HGM A band nastupio u kinu Forum

HGM A band nastupio u kinu Forum
Datum objave:
06.12.2010.
HGM A band
U petak, 26. 11. 2010. godine, HGM A band održao je prvi koncert iz ciklusa „HGM Jazz night „ u koncertnoj sezoni 2010./2011. u kinu „Forum". Ovaj Big band nastao je u listopadu 2009. kada je nova generacija mladih glazbenika i ljubitelja jazz glazbe, pod vodstvom vrsnog jazz pedagoga i dirigenta Sigija Feigla, krenula s radionicama.
Koncert je otvoren kompozicijom „Sebastian", hrvatskog jazz gitarista, aranžera i skladatelja Dražena Dičića, u kojoj su se kao solisti istakli Vanja Ileković na tenor saksofonu, Marko First na violini, Hrvoje Štefanić na trombonu i Lada Obradović na bubnjevima. Koncert je nastavljen kompozicijom Genea Rolanda „A String of Pearls" u aranžmanu za Stan Kenton Orchestra u kojoj je solistički nastupio Grgur Savić, saksofon. Zatim su uslijedile kompozicije „And Why Not" Clausa Ogermana, „Work Song" Nata Aderleya, „Cute" Neala Heftia, „TV Blues" poznatog jazz saksofoniste, aranžera i kompozitora Boba Mintzera. Završne dvije kompozicije pripale su Gershwinu i njegovoj možda najpoznatijoj pjesmi „Summertime", te „Blues in Latin" njemačkog tromboniste i dirigenta u kojoj su solističke dionice imali Ivor Reljić na bariton saksofonu, Nenad Grahovac na trombonu i Dušan Kranjc na bubnjevima.
U drugom dijelu koncerta kao gosti nastupio je KUG Stage Band iz Graza, sačinjen od studenata Jazz Akademije u Grazu, također pod umjetničkim vodstvom Sigija Feigla.
Brojna publika svaki solo nagradila je aplauzom, a orkestar i njihove goste ispratila ovacijama.
© 2008-2015 Jazz.hr / Hrvatsko društvo skladatelja