Autorski koncert Davora Križića

Autorski koncert Davora Križića
Datum objave:
07.06.2013.
Davor Križić
Srijeda, 12. lipnja 2013. u 20 sati

Studio Zvonimir Bajsić, HRT
Jazz orkestar HRT-a

Saša Nestorović, dirigent

Koncert solista Jazz orkestra HRT-a: Davor Križić

Gost: David Gazarov

Nakon Mire Kadoića i Željka Kovačevića, u relativno novijoj godišnjoj seriji predstavljanja solista, Davor Križić predstavit će svoje skladbe i skladbe u kojima je imao važno mjesto solista-improvizatora u proteklih dvadesetak godina.

 Najistaknutiji jazz trubač i krilničar malih i velikih sastava u regiji u svojoj generaciji, Davor Križić (1966.) studirao je na odjelu za jazz Glazbene akademije u Grazu. Godine 1990. na Jazz Fair-u Zagreb dobio je nagradu za najboljeg mladog jazz glazbenika. Bilježi brojne koncerte s malim sastavima i kao solist velikih orkestara. Stalni je član i solist Jazz orkestra HRT-a, a nastupao je i nastupa s brojnim hrvatskim i inozemnim glazbenicima poput Erniea Wilkinsa, Boška Petrovića, Johnnyja Griffina, Lene Conquest, Eda Thighpena, Arta Farmera, Alvina Queena, Martina Drewa, Rona Ringwooda, Greentown Jazz Banda, Big Banda RTV Slovenija... Cijenjeni je studijski glazbenik i stalni član sastava Cubismo. Snimio je više nosača zvuka u zemlji i inozemstvu. Utemeljitelj je i vođa Boilers Quarteta za koji sklada i s kojim je objavio albume Some Blues, Abstract Lights i St. Miles Infirmary, u suradnji s Boškom Petrovićem, te Boilers All Starsa s kojim je snimio album That's It. Kao vođa trubačke sekcije bio je predstavnik Hrvatskoga radija u EBU Big Bandu na koncertima 2001. u Nizozemskoj. Dobitnik je nagrade Status HGU za najboljeg jazz trubača i krilničara.

Za ovu prigodu osmislio je program u kojem Jazz orkestar HRT-a postaje njegov prošireni instrument, a praizvedbe i provjereni naslovi bit će najbolji način završetka sezone orkestra. U tome će mu, uz kolege iz Jazz orkestra HRT-a, podršku dati i gost, pijanist David Gazarov.

Izravni prijenos koncerta na Trećem programu Hrvatskoga radija.


© 2008-2015 Jazz.hr / Hrvatsko društvo skladatelja