Jazz Festival Lepoglava

Jazz Festival Lepoglava
Datum objave:
19.06.2011.
Jurica Rukljić
Vjeran Jezek Quartet - 23. 7. 2011. - 20:30
Festival će biti otvoren koncertom domaćeg gosta Vjerana Ježeka (CRO/GER) i njegovog fantastičnog ansambla. Lepoglavski trubač s adresom u Minhenu gdje djeluje jednako kao i u Karlsruheu, okupio je oko sebe neke od najtraženijih svjetskih glazbenika.
Brazilac Tizian Jost (BRA) od svojih je dječačkih dana krenuo u jazz i isto tako vrijeme posvetio brazilskim ritmovima i tradicionalnoj glazbi. U mladim je danima već dospio na puteve slave probivši se u vrhunske profesionalne ansamble. Takav početak karijere osigurao mu je suradnju s nekim od največih persona današnjice u svijetu jazza. Kruna dosadašnje karijere svakako je profesura na konzervatoriju u Minhenu gdje od svoje 28me godine poučava mlade jazz pijaniste. Neki od njih već kroče Tizianovim putevima.
Basist Martin Gjakonovski (MKD) već je odprije poznat lepoglavskoj publici kojoj se predstavio 2009. sa trubačkom legendom Duškom Gojkovićem. Bili su to i počeci aktivne suradnje sa Vjeranom Ježekom. O Martinu dovoljno govori činjenica da je najtraženiji basist europskog kontinenta.
Bernd Reiter (AUT) je svoje obrazovanje započeo u rodnom Leobenu sa 6 godina. Kao veliki talent nastavio je nizati uspjehe tokom cjele dosadašnje karijere. Tako je tokom školovanja osvojio neka važna natjecanja koja su mu omogučila turneje te snimanja nosača zvuka sa velikim imenima i big bandovima. Nakon završetka školovanja u Gracu nastavlja svoje djelovanje u Minhenu gdje je postao važna figura u svijetu glazbe.

Solarship feat. Jurica Rukljić - 24. 07. 2011. - 20:30
Na koncertu Solarshipa imati ćete priliku čuti jedinstven spoj različitih utjecaja na jazz. Autorska glazba koja traži temelje u hrvatskoj glazbenoj baštini, te originalna interpretacija jazz i funk standarda čine ovaj sastav atraktivnim i zanimljivim svakom zaljubljeniku u dobar zvuk. Pod vodstvom Tomija Novaka na bas gitari, a uz Davora Doležala na gitari i Mihaela Vlaha na bubnjevima, trio je s vremenom pojačan vrsnim glazbenicima poput Danija Bošnjaka na flauti. Dodatno posebnim ovaj ansambl čini suradnja s Ivicom Novakom na rogu. U kombinaciji flaute i roga sa Juricom Rukljiem na tubi dobivamo jedinstven, topao zvuk koji oplemenjuju ovaj sastav koji izrasta u novu snagu domaće jazz scene.

Old Stars Dixieland Band, polaznici seminara - 25.7.2011. - 20:30
Zadnji dan festivala pripremili smo nastup onih koji su utrli put svim mlađim generacijama te onih čije vrijeme tek dolazi. Old Sters Dixieland Banda sastoji se od svima poznatih već pomalo legendi lepoglavske glazbene povjesti. Marijan Pečevski, Franjo Ježek i Stjepan Rukljić uz mlađe kolege Želimira Dubovečaka, Dragutina Hojsaka i Ivana Hojsaka nastupiti će prije polaznika seminara koji će i ove godine pred publikom demonstrirati naučeno.

Nakon svakog koncerta nastavljamo jam session te očekujemo goste da nam se pridruže na pozornici.

Raspored seminara:

23. - 25.. srpanj 2011.
13:00 - 18:00 combo sastavi i individualna predavanja

Mentori:

Bubnjevi: Bernd Reiter, Mihael Vlah
Gitara: Davor Doležal, Tomislav Novak
Bass: Martin Gjakonovski, Tomislav Novak
Klavir: Tizian Jost
Brass: Vjeran Ježek, Jurica Rukljić

Cjena seminara: 400 KN

Noćenje je moguće organizirati u prenoćištu restorana „Ivančica"-KZ Lepoglava uz najavu do 15. 7. 2010., po cjeni 75 KN/noć (po ležaju). Sobe su četverokrevetne.

Hranu je moguće organizirati u restoranu „Ivančica"-KZ Lepoglava uz najavu do 15. 7. 2010., po vrlo pristupačnim cjenama.

Prijavite se za seminar preko KONTAKT forme na našoj web stranici!

Dodatne informacije na 091 233 8822 (GML)


© 2008-2015 Jazz.hr / Hrvatsko društvo skladatelja