Ludovic Beier i Sergio Scappini na 3. BlueSaxu

Ludovic Beier i Sergio Scappini na 3. BlueSaxu
Datum objave:
12.10.2010.
Ludovic Beier

 

Prva internacionalna večer 3. BlueSax! sezone
V-Accordion Masters:
Ludovic Beier (Francuska) & Sergio Scappini (Italija)
Little Red Roosters
44 Blues
Sax! - utorak - 19.10.2010.

Druga večer 3. BlueSax! Sezone donosi prve ovosezonske internacionalne goste i lagano se dotiče jazza i klasike. Dolaze nam dva virtuozna harmonikaša: francuz Ludovic Beier i talijan Sergio Scappini. Uz njih će nastupiti i dva zagrebačka blues sastava: 44 Blues i Little Red Roosters. Kao i prošlih sezona, svi se koncerti u Sax!-u snimaju i arhiviraju za potrebe izdavanja nosača zvuka.
Ludovic Beier je harmonikaški fenomen rođen 1978. u obitelj muzičara. Harmoniku je učio od svog oca. Odgojen je u Francuskoj tradiciji sviranja instrumenta, a zadnjih nekoliko godina okrenuo se Django gipsy swingu i jazzu. Ludovic je virtuoz impresivne tehnike, njegov stil je odvažan i pun duha s naglaskom na neobično kretivne improvizacije. Redovito svira na svjetski poznatim pozornicama, a surađivao je između ostalih s Joe Lovanom, Jamesom Carterom, Tootsom Thielemansom i Herbiem Hancockom.
Sergio Scappini je međunarodno priznat harmonikaš, kompozitor i učitelj. Trenutno predaje harmoniku na glazbenoj akademiji "Giuseppe Verdi" u Milanu. Pobjednik je nekoliko međunarodnih natjecanja i svirao je u mnogim prestižnim orkestrima uključujući Teatro alla Scala Orchestra i The Swiss Chamber Orchestra.
I Beier i Scappini sviraju Rolandov V-Accordion, hight-tech harmoniku koja spaja moderno digitalno doba i "staromodni" mijeh. Zamislite nešto kao moog synthesizer s dušom i nevjerojatnom lepezom zvukova od flauta, truba, gitara, bubnjeva, ljudskih glasova... koji u rukama majstora zvuče kao cijeli orkestar.
U vremenu od 18.00 do 20.00 sati bit će u Sax!-u izloženi svi novi FR modeli Rolandovih
V-Accordiona koji će se moći isprobati.

Koncert počinje u 21.00 sati.
Ulaz je slobodan!

 

© 2008-2015 Jazz.hr / Hrvatsko društvo skladatelja