4. Zagreb International Blues Festival

4. Zagreb International Blues Festival
Datum objave:
18.05.2013.

4th Zagreb International Blues Festival
28.-31.5.2013.

Ovogodišnji, četvrti po redu Zagreb International Blues Festival (ZIBF), održat će se od 28. do 31. svibnja na tri zagrebačke klupske lokacije. Shodno rednom broju festivala, u četiri festivalska dana unutar četiri tematske večeri („Memphis Night", „Promo CD Night", „Hot Stuff Night" i „Toulouse Night") nastupit će ukupno 11 izvođača, među kojima i glavne zvijezde festivala „Mountain Men" iz Francuske.  
U utorak, 28. svibnja, u klubu „Hard Place" festival će otvoriti povratnici iz Memphisa, predstavnici Hrvatskih blues snaga na ovogodišnjem 29th International Blues Challengeu. Riječ je o splitskom kantautoru Teu Aničiću, pobjedniku 4th Croatian Blues Challengea u solo/duo kategoriji te sastavu „4 Town Blues Band" sastavljenom od mladih glazbenika iz četiri grada (Sisak, Petrinja, Ivanić Grad, Kutina) koji su nas u Memphisu predstavljali u youth kategoriji. Njima će se pridružiti i Boris Hrepić Hrepa koji je u Memphisu sa članovima „4 Town Blues Banda" snimio pjesmu „Commitment to Blues",   posvećenu jednom od osnivača ZIBF-a, nažalost prerano preminulom Draženu Buhinu Buhi.
U srijedu, 29. svibnja, ZIBF će u poslijepodnevnim satima gostovati u zagrebačkoj Osnovnoj školi J. J. Strossmayera gdje će u sklopu edukativne radionice „Blues in School" ponuditi đacima jednog 6. razreda glazbeno-teorijsku priču „Kratka povijest bluesa", dok će se večernji program dogoditi u opuštenoj atmosferi caffe bara „Tituš", gdje će nastupiti Jimmy Matešić (ove godine nominiran za Porin u kategoriji Najbolji blues album), te akustični trio „Blues Insiders". Oni će tom prilikom promovirati CD album „The Best of ZIBF... So far", kompilaciju koja je također ove godine na Porinu nominirana za Najbolji blues album.
U četvrtak, 30. svibnja, program se seli u Bikers Beer Factory gdje će na dvije pozornice nastupiti inozemni gosti „David Neskoski Trio" iz Makedonije, duo „Luboš Bena & Bonzo Radvanyi" iz Slovačke te zagrebački otkačeni funk rock blues groove sastav „Cock Porn".
Završna večer, „Toulouse Night", vraća se u „Hard Place" gdje će u petak, 31. svibnja,  nastupiti dva sastava koji su ove godine svirala na „3rd European Blues Challengeu" u Toulouseu. Riječ je o našim predstavnicima „Sunnysiders" te fenomenalnom francusko-australskom duetu - headlinerima festivala - „Mountain Men".  Zahvaljujući potpori Ministarstva kulture i Grada Zagreba, svi koncerti ovogodišnjeg ZIBF-a su besplatni, a ulaznica za završni dan u Hard Placeu je simboličnih 40 kn. 
Posebnost ovogodišnjeg festivala je i koncept „ZIBF u gostima". Tako će slovački duo „Luboš Bena & Bonzo Radvanyi" u srijedu, 29. svibnja, nastupiti u Čakovcu u klubu Podroom, dok će makedonski sastav „David Neskoski Trio" na istom mjestu nastupiti u petak 31. svibnja, a dan kasnije, u subotu 1.lipnja. će iznenaditi goste sisačkog „Voodoo Bara".

4th ZAGREB INTERNATIONAL BLUES FESTIVAL

Utorak, 28.5.2013. - HARD PLACE
„Memphis Night"
4 TOWN BLUES BAND
TEO ANIČIĆ
HREPA & 4TOWNERS
21.00 (Slobodan ulaz)

Srijeda, 29.5.2013. - OSNOVNA ŠKOLA J. J. STROSSMAYERA
„Blues in School"
Kratka povijest bluesa
&
TITUŠ
„CD Promo Night"
Promocija albuma „The best of ZIBF So far..."
EDUARD JIMMY MATEŠIĆ
BLUES INSIDERS
21.00 (Slobodan ulaz)

ZIBF u gostima: Čakovec - Podroom - LUBOŠ BENA & BONZO RADVANYI, 21.00 (Slobodan ulaz)

Četvrtak, 30.5.2013. - BIKERS BEER FACTORY
„Hot Stuff Night"
DAVID NESKOSKI TRIO (Makedonija)
COCK PORN
LUBOŠ BENA & BONZO RADVANYI (Slovačka)
21.00 (Slobodan ulaz)

Petak, 31.5.2013. - HARD PLACE
„Toulouse Night"
MOUNTAIN MAN (Francuska)
SUNNYSIDERS
21.00 (40 KN)

ZIBF u gostima: Čakovec - Podroom - DAVID NESKOSKI TRIO, 21.00 (Slobodan ulaz)

Subota 01.6.2013.

ZIBF u gostima: Sisak - Vodoo Bar - DAVID NESKOSKI TRIO, 21.00 (Slobodan ulaz)


© 2008-2015 Jazz.hr / Hrvatsko društvo skladatelja