Matija Dedić otvara jazz sezonu u Saxu!

Matija Dedić otvara jazz sezonu u Saxu!
Datum objave:
29.09.2014.
Matija Dedić
NOVI HRVATSKI JAZZ:

U srijedu, 1. listopada s početkom u 21 sat klub Sax! kreće s novom sezonom koncertnog ciklusa ''Novi hrvatski jazz", a svi ljubitelji jazza moći će uživati u nastupu najpoznatijeg hrvatskog jazz pijanista i skladatelja, Matije Dedića.
Stalni ciklus koncerata pod nazivom "Novi hrvatski jazz" s velikim uspjehom i odazivom publike odvija se već XVI. sezonu.
I ove sezone ponovo nas očekuju brojne glazbene poslastice, a da će tome biti tako upravo potvrđuje činjenica da već u prvu srijedu nastupa ugledni hrvatski jazz pijanist i skladatelj Matija Dedić koji će otvoriti jazz sezonu u Saxu s programom 'Matija Dedić Disco Pegla'.
- S obzirom da je na moje zadovoljstvo ovo već sedmi ili osmi put da me gospodin Tocilj poziva da otvorim jazz sezonu, nije bilo lako na samom početku odlučiti se koje kolege ću ugostiti ovaj put. Kroz sve ove sezone predstavio sam većinu svojih dragih prijatelja instrumentalista te najčešće neku od vokalnih gošći. Put do ove suradnje dovela je pjesma mog oca napisana za Maria Huljeva pod producentskim vodstvom Silvija Pasarića (Mark Silver), mog prijatelja iz srednje škole i uspješnog poslovnog suradnika zadnjih 10 godina. Dakle ovaj put odmaram od živog bubnja te uz dvoje navedenih, pridružiti će nam se i  izvrsni Alen Svetopetrić. Obnavljam meni draga sjećanja sviranja na ne previše harmonija, laganu smooth jazz, easy listening, nikako pretencioznu  varijantu još iz doba sviranja house partija s kraja 90-ih. Program su zajedničke odnosno autorske kompozicije Marka Silvera te poneki cover.  Da bi večer imala i što veću poveznicu s jazz glazbom, odlučio sam ovaj put ugostiti možda trenutno i našu najistaknutiju pjevačicu Lelu Kaplowitz, s kojom ću izvesti kratak Tribute to Boško Petrović - izjavio je povodom nadolazećeg koncerta Matija Dedić.
Uvjereni smo da će i u ovoj sezoni ciklusa 'Novi hrvatski jazz' ljubitelji jazza i dobre glazbe doći na svoje, a klub Sax! ponovo biti mjesto za opušteni večernji izlazak u kojem možete pronaći trenutak za sebe, te provesti večer u ugodnom društvu i opuštenoj atmosferi uz glazbu uživo.
© 2008-2015 Jazz.hr / Hrvatsko društvo skladatelja