Joe&Maja Kolektiff nastupio u CeKaTe-u

Joe&Maja Kolektiff nastupio u CeKaTe-u
Datum objave:
22.04.2009.
Joe i Maja
Joe&Maja Kolektiff u Centru za kulturu Trešnjevka (CeKaTe) 

U Centru za kulturu Trešnjevka (CeKaTe) Joe&Maja Kolektiff  je 21. travnja 2009. održao koncert u sklopu projekta Gola glazba. Riječ je o koncertima koji se ove godine održavaju svaki treći utorak u mjesecu. Atmosfera ovog prostora daje prilično prostora ljubiteljima jazz zvuka kakav je karakterističan za Joe&Maja Kolektiff, dakle - meditativno, lagano, profinjeno.
Mogli smo se opustiti, nema grča, žurbe, lagana kavica u kafiću, pred koncert, zagrijavanje s instrumentalom u triju (gitara, bas i klavijature), a potom ostatak banda, na čelu s Joeom Pandurom i Majom Grgić. Svirali su s njima i klavijaturist Maasej Kovačević, bas gitarist Goran Rukavina, bubnjar Marko Lazarić i udaraljkaš Kolja Gjoni.
Predstavili su neke skladbe sa svog zanimljivog CD-a «Crno-bijelo», kojeg zajedno potpisuju Maja i Joe, uz renomiranu suradničku ekipu (Teo Martinović, Kruno Levačić, Mladen Baraković, Matija Dedić, Miro Kadoić, Maasej Kovačević, Dado Marinković, Mladen Ilić, Davor Križić, Goran Rukavina, Janko Novoselić, Damir Horvat, Big Band HRT…).
Kreativnost i poruke albuma glazbenici vjerno i nadahnuto iznose i u live nastupu. Koncert je to u kojem su autorske skladbe (pjevane na hrvatskom, što uvijek ističem kao dobru stvar za naš jazz!) kombinirali sa standardima, od kojih izdvajam odlične Majine interpretacije «How High the Moon» i «God Bless The Child», što je publika i nagradila pljeskom.
Bilo je dosta prostora i za ostale glazbenike, solo dionice, improvizacije, ali sve pod sigurnim vodstvom Joa Pandura i vokala Maje Grgić - nenametljivog, a istodobno sveprisutnog i vrlo, vrlo slušljivog.
Dobar koncert, u prostoru koji možda i nije najbolje akustički tretiran, ali je atmosferom i ugodnošću zanimljiv jazz glazbenicima i publici. Preporuka za provesti neki od trećih utoraka u mjesecu na koncertima u Centru za kulturu Trešnjevka!
Dinko Husadžić Sansky
© 2008-2015 Jazz.hr / Hrvatsko društvo skladatelja