Elmina izvedba sevdaha oduševila brojne Zagrepčane

Elmina izvedba sevdaha oduševila brojne Zagrepčane
Datum objave:
25.01.2013.
Elma Burnić
Zagreb, 24. siječnja - Da hrvatska kantautorica Elma Burnić ima sve brojniju publiku pokazalo se sinoć u punom zagrebačkom VIP klubu. U koncertu čarobnog naziva Sevdah Jazz Magic Night, u sklopu kojeg je Elma izvela romantične pjesme sevdaha i svjetski poznate glazbene brojeve u jazz maniri, uživali su brojni posjetitelji.

U šarmantnom VIP klubu na središnjem zagrebačkom trgu tražilo se sinoć mjesto više. A kako i ne bi, kada su pozornicom ukrašenom nježnim baldahinima u duhu Orijenta vladali Elma i prijatelji - na klaviru Paul Kempf, proslavljeni član Zabranjenog pušenja, na kontrabasu Mario Perčinić, slijepi multiinstrumentalist i na violini Marko First, poznati zagrebački violinist. I ovaj je put Elma ispunila očekivanje publike pripremivši joj obilje glazbenih poslastica koje dolaze iz dalekog Brazila, poput pjesme Is You Is or Is You Ain't My Baby, izvedene u ruhu plesnog brazilian i soft jazza.

Punu raskoš Elminog pjevačkog umijeća publika je doživjela u otpjevanim tradicionalnim i nadasve joj poznatim pjesmama sevdaha. Nekima od najljepših sevdalinki Elma i prijatelji dali su modernu notu i prizvuk bossa nove i jazza te time obogatili melodiozan izričaj sevdaha. Gromoglasan pljesak prolomio se klubom nakon Elmine interpretacije sevdalinke Emina i stihova - „ ...umro stari pjesnik, umrla Emina, ostala je pusta bašča od jasmina...".

„Uživao sam u Elminom prelijepom glasu i nadasve zanimljivom glazbenom repertoaru koji je odisao inspirativnim spojem različitih glazbenih kultura" poručio je jedan posjetitelj, dodavši kako je god Zagrebčana i više nego popularan „jedinstven muzički izraz melankoličnog sevdaha iz susjedne nam Bosne i Hercegovine".


© 2008-2015 Jazz.hr / Hrvatsko društvo skladatelja