Promocija albuma “Manouche”

Promocija albuma “Manouche”
Datum objave:
31.10.2011.
Damir Kukuruzović Quintet i Adrian B. Burns
Promocija albuma «Manouche» u Bulldogu i Siscia Jazz Clubu

Piše: Dinko H. Sansky

Dan poslije zagrebačke promocije u klubu Bulldog, u subotu 29.10. u Sisicia Jazz Clubu novi album «Manouche» - Damira Kukuruzovića i njegova Gipsy Swing Quarteta, predstavljen je i sisačkoj publici.
Zanimljivi glazbeni gosti uveličali su trenutak, a klub je, dakako, bio premali za sve zainteresirane. Davor Hrvoj najavio je program i prozborio o Damirovu radu kao i o novom albumu.
Na sceni su, uz Damira, bili i Goran Grgurač, na gitari (čovjek obavlja puno odličnog posla u bandu, njegova sola postaju sve zanimljivija i dobro je da mu Damir daje dosta prostora!), Ivo Sanković na basu (povremena zamjena za Sašu Borovca, vrlo lijepo se uklapa), Saša Borovec, na basu (kao i Grgurač, standardni član), Marijan Jakić na saksofonu (sjajan u izvedi svih skladbi, a osobito «Minor Swing»), koji je ove večeri preuzeo dio uloge violinista Brune Urlića, koji nije mogao nazočiti; zatim su tu bili i Neven Mijač s usnom harmonikom i Tomas Krkač, basist (oba članovi Telefon Blues Banda) koji su izveli odličan set sa posebnim gostom večeri, Adrianom B. Burnsom, karizmatičnim blueserom koji gostuje na albumu s dvije skladbe, «All of Me» i «Nature Boy»; i na koncu, pijanist posebnog dara i osjećaja, Hrvoje Galler.
Jednom riječju, ekipa koja jamči odličnu svirku. Tako je bilo. Uz gipsy swing standarde, kako s albuma, tako i neke neuvrštene na album, poseban doživljaj publici je priuštio Burns svojim glasom i vrlo zanimljivim pristupom blues gitari. Proveo nas je i blues standardima, a Nevenovo sviranje usne harmonike uz raskošni Burnsov vokal, dalo je fini lirizam cijelom zbivanju. Publika je bila zadovoljna, koncertna promocija «Manouche» albuma u potpunosti je uspjela.
Na albumu «Manouche» uz Burnsa i standardne članove (Damir Kukuruzović, Bruno Urlić, Goran Grgurač i Saša Borovec) gostuju i glasoviti francuski harmonikaš Ludovic Beier te Yorgui Loeffler, jedan od najtraženijih gitarista gipsy swinga, a tu su odlični saksofonist Marijan Jakić te Dragan Urlić na violini.
CD je objavio Menart, a posebne pohvale Johnyju Šućuri, snimatelju cijelog projekta.


© 2008-2015 Jazz.hr / Hrvatsko društvo skladatelja