Acoustic Project i Zagreb Jazz Portrait nastupaju u programu “Klasika-jazz”

Acoustic Project i Zagreb Jazz Portrait nastupaju u programu “Klasika-jazz”
Datum objave:
29.03.2012.
Zagreb Jazz Portrait

Muzički salon SC-a  ITD - velika dvorana, Savska 25

02.  svibanj 2012 , početak u 21.00 h

ACOUSTIC PROJECT & ZAGREB JAZZ PORTRET Koncert KLASIKA - JAZZ

Acoustic project čini 11 glazbenika, većinom članovi Zagrebačke filharmonije, i to kao komorni sastav gudača, uz flautu i obou te glasovir i udaraljke. Predvođeni skladateljem i kontrabasistom Dubravkom Palanovićem, izvode zanimljive glazbene programe koji obuhvaćaju klasiku, avangardu, jazz i rock, a inovativnim spajanjima različitih stilova, donose i sasvim nesvakidašnje zvučne kombinacije. Acoustic project kontinuirano nastupa u sklopu mnogih kulturnih događanja i ciklusa diljem Hrvatske.
Zagreb jazz portrait jedan je od najstarijih jazz sastava u Hrvatskoj, koji je u više od 20 godina rada ostvario brojne zapažene nastupe, izdao osam nosača zvuka, te osvojio vrijedna domaća, ali i strana priznanja i nagrade. Ansambl čine cijenjeni glazbenici Mario Igrec na gitari, Saša Nestorović na saksofonima, Borna Šercar na bubnjevima i udaraljkama, te Nenad Jura Vrandečić na kontrabasu, a ponekad i Hrvoje Galler na glasoviru postaje peti član u sastavu, što će i ovoga puta biti slučaj. Kao osnovnu koncepciju svojega rada vide promoviranje hrvatske autorske jazz glazbe te nerijetko izvode i vlastite skladbe.
Zajednički nastup acoustic projecta i zagreb jazz portraita zamišljen je kao jedinstveni muzički projekt, s čak 16 glazbenika na pozornici i iznimno zanimljivim setom skladbi, za čiju se orkestraciju pobrinuo Dubravko Palanović. Između ostalih skladbi ovim će nastupom ansambli predstaviti i novi glazbeni materijali zagreb jazz portraita. Na programu su djela Dubravka Palanovića, Marija Igreca, Nenada Jure Vrandečića, Huberta Girauda, Edena Ahbeza, Joaquina Rodriga i Chick Coree, te Jake Holmesa i Jimmyja Pagea. 

© 2008-2015 Jazz.hr / Hrvatsko društvo skladatelja