Ivan Kapec Quartet nastupio na Siscia Open Jazz&Blues Festivalu

Ivan Kapec Quartet nastupio na Siscia Open Jazz&Blues Festivalu
Datum objave:
16.07.2011.
Ivan Kapec Quartet
Ivan Kapec Quartet
Siscia Open Jazz&Blues Festival

Piše: Dinko H. Sansky

Sisački festival ide dalje. U petak, 15.srpnja nastupili su vrsni glazbenici Ivan Kapec Quartet koji su se predstavili uigranim nastupom izvodeći autorske skladbe gitarističkog poete i lirika Ivana Kapeca, čovjeka doista osebujne jazz pojavnosti u našoj glazbi. Naime, skladbe s njegovih albuma Lancun i Bava, a i neke nove, uvijek plijene emotivnošću i finim spojem mainstream jazza s našim dalmatinskim, zagorskim ili slavonskim podnebljem i ugođajem. To i jeste Ivanova intencija, i tu je na dobrom putu.
Ovakvu izvrsnost sisačka publika znala je prepoznati obiljem pljeska, a solo dionice, kako Ivanove, tako i ostalih u bandu (Kapec svakako nije rob ega i ostavlja više nego dostatno prostora svojoj ekipi - Miri Kadoiću na alt saxu i flauti, Goranu Rukavini na kontrabasu i odličnom slovenskom bubnjaru Gašperu Bertoncelju) pokazale su raspoloženje glazbenika. Kako reče Rukavina «...potegnuo sam iz Dubrovnika samo radi ovog koncerta i nije mi žao, odlično se osjećam...»
Upravo tako, jazz koji nude Kapec i ekipa je slušljiv i iskren, dakako, i zahtijevan u smislu potrebitosti budnog i na ovakav jazz naviknutoga uha... a kako je Damir Kukuruzović Siščane već odgojio u tom smislu, interakcije između kvarteta i publike nije manjkalo.


© 2008-2015 Jazz.hr / Hrvatsko društvo skladatelja