HGM jazz orkestar Zagreb i Thana Pavelić

HGM jazz orkestar Zagreb i Thana Pavelić
Datum objave:
02.02.2011.
Thana Pavelić
HGM JAZZ ORKESTAR ZAGREB - ciklus Sunday Night, sezona 2010./2011.

Nedjelja, 6.02.2011. u 20 sati
Zagrebačko kazalište lutaka
Ulica baruna Trenka 3, Zagreb

HGM JAZZ ORKESTAR ZAGREB & Thana Pavelić, vokal (SAD/HR)

HGM jazz orkestar Zagreb će ovom prigodom nastupiti s mladom jazz, blues i R&B pjevačicom., skladateljicom i aranžerkom, rođenom u New Yorku, Thanom Pavelić.
Jedna od naših najnadarenijih pjevačica Thana Pavelić nadahnjuje se izvedbama pjevačica raznih žanrova, od Arethe Franklin preko Janis Joplin do Elle Fitzgerald. Studira pjevanje i skladanje na New School for Jazz and Contemporary Music u New Yorku. Učila je od poznatih jazz glazbenika, među ostalima od Juniora Mancea, Reggiea Workmana, Billya Harpera, Jaya Claytona i Charlesa Tollivera.
Osim sa Zagrebačkim Simfonijskim orkestrom ostvarila je suradnje s članovima HGM jazz orkestra Zagreb, te sa Sinanom Alimanovićem, Ratkom Divjakom, Ewaldom Oberlaitnerom, Ratkom Zjačom, Julijom Njikošem, Howardom Curtisom i Joeom Meixnerom. Nastupala je uz Sam Mortellaro Trio na Bern Jazz Festivalu u Švicarskoj, te uz gitarista Primoža Grašiča, pijanista Georga Colligana, kontrabasista Bustera Williamsa i bubnjara Lennya Whitea u Jazz at Lincoln's Center Allen Roomu u New Yorku. Izvodi cjelovečernje koncerte s programom vlastitih skladbi.
HGM JAZZ ORKESTROM ZAGREB i ovom će prilikom dirigirati mo Sigi Feigl.

Ulaznice na blagajni ZKL, 1 sat prije početka koncerta: = 35,00 kn
učenici, studenti i umirovljenici = 25,00 kn
za korisnike Kulturnog pokaza ulaz slobodan


© 2008-2015 Jazz.hr / Hrvatsko društvo skladatelja