Jelena Balent promovirala prvi samostalni CD

Jelena Balent promovirala prvi samostalni CD
Datum objave:
17.09.2011.
Jelena Balent

Pjevačica Jelena Balent je 16. rujna 2011. nastupila u Studiju Bajsić HRT-a. Bio je to promotivni koncert njezina prvog samostalnog albuma “Avanturo, još nas ima” u izdanju Croatia Recordsa. Jazz standarde i skladbe hrvatskih autora u aranžmanima Silvija Glojnarića otpjevala je uz Jazz orkestar HRT-a uz koji ga je i snimila.

Orkestar je nagovijestio dobar koncert uvodnom instrumentalnom izvedbom skladbe “One Man Band”, a s jednakom je sigurnošću nastavio i kao pratnja iznimno rasploženoj Jeleni Balent koja je osvojila simpatije publike i za svoj nastup dobila ovacije. Bez obzira radilo se o interpretacijama svima poznatih evergreena (“Lover Man”, “I've Got Rhythm”, “The Shadow of Your Smile”, “Love For Sale”, “What a Difference A Day Made”, “'Deed I Do” i “Route 66”), obradi pjesme “Tko je zgazio gospođu mjesec” slovenske grupe Videosex ili pjesmama pisanim upravo za nju (Drago Britvić pokolonio joj je dva svoja teksta: “Kad sanjari oči sklope” koji je uglazbio Saša Borovec” i “Avanturo, još nas ima” koji je uglazbio Silvije Glojnarić”), njezine su izvedbe bile poletne i uvjerljive. Svjesna važnosti Gljnarićevih aranžmana nije propustila priliku zahvaliti mu na pomoći prigodom pripreme i snimanja pjesama. Naime, Glojnarić ih je prilagodio karakteru glasa i njezinoj osobnosti, a također je iskoristio mogućnosti Jazz orkestra HRT-a kako bi naglasio njezin pjevački potencijal, a on je velik.

Divnu je koncertnu večer uveličao legendarni pjevač Drago Diklić koji je kao Jelenim poseban gost otpjevao evergreen “I Got You Under My Skin”.

Nakon koncerta prikazan je spot koji je Jelena Balent snimila za skladbu “Tko je zgazio gospođu mjesec”.

© 2008-2015 Jazz.hr / Hrvatsko društvo skladatelja