Lasse Lindgren i Jazz orkestar HRT-a na turneji po Hrvatskoj.

Lasse Lindgren
i Jazz orkestar HRT-a na turneji po Hrvatskoj.
Datum objave:
10.07.2014.
Jazz orkestar HRT-a i Lasse Lindgren
Srijeda, 16. srpnja u 21.00, Bundek / Zagreb
Četvrtak, 17. srpnja u 21.00, Rijeka
Subota, 19. srpnja u 21.00, Slavonski Brod
Nedjelja, 20. srpnja u 21.00, Zadar
Ponedjeljak, 28. srpnja u 21.00, Split

Jazz orkestar HRT-a
Saša Nestorović, dirigent
Lasse Lindgren, truba

ULTIMATE ABBA - TURNEJA JAZZ ORKESTRA
HRT-A I LASSEA LINDGRENA

Švedski glazbenik, trubač, skladatelj, aranžer i bandleader Lasse Lindgren koji u svojoj karijeri bilježi suradnje sa sastavima kao što su Danmarksradios Big Band, Jazz Baltica Ensamble i Stockholm Jazz Orchestra, te glazbenicima među kojima su Django Bates, Bob Brookmeyer, Deborah Brown, Ray Charles, Joe Henderson, Maria Schneider, Clark Terry i dr. ovoga ljeta obnavlja suradnju s Jazz orkestrom HRT-a.

Nakon uspješnog debitantskog nastupa 2011. i premijernog predstavljanja projekta Ultimate Abba u Zagrebu i Čakovcu prošle godine, Lasse Lindgren i Jazz orkestar HRT-a ponovno se ujedinjuju u jedinstvenom projektu posvećenom glazbi megapopularne švedske pop-grupe ABBA, ovaj put predstavljajući ga na turneji po Hrvatskoj, koja počinje 16. srpnja na Ljetnoj pozornici Bundek u Zagrebu. Aranžmane su posebno za taj projekt načinili vrhunski švedski glazbenici i aranžeri, koji su svojim promišljanjem nekih od najpopularnijih tema suvremene pop glazbe, naslijeđe ABBE osvježili bogatom tradicijom big band zvuka. Mamma Mia, Gimme Gimme, Money, Money, Money, The Winner Takes It All, Dancing Queen, Waterloo samo su neki od njihovih hitova koje će zazvučati u novom bigbandovskom ruhu.

„Glazba je kreativna komunikacija između skladatelja, aranžera, glazbenika i publike. To je razgovor o životu sa svim njegovim sastojcima snažnih osjećaja, humora, radosti, uzbuđenja, ljepote, romanse, iznenađenja, znatiželje, iskustva, pitanja i odgovora i onih stvari za koje nema odgovora. Jazz glazba mora također sadržavati dinamiku, energiju i iznad svega mora swingati kako bi bila interesantna i kontrastna", riječi su Lassea Lindgrena koje i ovaj put obećavaju vrhunski glazbeni doživljaj!
© 2008-2015 Jazz.hr / Hrvatsko društvo skladatelja