ODRŽAN 4. JAZZ FESTIVAL LOŠINJ

ODRŽAN 4. JAZZ FESTIVAL LOŠINJ
Datum objave:
04.11.2008.
4. Jazz festival Lošinj
4. Jazz festival Lošinj Spektakularnim nastupom jedne od najboljih europskih jazz pjevačica, Denise Jannah, završio je 4. Jazz Festival Lošinj.

Ovogodišnjim je programom, posjećenošću i dobrom atmosferom, Jazz Festival Lošinj dokazao da je taj festival jedna od većih ljetnih glazbenih manifestacija u regiji, a i šire. Svojom programskom koncepcijom koja obuhvaća sve podvrste jazza i srodne glazbe od soula i funka do bluesa i tradicionalnih jazz formi, 4. Jazz festival Lošinj i ove je godine privukao velik broj ljubitelja dobre glazbe na ljetnu pozornicu kina "Vladimir Nazor" u Malom Lošinju.

Tako su u protekla tri dana od 25. do 27. srpnja, nastupila vrhunska imena domaće glazbene scene kao i sjajni gosti iz inozemstva. Brojni posjetitelji 4. Jazz festivala Lošinj mogli su uživati uz nastupe novog projekta pod imenom ZVUCI MEDITERANA u kojem nastupaju naši proslavljeni glazbenici, gitarist Elvis Stanić, basist Renato Švorinić, bubnjar Jadran Dučić Čićo i talijanski virtuoz na bandoneonu i harmonici Danielle Di Bonaventura. Nakon njih, prvog dana festivala nastupio je jedan od naših ponajboljih jazz gitarista, višestruki dobitnik nagrade Status, DARKO JURKOVIĆ CHARLIE. Charlie je ovaj put nastupio uz pratnju svog internacionalnog tria te uz goste iz Austrije, saksofonista Geralda Preinfalka i virtuoznog harmonikaša Klausa Paiera.

4. Jazz festival Lošinj Drugi je dan festivala bio rezerviran za nastup jedne od naših najboljih pop pjevačica, Vesne Pisarović, ovaj put u jazz verziji uz pratnju njenog VESNA PISAROVIĆ JAZZ QUARTET'a, da bi nakon nje nastupio jedan od vodećih britanskih gitarističkih jazz virtuoza Jim Mullen. Jim Mullen je cijenjeno ime britanske jazz, funk i blues scene a nastupio je uz svoj kvintet pod nazivom JIM MULLENs BLUES BAG. U ovom sjajnom ansamblu uz Jima Mullena, sviraju i klavijaturist Mike Gorman, saksofonist Bob Rueckerl, pjevač Ray Frick, te legendarni bubnjar hrvatske i europske glazbene scene, Peco Petej. Ovom se sjajnom bandu u nekoliko kompozicija pridružila i jedna od naših najboljih pjevačica, IVANA KINDL.

Trećeg posljednjeg dana festivala, nastupio je poznati JACQUES HOUDEK uz pratnju svog jazz kvarteta. Jacques je pokazao da je bez ikakve dvojbe jedan od najboljih pjevača na našoj glazbenoj sceni kao u pop tako i u jazz glazbi, da bi zatvaranje ovog festivala pripalo sjajnoj DENISE JANNAH uz pratnju Ratko Zjača banda u kojem izmedju ostalih sjajnih glazbenika, bubnjeve svira zasigurno jedan od najboljih bubnjara na ovim prostorima, Ratko Divjak.

Svakog su se dana nakon službenog programa festivala održavali After Party Jam Sessioni u kultnoj konobi CATACOMB, a na tim su nefomalnim glazbenim okupljanjima na kojima su svirali skoro svi učesnici festivala u raznim kombinacijama, publika i sami glazbenici uživali u pravim glazbenim poslasticama.

Instrumente i pojačala Fender i Roland i ove je godine za potrebe festivala dala tvrtka MEGAMUZIKA iz Zagreba. Za već prepoznatljivi vizualni identitet festivala zaduženi su, kao i svake godine Franjo Majnarić i Miron Sršen, a kuriozitet festivala, keramičke figurice "Jazz Angels", kojeg svaki učesnik festivala dobiva na poklon, izradjene su u keramičkom studiju Čarobnjak iz Malog Lošinja.

Ovu sjajnu glazbenu trodnevnu manifestaciju organiziralo je Pučko Otvoreno Učilište Mali Lošinj, pod ravnanjem gdje. Maje Antoninić uz suradnju Grada Malog Lošinja, a programski je urednik Zoran Jaeger Jex, gitarist grupe The Bastardz.

O uspjehu ovog festivala govori i izjava gradonačelnika Malog Lošinja, gosp. Garija Cappellija, koji kaže da se ozbiljno pregovara da iduće godine, 5. Jazz Festival Lošinj preraste u sedmodnevnu manifestaciju, Tjedan Jazza u Malom Lošinju, a očekuju se i nastupi velikih imena svjetske jazz, blues, funk i soul scene. Sve će informacije biti dostupne na službenoj web stranici festivala na http://www.jazzlosinj.com

Dovidjenja na 5. Jazz Festivalu Lošinj.

(CAPO MEDIA MUSIC)

Kontakt osoba festivala:
Zoran Jex Jaeger
098/808273
jex@jazzlosinj.com

© 2008-2015 Jazz.hr / Hrvatsko društvo skladatelja