Hiromi Uehara nastupa na XI. Liburnia Jazz Festivalu u Opatiji

Hiromi Uehara nastupa na XI. Liburnia Jazz Festivalu u Opatiji
Datum objave:
21.04.2011.
Hiromi Uehara
NAJAVLJENA PRVA ZVIJEZDA FESTIVALA

Liburnia Jazz i umjetnički ravnatelj Elvis Stanić su na tiskovnoj konferenciji održanoj u ponedjeljak, 18. travnja, najavili prvu zvijezdu ovogodišnjeg XI. Liburnia Jazz Festivala koji će se održati od 1.-3. srpnja u Opatiji.
U subotu, 2. srpnja, prvi put u Hrvatskoj imat ćemo čast čuti i vidjeti umjetnicu koja je potpuno očarala svjetsku jazz scenu, djevojku s licem anđela koja se na pozornici pretvara u ženu-zmaja - japansku pijanisticu i skladateljicu HIROMI UEHARA.
Već sa 17 godina, susreće Chick Coreu koji je, oduševljen njezinom svirkom, već sljedećeg dana poziva da s njim održi koncert i snimi album Duet. Snima i s Lenny Whiteom, a s projektom Stanley Clark Band feat. HIROMI osvaja i Grammy za Najbolji suvremeni jazz album 2011. Ahmad Jamal je uzima za svoju štićenicu i brine za njezino umjetničko usavršavanje. "Ona nije ništa manje no - nevjerojatna." kaže Jamal. "Njezina glazba, ujedinjena s njezinim neodoljivim šarmom i duhom, uzrok je tome što se može vinuti u nezamislive glazbene visine."
Na XI. Liburnia Jazz Festivalu Hiromi će predstaviti novi album Voice koji će tek u lipnju ove godine biti objavljen na američkom tržištu, a opatijska publika će ga moći čuti samo dan nakon europske premijere održane u pariškoj Olimpiji.
Hiromi : The Trio project u kojem sudjeluju i legendarni Anthony Jackson i Steve Smith zasigurno su garancija jazz doživljaja koji se ne zaboravlja.
Trodnevne festivalske ulaznice i ulaznice za koncert Hiromi : The Trio Project mogu se od sutra, 19. travnja, kupiti na svim prodajnim mjestima sustava Ticketpro.

© 2008-2015 Jazz.hr / Hrvatsko društvo skladatelja