Yorgui Loeffler & Damir Kukuruzović Gypsy Swing Band u Zagrebu i Sisku

Yorgui Loeffler & Damir Kukuruzović Gypsy Swing Band u Zagrebu i Sisku
Datum objave:
15.02.2011.
Damir Kukuruzović Gypsy Swing Band & Yorgui Loeffler
Nakon odličnog uspjeha hvaljenog albuma "Green Hill Gipsy Swing", Damir Kukuruzović Gypsy swing quartet izdaje novi album "Manouche". Sniman je tijekom Siscia open jazz & blues festivala 2010 i u Siscia jazz clubu kao zajednički uradak sastava Damira Kukuruzovića i harmonikaša Ludovica Beiera, francuske jazz perjanice i jednog od najtraženijih harmonikaša današnjice. S njim je Damir Kukuruzović Gypsy swing quartet izveo tradicionalan manouche repertoar ali i neke jazz standarde poput: "Dark eyes", "Swing 42", "Bossa Dorado", "Caravan", "Douce ambience". Na novom nosaču zvuka pojavljuje se i pjevač Adrian Byron Burns zapažen po svojim nastupima s Billom Wymanom i Rhythm Kingsima koji s Kukuruzovićem nastupa u pjesmi, koja najavljuje album i "All of me" i "Nature boy".

Damir Kukuruzović, (inače vlasnik Siscia jazz cluba) već dugi niz godina slovi kao jedan od najvjernijih sljedbenika Djanga Reinhardta u Hrvatskoj. U rodnom Sisku 2005. godine utemeljio je Siscia jazz club internacionalnog značaja te međunarodni festival jazza i bluesa na obalama Kupe koji su do sada posjetili mnogi svjetski jazz glazbenici (Steve Turre - sedam godina za redom proglašen najboljim jazz instrumentalistom svijeta u kategoriji razni instrumenti, Mississippi Heat iz Chicaga, Sugar blue - usni harmonikaš Rolling Stonesa, Peaches Staten, Sherman Irby, Gianni Cazzola...). Na svom je glazbenom putu ovaj kvartet surađivao i s drugim značajnim imenima iz svijeta gipsy jazza kao što je to svjetski poznat harmonikaš Ludovic Beier, Adrian B. Burns (poznat po svojim nastupima s Billom Wymanom i Rhythm Kingsima)... Kvartet je sudjelovao na svim bitnijim jazz festivalima promovirajući glazbu Djanga Reinhardta.


Koncert gitarističkog virtuoza iz Strasbourga, Yorgui Loefflera, u pratnji sjajnog Gypsy Swing Benda Damira Kukuruzovića održat će se 18. 2. 11. u 20 sati u maloj dvorani KD Vatroslav Lisinski. Mladi francuski gitarista Yorgui Loeffler smatra se jednim od najvećih talenata gypsy swinga u zadnjih 15-ak godina.

www.damirkukuruzovic.com


© 2008-2015 Jazz.hr / Hrvatsko društvo skladatelja