Tarana Duo u KSET-u

Tarana Duo u KSET-u
Datum objave:
11.11.2013.
Tarana Duo
ZEZ

Koncerti Colina Stetstona i The Kandinsky Effecta te odaziv publike na istima je ispunio nadanja i očekivanja organizacije. Došlo je vrijeme da zatvorimo prvi ciklus ZEZ-a u stilu. 21.11. dolazi nam Ravish Mominov Tarana Duo iz New Yorka koji promovira novi EP The Laden Soul Desires the Sun. Pridružit će im se i zagrebački sastav Chui koji će ovom prilikom promovirati novi album čije je datum izlaska zakazan netom prije samog koncerta, a ime mu je The Second Arrival.

Program ZEZ 2013.

14.10. Colin Stetson (Montreal, Quebec)
05.11. The Kandinsky Effect (Paris, France)
21.11. Tarana Duo (New York, USA) + Chui (Zagreb, Croatia)

21.11. Tarana Duo (New York, USA) + Chui (Zagreb, Croatia)

Tarana je projekt bubnjara i peruksionista Ravisha Momina formiran 2003. godine. Glazba Tarane svodi se na interakciju između trombona i bubnjeva popraćenu atmosferama i beatovima elektronske glazbe. Ritmički se ponajviše oslanjaju na ritmove Sjeverne Afrike, te Bliskog i Dalekog Istoka. Oba studijska albuma Climbing the Banyan Tree iz 2004. i Miren iz 2007. izvrsno su prihvaćeni od strane kritike.
- Add Momin's agility and distinctive percussive accents and the outcome is a high-spirited and genuinely refreshing set, free from old-fashioned exotic affectation. Radiating through the music is a sure sense that the trio were totally committed to this project, and derived real enjoyment from it. That transmits.-
Julian Cowley (The Wire-UK)

Impozantan popis glazbenika s kojima je Ravish svirao seže u sve kutke zemaljske kugle, a niže imena od free i avangardnih jazz glazbenika, preko eksperimentalnih hip hopera Dalek, sve do planetarno popularnih izvođača poput Shakire. Posljednje izdanje koje nam dolaze i predstaviti je The Laden Soul Desires the Sun, a utjecaji na albumu kako sami kažu ide od jazza preko jukea i disca sve do Bollywooda.

Chui
Jedini predstavnici domaćih snaga na prvom ZEZ-u su intergalaktički space jazz duo Chui o čijim nastupima već godinu dana bruji cijeli Zagreb. Dolaze nam u netipičnoj postavi jer se standardnim članovima Toniu Starešiniću na klavijaturama i Đuri Dobraniću na bubnjevima, pridružuje i Vojkan Jocić na saksofonu. Glazba koju sviraju mješavina je toliko stilova da, kako bi Horvi rekao, prestaje biti fuzija i postaje glazba Chui. Izvrsni glazbenici dobro poznati zagrebačkoj publici iz raznih projekata dolaze nam prestaviti svoj novi glazbeni uradak The Second Arrival koji bi trebao izaći za Dancing Bear netom prije samog koncerta.

Karte za koncert možete nabaviti u pretpodaji u KSET-u i Dirty Old Shopu po cijeni od 35 kn, na ulazu karta će koštati 50 kn. Studenti uz predočenje važeće X-ice na ulazu kluba kartu mogu kupiti po cijeni od 30 kn. Ulaz se otvara u 20h, a koncert počinje u 21h.

Broja karata je ograničen na 200

Zavod za ekpserimentalni zvuk ovom prilikom želi zahvaliti sljedećima:

24sata.hr
Dirty Old Shop
Fakultet elektrotehnike i računarstva
Gradski ured za kulturu, obrazovanje i šport
Hrvatsko drušvo skladatelja
jazz.hr
Jazzin.rs
Jazz Connections
Kuns & Liebe Frequency Machine (KLFM)
Kultivator
Muzika.hr
Trip To Zion Vjs
Potlista
Radio 101
Radio 808
Radio Student
Ravno Do Dna
Saints Hills Winery
SoundGuardian
Studentski zbor Sveučilišta u Zagrebu
Subsite
Terapija.net
Žedno Uho
Wall.hr

U budućnosti
18.03. 2014. Fire! (Sweden)

KSET
2013


© 2008-2015 Jazz.hr / Hrvatsko društvo skladatelja