7. Jazz Festival Lošinj

7. 
Jazz Festival Lošinj
Datum objave:
01.06.2011.
Voices of Nature
7. JAZZ FESTIVAL LOŠINJ, 29. 07. - 31. 07. 2011
Ove će se godine održati 7. izdanje medjunarodnog glazbenog festivala Jazz Festival Lošinj u Malom Lošinju i kao i do sada, pripremljen je izuzetno zanimljiv program koji, kao i obično obuhvaća široki raspon jazza, srodne glazbe i dobre glazbe uopće.
Organizator ovog festivala je Grad Mali Lošinj, a programski je urednik gitarist Zoran Jaeger - Jex, šef banda The Bastardz.
Festival će se ove godine održati 30. i 31. 07. 2011. u lijepom ambijentu preuređenog ljetnog kina "Vladimir Nazor", a uoči samog festivala u petak, 29. 07. 2011. na velikoj pozornici na rivi na Trgu Republike Hrvatske održat će se koncert u susret Jazz Festivalu Lošinj uz nastup zasigurno jedne od najvećih atrakcija koja je dosada nastupila na našem festivalu, SASKIA LAROO BAND.
Saskia Laroo je cijenjena i poznata nizozemska jazz trubačica sa svjetskom karijerom, koja već dvadesetak godina predvodi svoj sastav s kojim nastupa širom svijeta. Tako je SASKIA LAROO BAND više puta nastupio na najvećim i najprestižnijim jazz i drugim festivalima širom svijeta uključujući i Montreux Jazz Festival, ATlanta Jazz Festival, North Sea Jazz Festival i mnogi drugi. SASKIA LAROO BAND izvod izuzetno zanimljivu kombinaciju jazza kojeg uspješno mixa sa raznim glazbenim utjecajima i žanrovima poput funka, soula, reggae-a itd. U njenom pratećem orkestru sviraju ponajbolji glazbenici sa tri kontinenta. Tako klavijature u ovom bandu svira Warren Byrd, američki pijanist i skladatelj, a uz njega je tu i MC Stewlocks, rap virtuoz iz Guyane. Kad na sve to pridodamo sjajnu internacionalnu ritam sekciju, zabava i sjajan koncert su zagarantirani te podjednako pduševljava publiku koja želi uživati u virtuoznim izvedbama glazbenika kao i publiku koja želi zaplesati.
Na samom festivalu, prvu će večer, u subotu 30. srpnja, nastupiti pjevač grupe CUBISMO, RICARDO LUQUE sa kvartetom ALDEMAROMANIA , a festival će otvoriti američko hrvatska kombinacija MARTINE THOMAS & BLACK COFFEE. Martine Thomas je newyorška jazz pjevačica haićanskg porijekla koja u zadnje vrijeme često boravi u Hrvatskoj gdje je često prisutna na sceni i u medijima. Black Coffee, višestruki dobitnici nagrade Porin, poznati su, osim po vlastitoj diskografskoj karijeri, i po čestm suradnjama sa velikim imenima naše glazbene scene poput OLIVERA, GIBONNIJA, Matije Dedića i drugih, a slove kao jedan od najboljih jazz tria u ovom dijelu Europe.
Drugi dan festivala otvorit će jedan od najboljih mladjih saxofonista, CEASER FRANK, porijeklom iz Surinama, koji živi u Nizozemskoj u pratnji all star quarteta medju kojima možemo istaknuti hrvatskog gitarista sa rotterdamskom adresom i zavidnom svjetskom jazz karijerom, koji je suradjivao sa jazz legendama poput Reggie Workmena, Adam Nussbauma, John Pattitucija i drugim, zatim legenda ex yu glazbene scene, bubnjar Ratko Divjak te sjajni američki klavijaturist JOE KAPLOWITZ, za ovu prigodu na Hammond orguljama. U nekoliko će se kompozicija ovom sjajnom bandu pridružiti i virtuoz na harmonici i bandoneonu Simone Zanchini.
Nakon njih nastupiti će medjunarodni sastav, najnovije ime u svijetu fusion i world glazbe, VOICES OF NATURE koji su svojim drugim albumom ABAZAR zainteresirali brojne fanove i publiku širom svijeta. Pod vodstvom Andreja Kljakovića, hrvatskog klaviriste i kompozitora koji već dugi niz godina živi u Londonu, te ima zavidnu pop i jazz karijeru, u VOICES OF NATURE, nastupaju i venezuelanski pjevač LINO ROCHAS i sjajna udaraljkašica i pjevačica MARCINE ARNOLD, a svaki je njihov koncert praznik za oči i uši publike na svakom jazz festivalu.
Posebno je važno napomenuti da će se svake večeri festivala nakon redovnog programa održati After Party u jednom od najposjećenijih lošinjskih klubova, Konobi ''Catacomba", uz jam session i live svirku učesnika festivala, a iz dosadašnjeg iskustva možemo reći da se na jam sessionima dogadjaju prave glazbene poslastice.
RASPORED PROGRAMA:
30. 07. 2011. Subota, 21:30, ljetno kino "Vladimir Nazor"
· RICARDO LUQUE & ALDEMAROMANIA (HR, VEN)
· Ricardo Luque - glas
· Julije Njikoš - klavijature
· Jurica Štelma - kontrabas
· Borna Šercar- bubnjevi
MARTINE THOMAS & BLACK COFFEE (USA, HR)
· Martine Thomas - glas
· Ivo Ivić - klavijature
· Renato Švorinić - bas gitara
· Jadran Dučić - Čićo - bubnjevi
31. 07. 2011. Nedjelja, 21:30, ljetno kino "Vladimir Nazor"
VOICES OF NATURE (UK, HR)
Lino Rochas - glas
Marcine Arnold - glas, udaraljke
Katarina Bilić - glas
Zoran Majstorović - gitara
Vedran Ružić - bas gitara
Marko Matošević - bubnjevi
Goran Moskowsky - udaraljke
Andrej Koy Kljaković - klavijature, glas
CEASAR FRANK BAND (NL, USA, HR, SLO, I)
Ceasar Frank - saksofon
Ratko Zjača - gitara
Joe Kaplowitz - klavijature
Ratko Divjak - bubnjevi
Simone Zanchini - harmnika, bandoneon
29. 07. 2011. Petak, velika pozornica na rivi WARM UP CONCERT FOR 7. JAZZ FESTIVAL LOŠINJ
· SASKIA LAROO BAND (USA, NL, HR, I)
· Saskia Laroo - truba, glas
· Warren Byrd - klavijature, glas
· Daniel Guelli - bas gitara
· Andy Ninvalle MC STEWLOCKS - rap, glas
· Sin Banović - bubnjevi
· Jex - gitara
Više informacija na web stranici 7. Jazz Festivala Lošinj na www.jazzlosinj.com
© 2008-2015 Jazz.hr / Hrvatsko društvo skladatelja