Legendarni bluesman, ''čovjek s nožem'', CeDell Davis nastupa u Sax-u

Legendarni bluesman, ''čovjek s nožem'', CeDell Davis nastupa u Sax-u
Datum objave:
11.06.2013.
CeDell Davis

Posljednja svjetska turneja originalnog delta Mississippi bluesera!


CEDELL DAVIS & BRETHREN 
U Zagrebu!Četvrtak, 13.06., SAX!


CEDELL DAVIS je originalni Delta blueser, jedan od klasičnih ''last man standing'' tipova i posljednjih živućih bluesera. Ikona glazbe i stila. Albume je snimao za najpoznatiju američku blues etiketu Fat Possum koja je objavljivala albume blues legendi poput R. L. Burnsidea, T Model Forda, Juniora Kimbrougha, pa sve do uskoro aktualnog novog albuma legendarnog Iggy Popa and The Stoogesa. Popularno zvan i ''čovjek s nožem'', CeDell Davis dolazi u Zagreb u sklopu svoje posljednje svjetske koncertne turneje u svom životu te nastupa sa svojim blues rock bendom Brethren iz Arkansasa koji su ujedno i predgrupa na turneji.
 
Ulaz se otvara u 20:30h, a koncert delta bluesera započinju KAISER SOZE SPECIAL, zagrebački radnici iz sjene koji su se za ovu prigodu okupili na bini! Radnici su Boris Kaiser (vokal, piano, harp), Miro Lehpamer na bubnjevima, Danko Burić na basu, Marko Križan na saksofonu i Davor Rodik na slide gitari. Čovjek koji je uz legende zvuka poput Muddyja Watersa, Howlin Wolfa, Roberta Johnsona, Lightning Hopkinsa, utabao puteve The Rolling Stonesima, Chuck Berryju, Elvisu Presleyu, Beatlesima i razvoju rock and rolla. 
Rođen je 1927. u obitelji čiji su roditelji, potomci robova, radili na plantaži. Iz kolijevke teškog života potiče njegov opori i sjajni blues. Osim po dugoj i živopisnoj glazbenoj karijeri poznat je po činjenici da je kao desetgodišnjak prebolio dječju paralizu zbog koje su mu ruke bile deformirane i da je zbog tjelesnog hendikepa jedini način sviranja gitare bio - nožem.  
CeDell više nije u mogućnosti svirati, ali mu je glas jači nego ikad potpomognut moćnim zvukom cijenjenog Brethrena.   
 
 INCLUDEPICTURE "cid:3453813323_5057878" \\* MERGEFORMATINET 
 
Na jednom njegovom koncertu tokom 50.-ih godina prošlog stoljeća izbio je stampedo u publici pri čemu su mu bile slomljene obje noge i otada je prikovan za invalidska kolica. Na temelju takvih tragedija, dodatno je sazdan njegov životni blues opus. Autentičnost teškog života nije mogla biti iskrenije opjevana.
Njegovoj glazbi su se klanjali, a albume mu producirali glasoviti američki rock izvođači poput Roberta Palmera i Petera Bucka iz REM-a, dok se kritika natjecala u hvalospjevima zbog iznimne snage i direktnosti njegove opjevane boli i stiha. Kultni status i izniman utjecaj na more popularnih izvođača sazdano je u diskografiji i albumima, a proširen na iznimno dirljivim koncertnim nastupima.
CIJENE ULAZNICA: 
140 kn u pretprodaji u Dallas Music Shopu (Tkalčićeva 7)
160 kn na dan koncerta
Link za kupovinu karata:
 HYPERLINK "http://www.dallasmusicshop.com/koncert/CeDell-Davis-and%20brethren/68/" http://www.dallasmusicshop.com/koncert/CeDell-Davis-and%20brethren/68/ < HYPERLINK "http://www.dallasmusicshop.com/koncert/CeDell-Davis-and%20brethren/68/" http://www.dallasmusicshop.com/koncert/CeDell-Davis-and%20brethren/68/>

ORGANIZIRAJU: DALLAS RECORDS I MARS MUSIC KONCERTI
:: HYPERLINK "http://www.dallasmusicshop.com/" http://www.dallasmusicshop.com/> 

ili u svim Dallas Music Shopovima:

Dallas Music Shop Zagreb  - Tkalčićeva 7 (01/6403 585 )
 HYPERLINK "dms-zagreb@mars-music.hr" dms-zagreb@mars-music.hr 
Dallas Music Shop Rijeka  - Splitska 2a (051/332-524)
 HYPERLINK "dms-rijeka@mars-music.hr" dms-rijeka@mars-music.hr 
Dallas Music Shop Zadar  - Široka ulica 2 (023/315-413)
 HYPERLINK "dms-zadar@mars-music.hr" dms-zadar@mars-music.hr 
Dallas Music Shop Split  - Narodni trg 14 (021/314-133)
 HYPERLINK "dms-split@mars-music.hr" dms-split@mars-music.hr 
Dallas Music Shop Šibenik  - Kralja Tomislava 4 (022/214 883)
dms-sibenik@mars-music-hr 
DMS Rijeka-Paris-Texas - Rijeka  - M. Gupca 3a (051/321 540)
 HYPERLINK "dms-rijeka-paris-texas@mars-music.hr" dms-rijeka-paris-texas@mars-music.hr 
Dallas Music Shop Rovinj - Carera 72 (052/813-493)
 HYPERLINK "william.dobrovic.link@pu.t-com.hr" william.dobrovic.link@pu.t-com.hr < HYPERLINK "mailto:william.dobrovic.link@pu.t-com.hr" mailto:william.dobrovic.link@pu.t-com.hr>

© 2008-2015 Jazz.hr / Hrvatsko društvo skladatelja