartet predvođen maestrom Cyrom Baptistom, udaraljkašem koji je nastupao s mnogobrojnim umjetnicima, od Herbiea Hancocka i Yo-Yo Maa do Laurie Anderson, Paula Simona i trija Medeski Martin and Wood. Cyrova bezgranična znatiıželja i snažan poriv za ritmom nikada nisu jače dolazili do izražaja nego u ovom sastavu. Uz tri ponajbolja mlada glazbenika downtown scene njegova glazba skače od šapata do vriska.

Ovaj kvartet utjelovljuje filozofiju antropofagije, brazilskog kulturnog pokreta iz 1920-ih. Bend je glazbena manifestacija procesa "jedenja, gutanja i probavljanja" svih tendencija koje su dio zvučnog krajolika i našega okruženja. Njihova glazba je proizvod svih zvukova koje su zajedno konzumirali tijekom godina; neke od njih su probavili, druge odbacili. Nakon toga je bilo teško razaznati što pripada kojoj zemlji, kulturi ili religiji.
Sa super-grupom Banquet of the Spirits objavio je dva CD: Banquet of the Spirits (TZADIK 2008), Infinito (Tzadik 2009)

CYRO BAPTISTA_BIO

Nakon što je 1980. iz rodnog Brazila došao u SAD, Cyro Baptista postaje jednim od vodećih bubnjara u zemlji. Zahvaljujući tadašnjem porastu zanimanja javnosti za world music, Cyro je snimao i svirao s nekima od najpoznatijih imena u glazbenom svijetu. Njegovo majstorsko vladanje brazilskim bubnjevima i mnogim instrumentima koje sam izrađuje donijeli su mu svjetsko priznanje.
U radu na vlastitom projektu, bubnjarskom i plesnom sastavu 'Beat the Donkey', Cyro daje ma˚ti na volji, mije˚ajući svoju ogromnu glazbenu vještinu, prirodni smisao za humor i teatralnost sa zvukovima instrumenata iz Brazila, s Bliskog Istoka, iz Indonezije, Afrike i SAD-a.

Cyrova biografija zvuči kao poglavlje iz knjige ''Tko je tko u modernoj glazbi''. Svirao je na turnejama s Brazil Projectom Yo-Yo Maa, Trey Anastasio Bandom (Trey Anastasio iz benda Phish), Electric Masadom Johna Zorna, na Grammyjem nagrađenom albumu ''Gershwin's World'' Herbieja Hanckocka, sa Stingom te sastavom ''Rhythm of the Saints'' Paula Simona.
Široki raspon glazbenika s kojima je Cyro Baptista nastupao i snimao uključuje i sljedeće: David Byrne, Kathleen Battle, Gato Barbieri, Dr. John, Brian Eno, Ryuichi Sakamoto, Robert Palmer, Melissa Etheridge, Laurie Anderson, John Zorn, James Taylor, Carly Simon, Michael Tilson Thomas, Daniel Barenboin, Bobby McFerrin, Wynton Marsalis, Yo-Yo-Ma, Medeski Martin & Wood, Spyro Gyra, Trey Anastasio iz benda Phish, Jay-Z, Snoop Dogg, Santana i Sting. Svirao je i s mnogim cijenjenim brazilskim umjetnicima, kao što su Milton Nascimento, Caetano Veloso, Ivan Lins, Marisa Monte i Nana Vasconcelos.
Cyro je svirao na 5 albuma koji su dobili nagradu Grammy: "Obrigado Brasil" Yo-Yo-Maa, "Blue Light 'Til Dawn" Cassandre Wilson, "Santiago" grupe The Chieftains, "A Love Affair" Ivana Linsa, te na hvaljenom albumu ''Gerswin's World'' Herbieja Hancocka.

Dokumentarac o glavnom Cyrovom projektu, sastavu Beat the Donkey, snimljen za prestiıni program 'La Plaza' televizijske kuće WGBH-TV iz Bostona, osvojio je 3 nagrade New England EMMY 2002. godine te se i dalje prikazuje na PBS postajama u cijelom svijetu. Cyro je surađivao s Wyntonom Marsalisom i sastavom Lincoln Center Jazz Orchestra na koncertu modernog jazza na brazilskom karnevalu.
Prvi album skupine Beat the Donkey (TZADIK) New York Times je odabrao kao jedan od deset najboljih alternativnih albuma u 2002. Čitatelji časopisa JAZZIZ i DRUM odabrali su ga kao najbolji brazilski CD godine te Cyra Baptistu proglasili najboljim bubnjarom 2002. U 51. godišnjoj anketi glazbenih kritičara u časopisu Downbeat Cyro je proglašen bubnjarskom zvijezdom u usponu.
Cyrova prva samostalna ploča, Villa Lobos/Vira Loucos, očaravajuća mješavina njegovih vlastitih skladbi i rada briljantnog brazilskog skladatelja Heitora Villa Lobosa, hvaljena je kao "najhrabriji, najpametniji, najduhovitiji, najdramatičniji i najmaštovitiji album u nedavnoj povijesti."
Izdavačka kuća Blue Note Records izdala je Supergenerous, dvostruki CD snimljen s gitaristom Kevinom Breitom (KD Lang, Cassandra Wilson). Billboard je Supergenerous nazvao "čistim audio zadovoljstvom", a Washington Post napominje kako se radi o "izvrsnom debiju koji uspijeva biti otvoren i intiman u isto vrijeme."
Cyro sklada glazbu za dječju televiziju Nickelodeon.

CYRO BAPTISTA_NAGRADE I PRIZNANJA
Downbeat Magazine - Aug. 2003
Cyro Baptista
"RISING STAR PERCUSSIONIST"

New York Times
Cyro Baptista's Beat The Donkey
Top 10 Alternative CD of 2002

Wire Magazine
Cyro Baptista's Beat The Donkey
Top 10 Global Music CD of 2002

PBS-WGBH Boston
Beat The Donkey
Emmy Award Winning Special

JamBase.com
Cyro Baptista
Top 10 instrumentalists

Drum Magazine
Cyro Baptista
Best Jazz Percussionist (2002)
Best World Beat Percussionist (2003)


OSTALI KONCERTI:

22.05.2010. subota @ Rock Caffe, Pula, 21h
MARKO ĐORĐEVIĆ SVETI - VASIL HADŽIMANOV - BRANKO TRIJIĆ

15.07.2010. @ Dom hrvatskih branitelja, Pula, 21.30 h
CHRIS JARRETT FOUR FREE

22.10.2010. petak @ Istarsko narodno kazalište, Pula, 20h
JOHN SCOFIELD TRIO

Glavni pokrovitelj: Publika
Pokrovitelji i sponzori: Istarska županija, Grad Pula, TZ Pula, AudioLab Pula, Tiskara Nova Galiıana, Ticketpro.hr, OTP Banka
Medijski pokrovitelji: Radio Maestral, Radio Pula, Glas Istre, www.muzika.hr , www.mixer.com.hr
Domaćin: Dom hrvatskih branitelja - Pleter usluge d.o.o.
Organizator: Udruga Pristojno društvo Pula

Informacije:
Udruga Pristojno društvo, Pula
Željko Marković, voditelj programa
kontakt: jazzbina.pula@gmail.com
mob: 098 179 1977


© 2008-2015 Jazz.hr / Hrvatsko društvo skladatelja