Tina Vukov - Jazz za jednu noć

Tina Vukov - Jazz za jednu noć
Datum objave:
13.11.2013.
TINA VUKOV
"JAZZ ZA JEDNU NOĆ" 

30. STUDENOG 2013. U HNK "IVANA PL. ZAJCA" U RIJECI

Mlada glazbenica Tina Vukov priprema svoj prvi veliki samostalni koncert, 30. studenog 2013 u HNK Ivana pl. Zajca u Rijeci. Na poziv, te inicijativu i ideju priznatog jazz glazbenika Igora Savina, Tina je prihvatila izazov da se repertoarom sastavljenim od bisera svjetskih jazz standarda uz instrumentalnu podršku Igor Savin tria, korpusa gudačkog ansambla HNK "Ivana pl. Zajca", a pod dirigentskom palicom Igora Vlajnića nakon dužeg vremena izbivanja sa scene ponovno predstavi publici.
Pod službenim nazivom 'TINA VUKOV - JAZZ ZA JEDNU NOĆ' publika će po prvi put čuti Tinu u za nju neuobičajenom glazbenom izričaju iako sama Tina naglašava: 'Moj je glazbeni izričaj najviše pop, ali način interpetacije već godinama jednako naginje jazzu. Pjevam jazz standarde od 15. godine i ovaj koncert neće biti nikakav izlet u nove vode, nego prilika da izvedem ono u čemu privatno uživam.'Tako će se na repertoaru, među listom popularnih songova naći, široj publici poznate, 'As Time Goes By', 'Cry Me A River', 'Fly Me To The Moon','Stormy Weather', te 'When I Fall In Love', a glazbenoj čaroliji same večeri pridonijet će i gostovanja njenih kolega Elvisa Stanića, Ivane Kindl, Damira Kedže i Denisa Razumovića.

Kako zvuči Tinina jazz interpretacija evergreena "A House is not a Home" u aranžmanu Elvisa Stanića poslušajte na: HYPERLINK "http://www.youtube.com/watch?v=HxCbLI7W4ac"http://www.youtube.com/watch?v=HxCbLI7W4ac

Zašto se baš odlučila za ovakav tip koncerta Tina odgovara: 'Jazz u svojoj cjelini smatram kompleksnom i pomalo boemskom glazbom. Što se mene tiče, preferiram mainstream jazz jer je spoj umjetnosti i komercijalnosti. Prvo sam zavoljela Ellu Fitzgerald i Connee Boswell, a s godinama sve više Billie Holiday zbog savršene emocije.'

Više nego zapažen pjevački debi mlada Riječanka imala je s 14 godina kada je sa svojim dubokim altom i decentnošću skrenula pažnju javnosti na sebe, a i profesionalnih glazbenih krugova što je 2007. godine kulminiralo osvajanjem Porina za novog izvođača godine, te za najbolju žensku vokalnu izvedbu. Tina iza sebe ima jedan studijski album, a u 25. godini očito je ponovno spremna da svojom vokalnom raskoši očara publiku i ponudi nešto novo i svježe što evidentno nedostaje na domaćoj glazbenoj sceni.

Cijena ulaznica je: 50 kn, 80 kn i 100 kn, prodaja: blagajna HNK Ivana pl. Zajca Rijeka, HYPERLINK "http://www.kulturaplus.com/"www.kulturaplus.com.


© 2008-2015 Jazz.hr / Hrvatsko društvo skladatelja