Matija Dedić promovirao CD “Jazz Christmas”

Matija Dedić promovirao CD “Jazz Christmas”
Datum objave:
19.12.2008.
Matija Dedić i gosti u Saxu
U srijedu navečer se u Saxu! okupio velik broj poklonika jazza, glazbenika i prijatelja Matije Dedića. Povod je bio promocija posljednjeg Matijinog albuma 'Jazz Christmas' koji je objavljen krajem prošlog mjeseca u izdanju Dallas Recordsa. Na albumu su gostovali mnogi gosti koji su se sinoć Matiji pridružili i na stageu. Tako su u Saxu! uz Matiju pjevali i svirali Kristijan Beluhan, Lidija Bajuk, Vanna, Marko Ramljak, Davor Križić i drugi. Nadahnutom izvedbom 'Božićne' Matija, Arsen i Gabi oduševili su publiku u Saxu! pokazavši kako su zajedno uigrani tim koji svakom izvedenom djelu daje specifičan osobni pečat, a Vanna je svojom izvedbom 'Tihe noći', svojom prvom glazbenom suradnjom s Matijom , još jednom potvrdila status vrhunske pjevačice.
Koncertna promocija je u ugodnom druženju i uz izvanrednu glazbu predstavila još jedno Matijino vrhunsko djelo, album 'Jazz Christmas', do sada 5. album objavljen za Dallas Records.
Koristivši neke tradicionalne i crkvene napjeve u kombinaciji s modernim songovima Matija je isporučio vrlo raznolik album ostavši odan svom izričaju, ali upotpunivši ga doprinosima gostiju.
U ovo predbožićno vrijeme prepuno raznolikih događanja promocija albuma 'Jazz Christmas' u Saxu! bila je svakako jedno od ljepših.
© 2008-2015 Jazz.hr / Hrvatsko društvo skladatelja