6. Crescendo Music Festival

6. Crescendo Music Festival
Datum objave:
14.08.2013.
Simone Zanchini
6. Crescendo Music Festival održat će se u četvrtak, 22.08. u Creskoj kuli, te u petak 23.08. u ljetnom kinu grada Cresa, oba dana s početkom u 20:30.

U četvrtak po prvi puta će se program održati na Creskoj kuli. Prvi dio rezerviran je za koncert Astrid s karlovačkim gitaristom Goranom Ilićem, u kojem će predstaviti spoj tradicijske i autorske glazbe inspirirane raznim kulturama jugoistoka Europe, a publika može uživati i u improvizacijama koje nastaju u jedinstvenom trenutku na svakom nastupu.

Nakon koncerta slijedi monotemtaski dokumentarni film "Angelo" redatelja Igora Neuhauslera o ribaru iz Lovrana koji već dvadesetak godina živi na barci u Punta Križi. Molimo Vas da zbog ograničenog broja mjesta u publici telefonski ili mailom što prije potvrdite dolazak na kulu te da dođete najkasnije 15 minuta prije najavljenog početka programa

U petak u ljetnom kinu nastupit će fantastični talijanski harmonikaš Simone Zanchini koji će održati solo koncert. Njegovi nastupi nikoga ne ostavljaju ravnodušnim zbog njegove virtuoznosti, talijanske emocije, duhovite muzikalnosti te korištenja live elektronike.

Festival će zaključiti The Windup Trio iz Zagreba kojeg čine klavirist Hrvoje Galler, kontrabasist Zvonimir Šestak i bubnjar Krunoslav Levačić, a sviraju američke (i poneke europske) jazz standarde na iskričav, živahan način, nastojeći postići idealan omjer jakog swinga i intenzivne, nepredvidljive interakcije između svirača.

Uz glazbeni program u ljetnom kinu moći ćete uživati i u novoj izložbi udruge Ruta «Pogled s poneštrice» koju su izradili učenici 2.b razreda OŠ Frane Petrića.

Festival organizira umjetnička organizacija Crescendo, a pokrovitelji i prijatelji festivala su: Primorsko-goranska županija, Grad Cres, turistička zajednica grada Cresa, Cresanka d.d., Crepsa d.o.o., Županijska lučka uprava Cres, udruga Ruta, Stone Center - Grmožaj, Novi list, Radio Rijeka, Radio Mali Lošinj te portal HYPERLINK "http://muzika.hr/"muzika.hr

Više informacija o samom festivalu možete naći na interaktivnoj stranici HYPERLINK "http://www.facebook.com/crescendomusicfestival"www.facebook.com/crescendomusicfestival koja je vidljiva i onima koji nisu članovi Facebooka, a članovi su pozvani da sudjeluju svojim komentarima, slikama, glazbom ili bilo čime drugim vezanim uz festival.


© 2008-2015 Jazz.hr / Hrvatsko društvo skladatelja