2. Koncert HGM A BAND-a iz ciklusa „HGM Jazz Night"

2. Koncert HGM A BAND-a iz ciklusa „HGM Jazz Night"
Datum objave:
11.11.2011.
2. Koncert HGM A BAND-a iz ciklusa „HGM Jazz Night" u sezoni 2011. / 2012.
Petak, 25. 11. 2011. u 20 sati
Kino Forum, Studentsko naselje Stjepan Radić, Jarunska 2
Ulaz Slobodan

HGM A BAND
dirigent Sigi Feigl (A)

gosti:
BIG BAND KARLOVAC
dirigent: Robert Pajić

NOVA GENERACIJA HGM A-BAND-a

HGM A BAND
Potaknuti iskustvom HGM jazz orkestra Zagreb u listopadu 2009. HGM uz potporu Studentskog centra sveučilišta u Zagrebu - Kulturne promjene , koji su osigurali prostor za rad , pokrenula je novu generaciju jazz glazbenika- A band .
Orkestar broji tridesetak mladih glazbenika iz različitih krajeva Hrvatske. Okupila ih je ljubav prema jazzu i zajednički ciljevi: zajedničko muziciranje, sviranje u big- band-u, usavršavanje kroz radionice i stjecanje znanja i iskustva, ali i želja za daljnjim školovanjem na nekoj od Jazz akademija u svijetu. U ovom orkestru vidjeli su priliku za ostvarenje svojih ciljeva kroz kontinuirani rad visoke kvalitete koju osigurava voditelj, jazz pedagog i dirigent Sigi Feigl, što je svakako motivacija za učenje. HGM ovim programom nudi kontinuiranu, organiziranu nastavu sa vrhunskim jazz pedagozima. Sviranje u HGM A bandu je, iako naporno , vrlo zabavno i zanimljivo, zapravo, predstavlja školu jazz glazbe kroz interpretaciju, fraziranje i improvizaciju. Najbolji dokaz tomu je možda to što probe, iako dugotrajne i mukotrpne, od tridesetak glazbenika, nitko ni za živu glavu ne propušta. HGM A band je zapravo kontinuirana big band jazz radionica . Orkestar je od osnutka 2009. godine održao 5 koncerata na kojima su kao gosti nastupili njihove starije kolege iz HGM jazz orkestra Zagreb, danas već renomirani jazz glazbenici , te big bandovi iz Austrije, Slovenije i Hrvatske. U svojoj drugoj koncertnoj sezoni „HGM Jazz Night" 2011-2012. , HGM A band održat će 4 koncerta u Kinu "Forum". Kao gosti nastupit će : Big band Čakovec, Big band Karlovac, KD puhački ansambl Loče (SLO) i Jazz ansambl Muzičke akademije u Zagrebu.

Big Band Karlovac osnovan je u rujnu 2010. godine sa idejom oživljavanja jazz scene grada Karlovca. Kao veliki zaljubljenik u jazz glazbu, uz želju da se gradu Karlovcu i karlovačkoj publici ponudi dodatna kvalitetna glazbena priča, Robert Pajić predložio je osnivanje big banda. Ubrzo nakon osnivanja orkestar je bio predstavljen na tradicionalnom Božićno-novogodišnjem koncertu u Gradskom kazalištu Zorin Dom, nakon čega su uslijedili mnogobrojni samostalni koncerti u Karlovcu i šire (Špancir Fest - Varaždin; Kunstbunker - Duga Resa ). Također surađuje i sa poznatim inozemnim glazbenicima (Eduard Partyka, Rob Spelberg). Repertoar Big Banda Karlovac sastoji se od poznatih jazz standarda, afro-latin glazbe, te mnogih obrada pop i rock pjesama. Ovaj bogati program rezultat je predanog rada odabrane sekcije Puhačeg orkestra grada Karlovca i pridruženih vanjskih suradnika koji uvijek upotpune standardnu sekciju. Standardnu postavu čine Matej Vuković,Marko Bićan Pauli - alt saksofon; Marko Šimunić, Tihomir Masten - tenor saksofon; Saša Višnić - bariton saksofon; Niko Paver, Viktor Čudoski, Marin Popović - trube; Luka Janković,Mario Klarić - drums; Matija Kovačić - klavir; Hrvoje Kralj - bass; Marin Murganić - gitara.


© 2008-2015 Jazz.hr / Hrvatsko društvo skladatelja