5. Siscia open jazz&blues festival

5. Siscia open jazz&blues festival
Datum objave:
23.06.2010.
5. SISICIA OPEN JAZZ&BLUES FESTIVAL
9.- 24. srpnja 2010.

Ovogodišnji Siscia open jazz&blues festival peti je po redu, i nedvojbeno već postaje tradicija po kojoj mnogi građani Siska i šire planiraju godišnje odmore. Damir Kukuruzović ustrajan je u postojanosti ovog festivala kao i trajnog zapisa Siska na europskom jazz zemljovidu.
Godinama dovodeći u grad na Kupi (a i sam festival se održava ispred Siscia Jazz Cluba, na otvorenom, uz rijeku Kupu... tako da se zvuci bluesa i jazza miješaju s egzotičnim svjetlosnim refleksijama noćnog Siska i osvježavajuće Kupe!) vrhunska glazbena imena, to čini i ovaj put.
Uz iznimno dobar program festivala, ipak izdvajam osobitog gosta, to je gitarističko čudo od «djeteta» Yorgui Loeffler, mlađahni manouche glazbenik u najboljoj tradiciji Djanga Reinhardta i Quintette du Hot Club de France, braće Rosenberg, Birélija Lagrènea, Angela Debarrea...što jamči još jednu dobru gipsy swing večer u Sisku.
Niti ostali sudionici nisu ništa manje zanimljivi, stoga, ako ste u mogućnosti, pohodite Sisak u vrijeme festivala, a evo i rasporeda koncerata:

9.7. ZAGREBAČKI DIXIELAN BAND
10.7. VESNA KARTELO & STAR DUST
11.7. YORGUI LOEFFLER, LOULOU DJINE & DAMIR KUKURUZOVIĆ GIPSY SWING QUARTET
16.7. KOVA & CO.
17.7. JEWSERS (KLEZMER JAZZ QUARTET)
23.7. GIANNI CAZZOLA SEXTET feat. GENDRICKSON MENA DIAZ
24.7. ZDENKA KOVAČIČEK & BLUES COMPANY ( Blues by Janis)

Dinko Husadžić Sansky


© 2008-2015 Jazz.hr / Hrvatsko društvo skladatelja