Natalie Cole nastupa u Lisinskom

Natalie Cole nastupa u Lisinskom
Datum objave:
28.10.2013.
Natalie Cole

Zagrebačkoj publici nudi se izuzetna prilika čuti sjajnu glazbenicu Natalie Cole, dobitnicu devet nagrada Grammy te ostalih prestižnih glazbenih nagrada kao što su NAACP Image Award ili American Music Awards, koja je surađivala s brojnim velikanima svjetske glazbene scene, između ostalog i s Joseom Carrerasom, Placidom Domingom, Andrea Bocelli, Whitney Houston...
Natalie Cole nastupit ce u Zagrebu 03.11. u sklopu svoje Europske turneje, 30.10. Albert Hall London, 01.11. Georgia.
Na programu koncerta nalaze se neki od najpoznatijih svjetskih klasika kao što su oni njezinog oca Nat King Colea "Unforgettable" i "When I Fall In Love", koje je snimila zajedno s njim zahvaljujući naprednoj tehnici, potom ''Pink Cadillac'', ''This Will Be'', ''Sophisticated Lady'', itd.

 

Star produkcije koja divu Natalie Cole dovodi u Zagreb prenosi zanimljive informacije o tome koliko je Natalie oduševljena našom publikom.

„Natali je nakon dva odlična koncerta koje smo organizirali u Opatiji i Zadru prije nekoliko godina sama poželja nastupiti u Zagrebu. Bila je to njezina izričita želja, jer je naša publika ostavila dubok dojam na nju. Njezin me management nazvao prije nekoliko mjeseci i prenio njezinu želju da pjeva u Zagrebu!" priča Alen Ključe, organizator koncerta Natalie Cole iz Star produkcije.
„Moram vam reći da smo uistinu ponosni da po treći puta dovodimo jednu od najvećih pjevačica našeg vremena u Hrvatsku, a planiramo i nastavak turneje po Jadranu tijekom sljedećeg ljeta," zadovoljan je manager Ključe, koji je prethodnih godina uz koncerte Natalie Cole organizirao i vrlo uspješne koncerte Glorie Gaynor i Dionne Warwick s Ivom Gamulinom Giannijem.
Zanimljivo je istaknuti da je i sama Natalie Cole zajedno s Dionne Warwick već više puta dijelila pozornicu, a prije deset godina, pjevale su zajedno Natalie Cole, Whitney Houston i Dionne Warwick na jednoj od najuspješnijih ženskih glazbenih turneja - The Soul Divas Tour. Kao velika prijateljica i glazbena mentorica preminule Whitney Houston, natalie Cole je bila i jedna od prvih kolegica s glazbene svene koja je nakon smrti Whitney Houston progovorila o smrti prerano preminule zvijezde.
Uvijek raspoložena za nove glazbene suradnje, Natalie Cole će i na predstojećem koncertu podijeliti pozornicu s kolegom pjevačem, bit će to sjajan britanski vokalist Simon Marlow koji će se predstaviti s repertoarom u kojem i sam najviše uživa.
„Pjevat ću evergreene Franka Sinatre i vjerujem da će me publika odlično primiti s ovim repertoarom," najavio je Marlow ususret koncertu. Simon Marlow je hrvatskoj publici već dobro poznat, jer je programom sa svojim "Swing Time" oduševio na ovogodišnjem Avantgarde Jazz festivalu u Rovinju gdje je pjevao u pratnji Jazz orkestar HRT-a pod vodstvom Saše Nestorovića.
Ulaznice za predstojeći veliki koncert Natalie Cole s gostom Simonom Marlowom mogu se kupiti na blagajni dvorane i u sustavu HYPERLINK "http://www.ulaznice.hr" www.ulaznice.hr


Natalie Cole je rođena 6. veljače 1950. kao drugo od petero djece legendarnog Nat "King" Cole-a i njegove supruge Marie Cole (koja je prije udaje pjevala s Duke Ellington orkestrom). Natalie (čiji je nadimak Sweetie) je odrastala u otmjenoj četvrti Los Angeles-a, Hancock Parku. Glazba je bila važan dio njezina odrastanja, budući je njezin otac donosio kući najnovije albume the Beatles, Elle Fitzgerald i Billie Holiday.

Natalien debi se dogodio u njezinoj šestoj godini na albumu svog oca. Kad je imala 11 godina, dao joj je kazetofon i Natalie je snimila nekoliko pjesama Elle Fitzgerald, što je zadivilo oca i tražio je od dirigenta Nelsona Riddle-a da ju uključi u pjesmu koju je izvodio kao dio nastupa u noćnom klubu i to je bio Natalien prvi plaćeni posao. Nat "King" Cole je preminuo od raka pluća kada je Natalie imala samo 15 godina.

Djeca su se s majkom preselila u Massachusetts, gdje je Natalie slušala slavnu Janis Joplin i the Jefferson Airplane. Upisala je Sveučilište Massachusetts želeći diplomirati kao liječnik. Međutim, nakon što je upoznala band u Amherstu, postala je njihova pjevačica te su nastupali po klubovima sa jazz i rock izvedbama. Diplomirala je dječju psihologiju 1972. i nastavila s nastupima, vremenom dobivajući sve značajnije prostore i razvijajući svoj stil koji je uključivao rhythm-and-blues i gospel.

Nakon što su dvojica kantautora i producenata, Chuck Jackson and Marvin Yancy, uočila njezin potencijal, Natalie je snimila demo album i Ugovor potpisala s Capitol Records, istom kućom pod čijim je okriljem bio i njezin otac. 1975. Natalie je snimila svoj prvi album Inseparable i širom otvorila vrata glazbene industrije. Već sljedeće godine dobila je zlatan album te dvije Grammy nagrade: Najbolji Novi Izvođač i Najbolja R & B Izvedba za pjesmu "This Will Be"(koju je dotad dobivala Aretha Franklin devet puta zaredom). 
Niz uspjeha se nastavio te je iste 1976. njezin sljedeći album Natalie iznjedrio hit single "Sophisticated Lady" za koji je ponovno osvojila Grammyja. Privatno, Natalie se udala za Marvin Yancy. Capitol Records je izdao i treći album Unpredictable, koji je polučio veliki uspjeh i hit single "I've Got Love On My Mind."
Natalien sin Robert Adam Yancy se rodio u listopadu 1977. Uslijedili su albumi Thankful 1977, The Natalie Cole Special se emitirao 1978, a to ljeto je izdala album Natalie...Live. 1979. je dobila svoju zvijezdu na Hollywoodskoj Stazi Slavnih.

Uslijedilo je teže razdoblje za Natalie: rehabilitacije, razvod i smrt dugogodišnjeg poslovnog i životnog partnera Marvin Yancy, ali to ju je samo ojačalo.

 


Natalien najprodavaniji album ikad je ostao Unforgettable.....With Love izdan 1991. (Elektra Records), a u čast je njezina oca te sadrži dvadeset dva njegova klasika. Album je osvojio sedam Grammy nagrada. Razvoj tehnologije je omogućio da Natalie i Nat King Cole otpjevaju zajedno pjesmu "Unforgettable".
Stardust , izdan 1996. također sadrži duet sa ocem pod nazivom "When I Fall In Love" . Također je izdala božićni CD Celebration Of Christmas (sa Jose' Carrerasom i Placidom Domingo) i također pjeva naslovnu pjesmu "A Smile Like Yours" (1997) u istoimenom filmu. Album Snowfall On
Natalie je primila NAACP Image nagradu u ožujku 2001. za ulogu u Living For Love: The Natalie Cole Story.  Slijedi album Ask A Woman Who Knows 2002, koji je pun jazz izvedaba i ustvari označava prelazak iz Elektra Records u Verve Records. Na albumu se također nalazi duet s Dianom Krall "Better Than Anything''. Album je osvojio 4 Grammy nominacije te bio broj 1 na Jazz glazbenoj ljestvici.
Na koncertu 2005. Natalie se vratila svojim glazbenim korijenima i uključila R & B u svoj nastup, oduševivši publiku. Dakle, Natalie ne poznaje granice i njena glazba se konstantno mijenja te obuhvaća mnogo različitih stilova.
Natalien glas se može čuti na brojnim albumima sa filmskom glazbom, uključujući Scrooged, Parent Trap, i ranije spomenutom A Smile Like Yours.   Nataliena filmografija također uključuje I'll Fly Away, Lily In Winter, Touched By An Angel, i Freak City te druge filmove. 
2006. se pojavila u epizodi Zakona i reda. Također je imala ulogu i u Uvodu u anatomiju. Natalie je usko surađivala s R & B producentom Dallas Austin na albumu Leavin', koji pokriva paletu glazbenih izričaja kao što su  country, blues, soul and even Euro-pop.
Hit single "Day Dreaming" je izašao u srpnju 2006. i verzija je klasika slavne Arethe Franklin iz 1972. U veljači 2007. Natalie je bila nominirana za Najbolju R & B Izvedbu za tu pjesmu. Pojavila se i u video spotu "Can't Forget About You" repera Nas' kako bi odala počast svojem ocu Nat King Cole.
Natalie nastavlja s turnejama. Sedamnaest godina nakon multiplatinastog albuma Unforgettable...With Love, 9. rujna 2008. izlazi dugo očekivani nastavak Still

Unforgettable (DMI Records), koji je Natalie producirala. Album je osvojio dvije Grammy nagrade: Najbolji Tradicionalni Pop Vokalni Album i Najbolji Instrumentalni Aranžman za "Here's That Rainy Day" za koju je Nan Schwartz napravila aranžman.
Proglašena je Izvanrednim Jazz Umjetnikom na 40-oj dodjeli NAACP Image nagrada.

 

 

 

SIMON MARLOW


Gost koncerta Natalie Cole je Simon Marlow
Simon Marlow rođen je u Oxfortu u Engleskoj, a studirao je u Londonu na Middlesex University performing arts kao I glumu na Lee Strasburg Institutu. Njegova karijera započela je u mjuziklu West Side Story na londoskom West Endu te surađujući s Leonardom Bernsteinom I Tomom Abbotom a imao je I glavne role u Andrew Lloyd Webberovim mjuziklima Cats I Starlights Express te u David Cassidy mjuziklu Time.
1989 preselio se u Hamburg gdje je izvodio njemačke produkcije mjuzikla Cats I Phantom of the Opera. Nastavio je karijeru u Hamburgu izvodeći sa englesko govornim Stray Theatre Company produkcije "into the woods", "Closer than Ever", "Jaque Brel Is Alive And Well And Living In Paris" te igrajući u "Orphans" I "The Diviners". 1995 radio je sa Arlene Phillips u showu "Broadway Düsseldorf" kojim je otvoreno novo Capitol Theater u Düssedorfu.
Simon je gostovao na raznim izvedbama swing orkestara uključujući "The Passadena Roof Orchestra", "The Cologne Big Band" te "Capital Dance Orchestra" iz Berlina s kojima je izvodio pjesme sa njemačkim velikim imenima: Nina Hagen, Katja Riemann, Janette Biederman I Barbara Schöneberger. Simonov recenti project je Sinatrina glazbena biografija nazvana "Sinatra, the Man and The Music" koju je sam napisao I izvodio u Zitadelle Berlin kao I Hamburgs English Theater.
Ove godine Simon je imao čast zatvoriti ovogodišnji Avantgarde Jazz Festival u Rovinju koji je između ostalih ugostio velika jazz imena kao Dee Dee Bridgewater I Ramsey Lewis, John Pizzarelli Quartet I Otis Taylor contraband, da nabrojimo samo neke.
U Hrvatskoj Simon je suradjivao I sa Ivo Gamulin Gianni na raznim projektima.

 

© 2008-2015 Jazz.hr / Hrvatsko društvo skladatelja