Retro Valentinovo uz Big Band Čakovec!

Retro Valentinovo uz Big Band Čakovec!
Datum objave:
28.01.2013.
Bon ton plesnjak 13. veljače 2013., Mala scena „Vinko Lisjak" Centar za kulturu Čakovec

Big Band Čakovec u srijedu 13. veljače 2013. godine organizira Bon ton plesnjak. Riječ je o prvom događaju ovakvog tipa, kojim etablirani glazbeni sastav predstavlja zaokret u svojoj filozofiji i najavljuje novi polet u organiziranju atraktivnih i kvalitetnih kulturnih sadržaja za mlade.

Čakovčankama i Čakovčancima ove će se godine pružiti jedinstvena prilika da Valentinovo dočekaju na potpuno drugačiji način. Naime, u srijedu 13. veljače za njih će Big Band Čakovec organizirati prvi Bon ton plesnjak! Mala scena „Vinko Lisjak" Centra za kulturu Čakovec tako će se ponovo pretvoriti u plesni podij. No, umjesto repertoara na koji su nekada plesali u kultnom „The Clubu", posjetitelje će dočekati „starinski" jazz žanrovi, poput Lindy hopa i jivea.
Bon ton plesnjak prvi je događaj kojim Big Band Čakovec predstavlja novu filozofiju svoga djelovanja, a koju je prošlog proljeća najavio novi voditelj Filip Horvat. Plan i želja Big Banda je, organizacijom atraktivnih i kvalitetnih kulturnih sadržaja za mlade (i one starije), revitalizirati kulturnu scenu našega grada i sam sastav etablirati upravo kao orkestar za plesnjake. - Ovi retro glazbeni stilovi danas proživljavaju pravu malu renesansu. Diljem svijeta organiziraju se festivali, otvaraju plesni klubovi i formiraju se plesne skupine. Zato bismo željeli i naš Big Band brendirati u tom smjeru, i ujedno našem gradu ponuditi nešto novo i aktualno, pojasnio je Filip Horvat motiv za organizaciju ovog osvježavajućeg plesnog događaja.

Bon ton plesnjak održat će se večer uoči blagdana zaljubljenih - Valentinova - s početkom u 20:30 sati. Za zaljubljene parove pripremljen je i posebni popust, pa ulaznice mogu kupiti po cijeni od 60 kn za dvije osobe, dok pojedinačna karta stoji 50 kn. Na Bon ton plesnjak pozvani su svi stariji od 16 godina, a događaj će proći u ozračju bez droga, alkohola i cigareta, kako bi se među mladima promovirale zdrave navike i pozitivni oblici ponašanja. Glavni sponzor plesnjaka je Grad Čakovec.


Big Band Čakovec osnovan je 1995. godine kao težnja domaćih glazbenika da upotpune kulturnu ponudu grada. U vrlo kratkom vremenu orkestar je postigao zavidnu kvalitetu te se svrstao među vodeće sastave u regiji, dokazavši to nastupima na relevantnim festivalima u domovini i inozemstvu (Lent-Maribor, Expo-Virovitica, Proljetni jazz fair-Zagreb, Tradicionalni jazz-Varaždin i dr.). Big Band Čakovec od samog osnutka surađuje sa poznatim domaćim i inozemnim glazbenicima, kao što su Boško Petrović, Saša Nestorović, Vlatko Stefanovski, Primož Grašić, Ratko Divjak, Zdenka Kovačićek, Jimmy Stanić, Jasna Bilušić i dr. Iz redova Big banda također su ponikli sada već afirmirani jazz glazbenici: Robert Jambrušić-Đebo, Robert Polgar, Maasej i Abel Kovačević, a neki njegovi članovi na dobrom su putu da to postanu. Orkestar se sastoji od profesionalnih glazbenika, studenata, ekonomista, pravnika, inženjera i đaka. Do sada je Big Band Čakovec snimio 3 CD-a, a o orkestru je snimljeno i nekoliko emisija u režiji Hrvatske televizije. Big band su od osnivanja vodili Ladislav Varga, Antun Horvat i Mario Jagec, a 2012. godine dirigentsku je palicu preuzeo Filip Horvat, najavivši novi smjer i filozofiju Big Banda Čakovec.


© 2008-2015 Jazz.hr / Hrvatsko društvo skladatelja