Brandi Disterheft nastupa u zagrebačkom Jazz Clubu

Brandi Disterheft nastupa u zagrebačkom Jazz Clubu
Datum objave:
12.05.2010.
Brandi Disterheft
Jazz Club Zagreb predstavlja 27. 05. 2010.

Brandi Disterheft Quintet

«She is what we call serious» - Oscar Peterson
Rečenica je to kojom je jedan od najznačajnijih jazz pijanista u povijesti okarakterizirao djelovanje mlade kanadske kontrabasistice, skladateljice i aranžerke Brandi Disterheft.

Brandi Disterheft je počela svirati već u djetinjstvu sa svojom majkom, koja je bila jazz pijanistica iz Chicaga. Iza sebe ima nastupe ispred Diane Krall ili Pharaoah Sanders, turneje po Japanu i Kini, kao i nastupe na jazz festivalima u Chicagu, Beču, pa čak i u Carnegie Hallu. Ono što zaokuplja pažnju kod njenog sviranja nije samo njeno»swinganje» na kontrabasu, već i inovativan stil pisanja koji upotrebljava žive «groovove» različitih utjecaja, od Mingusa sve do Björk. Njen prvi album Debut 2008. godine je osvojio nagradu JUNO (kanadska najprestižnija diskografska nagrada) za najbolje debitansko ostvarenje na području jazza. Prošle godine objavila je svoj drugi album Second Side. Ta je 30-godišnja glazbenica iz Vancouvera bila prošlogodišnji kanadski predstavnik u Europskom jazz orkestru Europske radijske unije čiji je član i Kanada. Živi i radi u New Yorku gdje se usavršava privatno kod velikog Rona Cartera. 27. svibnja Brandi Disterheft će u okviru svoje europske turneje (Hrvatska, Slovenija, Njemačka, itd) nastupiti u Jazz Clubu u Zagrebu uz pratnju slovenskih i hrvatskih glazbenika gdje će predstaviti glazbu sa svoja dva albuma nakon kojeg slijede nastupi u Sloveniji. To su: Lovro Ravbar, alt i sopran saksofon, Zvonimir Bajević, truba i krilnica, Elvis Penava, gitara i Drago Gajo, bubnjevi.

Uz najave koncerta u emisijama Vrijeme za jazz na III. programu Hrvatskog radija i Jazz štand na Radiju 101 u kojima će se predstaviti njezina glazba posjetite i njezinu stranicu www.brandidisterheft.com


© 2008-2015 Jazz.hr / Hrvatsko društvo skladatelja