HGM Jazz orkestar Zagreb i Michael Abene nastupaju u Lisinskom

HGM Jazz orkestar Zagreb i Michael Abene nastupaju u Lisinskom
Datum objave:
19.01.2012.
HGM Jazz orkestar Zagreb
HRVATSKA GLAZBENA MLADEŽ NAJAVLJUJE:

JAZZ LISINSKI & HGM

HGM Jazzorkestar Zagreb - „Sunday Night" - Sezona 2011./12.
umjetnički voditelj: Sigi Feigl

Nedjelja 5. veljače 2012. - 20 sati - KDVL Mala dvorana

HGM Jazzorkestar Zagreb i gost Michael Abene (USA)

Michael Abene intuitivan je i neobično maštovit skladatelj, aranžer, pijanist i producent čija su djela osvojila brojne nagrade i priznanja, uključujući nekoliko nominacija za Grammyja za aranžman. Zahvaljujući njegovoj glazbi, Grammyje su osvojili Duke Ellington Orchestra s albumom „Digital Duke", GRP All-Star Big Band s albumom „All Blues" i u novije vrijeme Patti Austin i album „Avant Gershwin". Umjetnici s kojima je surađivao dolaze iz raznih stilova, ali uvijek s korijenima u jazzu. Na sceni big bandova surađivao je s pokojnim legendarnim Maynardom Fergusonom, UMO jazz orkestrom iz Helsinkija i BBC Bandom. Od vokalnih umjetnika, s Abeneom su radili: Joe Williams, Chris Connor, Grady Tate i Esther Phillips, ali i Take 6, New York Voices, Nnenna Freelon. Surađivao je i s instrumentalistima kao što su James Moody, Dave Grusin, Billy Taylor, Bireli Lagrene, Roy Hargrove i Cal Tjader.
Michael Abene uz brojne samostalne angažmane, od 2003. radi i kao glazbeni ravnatelj, glavni aranžer i skladatelj Big banda Zapadnonjemačkog radija iz Kölna. "Big band Zapadnonjemačkog radija zajednički je rad nadarenih glazbenika i uprave koja ih podupire", izjavio je Abene. Ansambl je snimao s velikim zvijezdama, od majstora funka Maceoa Parkera i virtuoza na saksofonu Joea Lovana do dojmljivog fusion gitarista Hirama Bullocka i velikana na vibrafonu Garyja Burtona.
Glazbenici HGM jazzorkestra Zagreb imaju veliku čast nastupiti s tako nadarenim skladateljem, aranžerom i pijanistom. Taj će svestrani umjetnik orkestar uzdignuti u nove visine!

Informacije na blagajni Dvorane 
tel: +385 (0)1 6121 166
e-mail: HYPERLINK "mailto:blagajna@lisinski.hr"blagajna@lisinski.hr

Cijena ulaznice: 90,00 kn (mjesto za stolom uz piće po izboru)
 70,00 kn
popust od 20% za učenike, studente, umirovljenike, osobe s invaliditetom uključujući osobe u pratnji i pretplatnike ciklusa Lisinski subotom. Vlasnici Kulturnog pokaza HGM-a podižu besplatnu ulaznicu na blagajni Dvorane


© 2008-2015 Jazz.hr / Hrvatsko društvo skladatelja